0

04. – 09.03 Burni dani pred pomračenje Sunca u Ribama

Dani pred Pomračenje Sunca, kada je Mjesec u Posljednjoj četvrti, opada su drugačiji i oni su tu da se uradi nešto da efekti Pomračenja ne budu nepovoljni, a ujedno da se umanji strah, nemir i nepovoljna dešavanja.

Mjenjaju se i rastu psihičke sposobnosti, već od 04.03., jer je to 25. lunarni dana “Mudra kornjača” vezan za dan proračanstva, vizija, pojačanih psihičkih moći, kao što je i iniuticija recimo. Ona danas može da nam pomogne da intuitivno osjetimo šta treba da radimo, kako bi energiju u korisnom pravcu usmjerili, za ono što je povoljno za nas, ali i druge.

Mjesec je u Jarcu 04.03.u konjukciji sa Plutonom i u Ovnu i treba biti obazriv u ispoljavanju osjećaja. Jake emocije, uzbuđenja, kod nekih osjećaje povrijeđenosti ili straha, koje treba transformisati u strpljenje, upornost u poslije podnevnim satima oko 16-19h. kada je Mjesec u konjukciji sa Plutonom. Kako to postići, sigurno se pitate? Samokontrolom emocije i samograničenjem, kao i sviješću koja tome prethodi šta se dešava. Pratite svoje osjećaje, posebno kako drugi utiču na njih, ako utiču negativno, ako izazovu u vama bijes, ljutnju, budite toga svijesni i razmišljajte o tome.

Ne dozvolite da vas neko ljuti, ne dajte moć drugima, da u vama stvaraju negativne osjećaje i loše raspoloženje. Pokušajte da razmišljate o tome, ne ulazite u konflikte jer oni mogu da vas iscrpe, dovedu do vrijeđanja, ali ne i rješenja problema.

Ono što se događa ovog dana treba da podstakne vaše razmišljanja o sebi, o odnosima sa drugima, bilo oni ljubavni, poslovni ili porodični. Svijest o tome šta treba da mijenjate kod sebe, ili kako sebe da ojačate, da vas emotivno ne boli i ne povrijeđuje, bez obzira kako se drugi ophodili prema vama.

Lako ćete moći, ako ste svijesni sebe i situacije u kojoj ste da preobrazite stvari. Ko želi da se mijenja, to može učiniti pod ovakvim uticajima.

U noćnim satima oko 18-21h. Mjesec će biti istovremeno u kvadratu sa Uranom, ali i trigonu sa Jupiterom retrogradni u Djevici. Ovo će sa jedne strane da izazove više naboja ili napetosti, nemira, ili situacijama u kojima se reaguje naglo, pa to dovodi do problema. Inaćenje i protivljenje može djelovati na konflikte ili prekide.

Sa druge strane oni koji odaberu da mudro reaguju, poučeni ranijim iskustvom i da ako i postoji neko ili nešto što vas iritira pokažu dobrotu i pokušaju da nekom pomognete ili samoj sebi, tenzija će popustiti. Dobro je raditi na svom unutarnjem miru, jer ćete tako se opustiti i napetost će nestati.

Dobro je danas završavati ili privoditi kraju neke poslove od ranije, ali ne započinjati nove.

Ovo je dobar dan za otklanjanja nečeg suvišnog, bilo čišćenje tijela od nagomilanih nečistoća, ili pak otklanjanja suvišnih bora, ili bradavica, mladeža, za šta je odlično vrijeme. Povoljan je za kozmetičke tretmane i masaže, koje opuštajui blagotvorno djeluju na psihu i tijelo.

05.03. Ovo je dobar dan za odmor. Mjesec je u Jarcu do 17.30h. u fazi opadanja. U poslije podnevnim satima oko 15.-18h. je u sekstilu sa Marsom koji je na samom kraju Škorpiji. Energije se mijenjaju, a posljednji stepen nije dobro vrijeme za početak aktivnosti.

Povoljno je da prošetate. Samoposmatranje je često prisutno. Nije nikako dobro da ovog dana započnete nove projekte, jer će oni biti neuspješni. Možda ne odmah, ali tokom vremena. Ovog dana treba štedjeti energiju, jer vas bilo kakvi napori, ili poduhvati mogu iscrpeti. Čak je važno i ne pričati suviše, jer i riječi danas više nego uobičajeno troše energiju.

Merkur prelazi u Ribe i u kvadratu je sa Marsom, što se osjeća već nekoliko dana, ali ovog nepovoljno djeluje na komunikaciju, lakše dovodi do emotivnog trošenja i uzbuđenja, ili konflikta, koja nisu poželjna danas, jer mogu nepovoljno djelovati ne samo trenutno. Zato je dobro upravo tog dana priuštiti sebi odmor, osamiti se ako možete i raditi na obnavljaju svoje životne energije. Ovaj dan je kao stvoren za to. Tada ćete lakše podnijeti i promjene koje donosi Pomračenje Mjeseca u Ribama. Pripremite se na vrijeme i na odgovarajući način za njih.

06.03. Mjesec je u Vodoliji i više ćemo biti zagledani u dolazeće vrijeme ili razmišljati o budućnosti, imati mogućnost da intuitivno osjetimo veće promjene koje će uskoro nastupiti, ili zahvaljući nečijim znanjima vezanim za sagledavanje budućih promjene koje dolaze. Mars prelazi u Strijelca. Povoljan je dan za putovanje. Posebno za boravak pored vode. Ovaj dan je dobar i za liječenje vodenim terapijama. Znamo već koliko voda može da bude ljekovita i da čisti i tijelo i dušo, oslobađajući emocije. To je dan nade za prosperitet. To je dan ljubavi prema sebi, drugima, ljudima, ili životinjama, koju treba ispoljiti.

Meditacija je danas posebno korisna, jer umanjuje nemir ili osjećaj neizvjesnosti, ali oslobađa od iluzija koji je prisutan u danima pred Pomračenje. Dobro je osjetiti ličnu odgovornost za sve ono što nam se dešava i što nam se može desiti. Energije se mijenjaju, ovih dana, prelaskom Merkura u Ribe, gdje ima više introspekcije, ali i konfuzije, mašte, ali i ulaskom Marsa u Strijleca nagovještava veću potrebu za kretanjem, putovanjima, dalekim putovanjim, kao i trošenjem energije na borbu za pravdu, ili na učenje, širenje horizonta. Entuzijazam u poduhvatima, ali i avanturizama može donijeti veće promjene i nove poduhvate.

Pomračenje Sunca u Ribama, je naravno najveći inicijator većih promjena, koje će biti prisutne već od 09.03. Da bi bilo što manje unutarnje bure i nemira, dobro je i korisno raditi na sebi ovih dana. Povoljno je što je vikend i možemo, ako hoćemo to sebi da priuštimo.

07.03. Mjesec je 28. lunarni dan -Lotos- i to je jedana od najboljih dana u ovom ciklusu Mjeseca. To je najbolji dan za promjenu sudbine na bolje. To se može postići da radom na sebi, na svojim energijama, čakrama, dovedemo sebe u ravnotežu. Tada mogu i odnosi sa drugima da postanu bolji, posebno u prije podnevnim satima, kada je Mjesec u konjuukciji sa Venerom u Vodoliji.

Osjećanje ljubavi, voljenje, davanja i pokazivanje dobrote, humanosti, dobrote je prisutno i dovodi do pozitivnih promjena. Možete učiniti i neko dobro dijelo, ili usrećiti nekog. Dobar je dan i za rad na simbolima, koji nas uvode u spoznaju o sebi i o promjenama.

Mjesec ulazi u Ribe oko 20h i donosi mogućnost dubljeg prodiranja u nesvjesno. Ovo je dobar dan za oslobođenje od neiskrenih veza, ili lažnog prijateljstva, ako osjetite da ga ima. To će za neke biti put promjene na bolje. Treba raditi na sopstvenoj ravnoteži i miru, harmoniji.

08.03. je 29. lunarni dan i jedan od najtežih dana. Ovog dana su energije drugačije, ima više negativnog nabaja, te treba biti oprezan u odnosima sa ljudima. Obratite pažnju na emocije i na intuiciju jer je Mjesec u Ribama. Maštajte, vizualizujte oko podneva 10.-00h. ono što želite. Intuicija je jaka, kao i emocije. Nemir i želje rastu. Pažljivi budite u ispoljavanju osjećaja. Potreba za begstvom od stvarnosti je prisutna. Pažljivo sa alkoholom i opijatima.

Ovo je dan kada je dobro radite čišćenje prostora u kojem ste, ali ne samo tehničko čišćenje, nego i ritualno: vodom, svijećom, mirišljivim štapićima. Tako ćete stvroriti mogućnost da novine i promjene koje dolaze budu bolje. Dobro je tog dana vratiti dugove, ako ih imate. Također, završiti posao, ili aktivnost koja je u prethodnim danima bila prisutna, jer sve to dovodi da promjene koje nam donosi Pomračenje Sunca budu onakve kakve priželjkujemo, bez obzira ako takve u početku možda i ne izgledale. U pozitinoj vibraciji, ako dočekamo Pomračenje, efekti će biti bolji i voditi ka dobrom. Zato radite na sebi i vjerujete da su čuda uvijek moguća!

Svetlana Milenković-Filipović

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI