0
POBIJEDITE NEGATIVNU ENERGIJU

POBIJEDITE NEGATIVNU ENERGIJU

Autor teksta: Raif Esmerović

Čovjek je od svog postanka kao dualistično biće bio i ostao podjednako sklon kako dobru tako i zlu. Isto tako, čovjek je puno više od obične gomile kostiju i mesa te u njegovom obličju postoji materijalni ali i spiritualni ili energetski sklop. Još jednostavnije bilo bi kazati da ljudsko tijelo nije ništa drugo nego skup zbijene energije koja se rasprši nakon što on umre.

Emocije i misli su primarni ljudski impulsi koji nas čine živim i aktivnim. No, često se desi da nemamo niti misli niti emocije pod kontrolom a tada dolazi do toga da prevlada dobro ili zlo. Oni pojedinci u kojima prevladavaju loše, zlobne misli emitiraju tu negativnu energiju koja stvara još više mračne energije što u konačnici djeluje poput grudve snijega koja, počevši u malim razmjerima, s vremenom poprima beskonačne dimenzije.

Kako ta energija utiče na druge ljude?

Najbolji primjer je učinak zlog oka. Naime, urok je ništa drugo do projekcija negativne energije prema osobi, kroz pogled. Ureknuće je često nehotičan, negativan čin koji milijuni ljudi počine svaki dan, a da toga nisu svjesni. Svaka pomisao na mržnju, zavist, egoizam je negativna energija našeg crnog depoa a čijeg djelovanja na druge najčešće nismo ni svjesni.

U današnjem vremenu upoznati smo sa pojmom energetski vampir ali i urokljivim osobama, crnomagijašima, duhovima, opsjednuću… Sve su to energije koje se suprotstavljaju našoj i kvare životni balans i harmoniju, što opet ima negativan odraz na našu svakodnevicu i ponašanje.

Na sreću, postoji mnoštvo tehnika, metoda i rituala a kojima možemo poništiti učinke djelovanja tuđeg zla i tako održati svoju životnu energiju na optimalnom nivou. Naravno, ovo su samo neki od njih, a vi možete po vlastitom izboru, ali i potrebi, odabrati i druge.

BIJELA KADULJA (Salvia apiana) 

Ukoliko vam nedostaje energije, osjećate se utučeno ili ako ste u vezi s negativnim ljudima, mjestima ili pak u teškoj situaciji onda svakako trebate očistiti svoje energetsko polje s bijelom kaduljom.

Za miran i miran san zapalite samo jedan list bijele kadulje i ne zaboravite to učiniti pažljivo, u sigurnoj posudi. Zapamtite da želimo dim, a ne vatru.

ZAŠTITA OD DUHOVA 

Ukoliko u svom životnom prostoru osjetite prisutnost stranog entiteta poput da vas iznenada prođe neka jeza tijelom, ili osjetite čudni povjetarac u prostoriji, ili imate noćne more u kojima vas neko stvorenje gleda ili progoni tada se poslužite kađenjem. Naime, zapaljeni dim bijele kadulje ili tamjana ima sposobnost odbijanja duhova, ali zapamtite da ništa ne sprječava duha da se vrati nazad nakon što se dim potpuno rasprši. Kratko rečeno: dim kadulje ili dim tamjana u vašoj kući ima moć zaštite samo dok se nalazi u prostoriji. Zato se nemojte u potpunosti pouzdati u ovaj oblik tjeranja duhova pošto je kratkotrajan. Mnogo bolji način je da napravite krug sa soli na podu a potom uđete u njega. Dok god ste unutar kruga duh vas neće moći dotaknuti stoga je praktično napraviti ga oko kreveta na kojem spavate. Samo zapamtite da to mora biti kamena sol, obična kuhinjska sol ne djeluje.

SEDEF TRAVA (Ruta graveolens) 

Sedefil, sedefat ili sedef trava najpoznatija je biljka bosanske tradicije gdje je stekla kultni status. Istu privilegiju ova nadasve magična biljka ima u cijeloj Južnoj Americi ali i u Španiji te Portugalu. Za sve nabrojane sedefil je božji dar i sigurni spas pred svakim oblikom zla. Prema astrološkoj podjeli nad sedef travom vlada planeta Mars i element vatra pa je stoga preporučljivo ubirati njene grančice utorkom. To su nekada činilo ulični prodavači nudeći ih prolaznicima kao hamajliju za prizivanje sreće i zaštitu.

U Brazilu se vjeruje da ukoliko se stavi mala, svježa grančice sedefa iza uha spriječit će pojavu migrene. Nadalje, udisanje svježe grančice razbistriće konfuzne emotivne misli te podstaći vidovitost. Kupka napravljena s buketom sedefila (ne smije se nipošto prokuhavati već samo potopiti u toplu vodu), uklanja svaku čaroliju poslanu protiv osobe koja mora biljku sama ubrati i pripremiti kupku. Grančica sedefa koja visi na ulaznim vratima kuće sprječava zavist i urok.

Ako vam se sedef trava bez ikakvog očito razloga uvene i osuši znači da je zaustavila crnu magiju usmjerenu prema vama.

DA BISTE IMALI MIR U RADNOM OKRUŽENJU

Stavite čašu vode s komadićem drvenog ugljena na svoj stol ili pored nje. Vodu u čaši potrebno je mijenjati svake sedmice, ali ugljen uvijek mora biti isti.

UKLONITE NEGATIVNU ENERGIJU IZ SVOG DOMA I POSLOVNOG OBJEKTA

Stavite tri češnja bijelog luka koji je ljubičaste boje u čašu vode, tek toliko da pokrije češnjeve. Preko otvora čaše postavite otvorene makaze s krajevima okrenutim prema ulaznim vratima. I čaša i makaze moraju biti novi tojest nekorišteni. Vodu mijenjajte svakih sedam dana u isto vrijeme. Kada to učinite, recite: „Makaze! Kao što možete sve posjeći, odsjecite svo zlo odavde, od mene i od svih koji tu žive ili od onih koji mi dolaze u posjet. Moćni ljubičasti luku! Uništi sve negativne energije iz mene i ovog okruženja. Sa božjom moći i pomoći!” Poslije 21 dan zamijenite češnjeve luka sa novim a korištene bacite niz potok ili rijeku.

www.esmerovic.com

Photo by Vika Strawberrika on Unsplash

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI