0
Pouke iz Pinokijeve Priče Samospoznaja i Transformacija

Pouke iz Pinokijeve Priče: Samospoznaja i Transformacija

Bajke su oduvijek bile izvor mudrosti i pouka za čovječanstvo. Jedna od tih bajki je priča o Pinokiu, drvenom lutku koji je postao pravi dječak kroz svoje avanture i iskustva. No, dublja poruka ove bajke ide iznad priče o drvenom lutku i njegovim avanturama. Ovo je poziv na buđenje svijesti, kako bi smo zajedno stvorili bolji svijet. Pročitajte ovu inspirirajuću priču i razmislite o svojoj ulozi u stvaranju pozitivnih promjena u svijetu oko nas.

Svi smo mi čitali bajke kad smo bili mali, zaljubili smo se u njih i čitali ih svojoj djeci, a i danas ih čitamo svojim unucima. Na taj način prenosimo mudrost iz generacije u generaciju. Svaka bajka nosi važnu poruku koja nas može poučiti bez vlastitog iskustva. Stoga je dobro prisjetiti se mudrosti koju nam pružaju dječje bajke.

U priči o Pinokiju, ispričana je priča o podizanju svijesti na višu razinu. Gepetto je izradio drvenog lutka zbog usamljenosti i često s njim razgovarao. Zbog svojih dobrih djela, Dobra Vila oživila je Pinokija, dajući Gepettu sina. No, Pinokio je i dalje ostao drven. Dobra Vila je rekla da će postati pravi dječak ako bude dobar, iskren i uvijek sluša Cvrčka, koji će biti njegova savjest.

No, Pinokio nije poslušao svoju savjest i krenuo je kraćim putem na poziv mačke i lisca, što ga je dovelo do niza neprilika. Dobra Vila ga je opet spasila, ali Pinokio je lagao o svojim postupcima, što mu je uzrokovalo rast nosa (ego). Obećao je da više neće lagati, i Dobra Vila ga je oslobodila i smanjila mu nos jer se njegova svijest počela buditi.

Unatoč upozorenju, Pinokio je ponovno povjerovao mački i lisici te je krenuo na Otok uživanja, gdje su dječaci postajali magarci zbog svojih loših postupaka. Kad je vidio da se njegovom prijatelju rastu magareće uši i rep, pobjegao je s Cvrčkom u more. Kasnije je saznao da je njegov otac Geppetto pojeo veliki kit, te je odlučio potražiti ga i spasti.

Njegova hrabrost i ljubav prema Geppettu dozvali su Dobra Vilu, koja ga je pretvorila u pravog dječaka. Ovo je izvrsna priča koja nas podsjeća da smo i mi, kao ljudi, prošli kroz svoj duhovni razvoj.

Danas je vrijeme da se okrenemo svojoj unutarnjoj svijesti, spoznamo svoja djela i otvorimo svoje srce. Trebamo oprostiti i zavoljeti sebe sa svim svojim nedostacima kako bismo mogli voljeti i prihvatiti druge. Svako od nas treba uspostaviti vezu sa svojim Višim Ja kako bi počeli živjeti bolji život. Mijenjanjem svojih misli mijenjamo svoje riječi i djela, krećemo prema novoj stvarnosti.

Sada je vrijeme da svi budemo svjesni i da ne dopustimo da se devijantno ponašanje smatra normalnim. Trebamo zaštititi djecu i biti primjeri ljubavi i svjetlosti u svojim zajednicama. Svi mi imamo svoju ulogu u buđenju svijesti i promjeni paradigme.

Odlučimo živjeti u skladu s najvećim vrijednostima koje smo donijeli na svijet sa svojim rođenjem. Osvijestimo svoju snagu i potencijal. Kada počnemo misliti srcem, postajemo bića ljubavi i svjetlosti, a time ulazimo u novu dimenziju svijesti. Novi svijet je rođen za nas, svijet jednakosti i ljubavi. Sada je vrijeme da čovjek čovjeku bude čovjek.

Ovo je poruka nade i inspiracije, i možete je podijeliti s drugima kako biste potaknuli duboko razmišljanje i pozitivne promjene u svijetu.

AUTOR Ljiljana Posavec – ljiljanaposavec.com za Treću Dimenziju

Imagen de jacqueline macou en Pixabay

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI