0

Postanite magnet za novac

Suština života nije u novcu, ali bez njega se ipak ne može. U današnje vrijeme mnoge muče problemi sa novcem jer im teško polazi za rukom da sastave kraj sa krajem sa druge strane, ima toliko vrijednih, marljivih i sposobnih ljudi, koje novac jednostavno zaobilazi. Malo magije može pomoći da se ova situacija promjeni i da vam ono što radite konačno donese finansijku satisfakciju.

RITUAL ZA POČETNIKE             

Svi oni koji pripadaju kategoriji „ nevjernih Toma“, trebalo bi da promjene način razmišljanja. Steknu vjeru u sebe i povjeruju u to da mogu ostvariti sve što požele. Za početak poželjno je uvesti svakodnevnu vježbu u vidi afirmacija i vizualizacije.

  1. Od ranoga jutra počnite izgovarati magičnu rečenicu, koja će vam pomoči da privučete izobilje u život: „ja sam magnet za bogastvo, dobre prilike i ljude.“ Potrudite se da u svakom slobodnom trenutku u sebi izgovorite ovu mantru, a naročito kada stojite ispred ogledala.
  2. Odmah po ustajanju i neposredno pred spavanje, deset puta izgovorite: „Ja mogu sve“. Ova moćna rečenica podiže samopouzdanje, koje će ubrzo primjetiti vaša okolina.

 

ČAROBNO OGLEDALO

Za ovaj ritual potrebno je nabaviti dva mala identična ogledala, šest svijeća i novu torbicu u kojoj se nalazi pet novčanica. Postavite ogledala na sto tako da budu okrenuta jedno prema drugome, između njih poredajte svijeće u krug, a u njegov centar postavite torbicu sa novcem. Zapalite svijeće, opustite se, a potom izgovorite magične riječi:“Kako se množe novci u ogledalu, tako neka se meni, Gospode, desi u stvarnosti. Amin „. Ogledalca stavite u torbicu sa novcem i držite u torbi da niko ne zna. Ne govorite nikom o ovom ritualu da vam lošim mislima ne pokvari sreću.

 

BILJE IZOBILJA

Nabavite sušeni Kantarion, koji je u magijskom svijetu poznat kao sredstvo za tjeranje zlih sila. Stavite biljku u vatrostalnu posudicu, zapalite je i sačekajte da krene aromatični dim. Zapalite zlatnu svijeću, pa toplim voskom nakapajte na kantarionu četiri tačke. Na svaku od njih stavite po jednu kovanicu. Uzmite novu kovanicu, držite je u ruci, a onda zamišljajte kako imate pun novčanik novca. Ubacite taj novčić u staklenu teglicu. Sada uzimajte po jedan novčić iz svakog ugla, držite ih u ruci, pa izgovarajte po jednu želju. Na primjer: Želim novi automobil, Novi stan, Novi bicikl itd… Svaki od tih novčića ubacujte u staklenu teglicu, koja treba da stoji na vidnom mjestu. Svakodnevno kada prolazite pored teglice, ubacite u nju po jedan novčić pa izgovorite:“Para na paru!“. Kada se napuni, odmah potrošite sav novac. Pa ponovite ritual. Na ovaj način jačate energiju novca koja će početi da dominira vašim domom.

 

MAGIČNA TORBICA

Dan prije punog Mjeseca, stavite na prozor prazan novčanik i ostavite ga tamo da stoji naredna tri dana.

Svake noći izgovorite slijedeću bajalicu pored novčanika:“Nisi prazan nego te Mjesec puni svojim blagom“. Nakon toga u novčanik stavite sitne kovanice i nosite ih kao hamajliju koja će da privuče novac u vaš život. Dobro bi bilo da izgovarate što češće i čarobne riječi kao npr: Bogat sam. Moje finansije su stabilne. Sve što radim donosi profit. Moj imetak se uvečava. Sebi mogu priuštiti sve što poželim.

 

ČUDESNA PŠENICA

Posadite nekoliko zrna pšenice u saksiji, poredajte nekoliko kovanica po humusu, tako da budu bliže ruba posude, i recite:“ Majko pšenice, ti što hraniš mlado i staro, siromašne i bogate, koja si puna blagostanja, donesi nešto i u moj život“. Pomolite se bogu na svoj način. Kako pšenica bude rasla, tako će se poboljšavati i vaša finansijska situacija. Kada pšenica porate i osuši se, spalite je i ponovite ritual.

 

SREBRENI NOVČIĆ

Naspite jednu čašu vode, ubacite u nju srebreni novčić i odnesite je na mjesto obasjano mjesečinom. Dok gledate u površinu vode, izgovarajte:“Moćni Mjeseče, donesi mi bogastvo“. Izvadite novčić, a vodu prospite u vodu sa cvijećem. Novčić čuvati kao hamajliju i magnet za privlačenje blagostanja.

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI