0

Pomračenje Mjeseca u Vagi

Pomračenje

Pomračenje je kada kosmičke energije podivljaju i uticaji planeta zajedno sa Mjesecom i Suncem počnu po našoj planeti da šaraju Licidersko Srce.. Kada se izmješaju zodijačke karte i ono što je bio podznak, postane znak i obrnuto.. tada nastane, galaktička tišina..

Vrijeme kada se Mjesec uplaši da ga Sunce ne otkrije i ne osvijetli u svojim tajnim namjerama.. Čujem Mjesec kako moli zemlju da je sakrije i zemlja to učini i “iskezi” se prkosno Suncu, radujući se kako je uspjela da sakrije svog malog, nestašnog druga..

U srijedu 23. marta će Vodolijama i Blizancima, Strijelčevima, Lavovima i Ovnovima na prozor zakucati skriven mjesec, pomračen i šapnuti poneku radosnu vijest..

Ljuti Jarčevi, nervozne Djevice i ne ispavane Vage – pitaće se šta im se to dogadja..

 Bikovi i Rakovi šutiraju svoje neprijatelje..

Ribe i Škorpije rado će planirati negdje da otputuju i dobro se zabave..

 

Zlatko Zlatković

23.03. 2016. POMRAČENJE MJESECA U VAGI

Pomračenje Mjeseca je u znaku partnerstva, braka, javnosti, saradnje, udruživanju u VAGI 23.03.2016. u 13. sati na 3 stepenu. Biće u sekstilu sa Marsom i opoziciji sa Merkurom. Pomračenje Mjeseca je uvek u periodu Punog Mjeseca i djeluje pretežno na osjećaje. Vaga je znak koji se odnosi na partnerstva, kako emotivna, bračna, tako i ona poslovna, kao i na javnost, politiku, odnosno u širom smislu ona se odnosi na odnose sa drugima.

Mjesec u Vagi djeluje na ljubavne odnose, oni mogu biti neusklađeni, ako smo mi sami uneksaldu sa sobom, ako se prepustimo nemiru i napetosti. Na tome trebate da radite na sebi kako bi ste izbjegli nesuglasice i naišli na nerazumjevanje u odnosima sa drugima. Nasuprot Mjesecu u Vagi, nalazi se u periodu Pomračenja Sunce u Ovnu. Ono je tuokrenuto više potrebama pojednica, egositčkim, posebno kod osoba koje imaju podznaku Ovnu će to doći do izražaja. One će nastojati da ispolje sebe, da istaknu svoje potrebe,ili sopstvenu snage i ako se pri tome ne osvrnu na potrebe drugih, može doći do nesklada u odnosima sa drugima, posebno u braku ili u poslovnoj saradnji, ako im podznak nije na počeku znaka.

Mars je u Strijelcu, u trigonu sa Suncem i u sekstilu sa Mjesecom tokom Pomračenja i on će doprineti da se dešavanja koja se budu odvijala ne vode ka lošem ishodu, kao uobičajeno. Sa druge strane Venera, koja vlada Mjesecom je u Ribama u kvadratu sa Saturnom u Srijelcu i kada su osjećaji u pitanju, onda se može pojaviti tuga, nezadovoljstvo, osjećaj nedostatka ljubavi ili sumnje u ljubav.

Na to treba obratiti pažnju. Ne dozvoliti da vas obuzmu negativni osjećaji, da vas ona dovedu u stanje, kada se neće dobro osjećati i da to ne utiče na vaše zdravlje.

Već dva dana, a posebno dan pred Pomračenje je moguća pojačana uznemirenost, unutrašnji nemir, ili povećana napetost kako u sebi tako i u odnosima sa drugima, više osjećaja nemira, napetosti, isčekivanja. Tada je dobro biti aktivan, radan, završavati neke aktivnosti koje ste radili u prethodnim danima. Ako budete radni, tada ćete se bolje osjećati u danima prije Pomračenja Mjeseca u Vagi.

Mjesec u Vagi izaziva težnju ka miru, harmoniji i 23. 03. bolje bi bilo da izbjegavate sukobe, povučete se ili ako nisteu mogućnosti onda više kontrolišete svoje ispoljavanja emocija. Ukoliko ste u stanju da se izuzetno savladate i kontrolišemo svoje osjećaje, sukob može da bude izbjegnut.

Samokontrola je uslov da ne dođe do sukoba ili ekscesa ili koji, ako se desi u vrijeme Pomračenja može da potraje i nekoliko mjeseci poslije, a ako je u to uključeno Sunce, Mjesec, ili neka planeta, ili ASc, DC, Ic, Mc, oko 3 . stepena Vage, Ovna, ili Raka i Jarca. Osobe koje su rođene oko oko 22.09.-29.09., kao i oni oko 19.03.-26., 27.03. će najviše osjetiti uticaj Pomračenja Mjeseca.

Najbolje će proći osobe ko koje su svjesna sebe i drugih i koja se ne prepušta lako uticajima drugih, jer će one moći i negativne uticaje da oprevaziđu i preokrenu u pozitivne, ako baš ne u vrijeme uticaja Pomračenja, onda veoma ubrzo poslije toga.

Naravno, da bi idealno bilo da možete da se od 22.03 pa tokom 23. 03.u poslije podnevnim satima da radite više na svom unutrašnjem miru, opuštanju, bilo kroz muziku, meditaciju, bilo kroz neki drugi vama blizak vid opuštanja. Dobro bi bilo da ako je moguće se i u periodu prije podneva i posebno oko 13. sati, ako ste u mogućnosti da se osamite i radite na svom unutrašnjem miru bilo da meditirate, ili radite nešto što će vas učiniti manje podložnim uticajima drugih.

Ukolio ne možete, onda nastojte da se ne prepuštate negativnim osjećajima i ne dozvolite da vaše negativne osobine dođu do izražaja u odnosima sa dugima, već naprotiv da djeluju pozitivna osjećanja i namjere , kao i da ljubav, pravdnost, osjećaj mjere dovede da se suprotnosti izmire, pomire, usaglase.

Mogući su i politički escesi, izazvani eskcesima u javnosti, kao i problemi u međunarodnoj politici, dipomatiji.

Pomračenja najčešće dovode do neke eskalacije, ponekad i do krize emotivne, a nakon toga slijedi razrešenje i preokret, ovog puta u odnosima sa drugima.

Ukoliko neki odnos nikako nije dobar i ne čini vas sretnim, onda ne žalite ako dođe do kraja, jer je to bilo neophodno i dobro za vas i može da vam donese oslobođenje, jer je jak uticaj Urana. U većini slučajave do toga neće doći , samo će se uzburkati odnosi i doći do povećane tenzije, koja će ukazati da je vrijeme da se nešto mijenja u odnosima sa drugima, ali pokušajte da to ne činite naglo i brzo, ako je moguće da to učinite tek kada prođe uticaj Pomračenja, najbolje za dvije nedjelje. Tada će sve biti drugačije i mirnije.

Ne zaboravite da bi ste se bolje osjećali na psihičkom i fizičkom da pijete manje tečnosti, izbjegavajte slatko,čak i voće i meso od 22.03. u poslije podnevnim i večernjim satima i tokom 23.03.Čvrsta i toplu hrana djeluje povoljno na fizičkom planu na zdravlje, umanjuje mogućnost poromećaja tečnosti u organizmu. Samim tim umanjuje moguće probleme urološke, kao i glavobolje, koje su moguće u peridu oko i poslije Pomračenja.

Iskoristite Pomračenje Mjeseca da sebe dovedete u stanje mira i harmonije, čineći sve ono što vam pomaže da dođete do unutrašnjeg sklada, a tada ćete lakše da se uskadite i sa drugima i sačuvate dobre odnose sa onima do kojih vam je stalo.

Svetlana Milenković-Filipović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI