0

Pozicija Merkura, Venere, Marsa i Sunca do 15. 05. 2016

Pozicija Merkura, Venere, Marsa i Sunca

Pozicija Merkura.

Merkur je i dalje pozicioniran u biku, i njegov retrogradni hod je još uvijek u toku. Tek krajem naredne sedmice će Merkur da krene svojom normalnom putanjom. Kao što smo već napomenuli, ovakav hod ove planete donosi slabiju koncentraciju, u stanju smo pogrešan zaključak da donesemo, njegov retrogradni hod je dobra predispozicija za svađu i nesporazume.

Zbog pozicije u biku, ovo će biti dosta pasivno nego što bi to očekivali. U početnom djelu sedmice će nas usmjeravati da moramo bolje sagledati prirodu stvari koju želimo da ostvarimo, nego njen konačni ishod. Iako jako teško, ipak će nam se pokazati način kako da funkcionišemo, unatoč tako zbunjujućoj atmosferi ove sedmice, ipak ćemo imati potrebu da napredujemo.

Krajem sedmice možemo osjetiti na djelima pojedinih ljudi da nas zaista vole, a uz ta djela ćemo intuitivno donositi zaključke o njihovoj toplini koju nam poklanjaju. Mogući su novi poslovni početci i ostvarenja u poslovima koja smo zaradili svojim neizmjernim trudom.

 

Pozicija Venere

Venera je pozicionirana u znaku Bika i dalje. Kao takva nam i dalje nudi da lakše udovoljimo dragim ljudima,  ali u početku sedmice ćemo imati i dobru percepciju kome je stalo do nas, a kome je više stalo do toga što smo mi spremni uraditi za tu osobu.

Ukoliko planiramo odmor, ovo bi bila idealna sedmica za isti. Ovo je period u kom možemo dobiti dosta novca i možemo osjetiti intenzivnije zadovoljstvo.

U ove sedmice naša koncentracija na posao i stvari u našoj okolini bi malo mogla biti bolja nego prošle sedmice, jer će Sunce i Venera pozitivno uticati na retrogradni Merkur, pa ćemo objektivnije vidjeti ono što želimo, te će nam to malo olakšati i usmjeravanje misli.

Predlažem da zapisujete svoje ideje, jer bi moglo biti teško zapamtiti sve.

 

Pozicija Marsa

Mars je u znaku Strijelca, i dalje retrogradno pozicioniran. On kao takav, doprinosi iscrpljenosti, nervozi, umoru, usporavanju i pasivnosti. Zbog znaka strijelca nam omogućuje da sagledamo sve kako treba, ali nam ne ostavlja polje kroz koje možemo reagovati (pogotovo kad su u pitanju stvari vezane za pravosuđe, filozofiju i putovanja).

I dalje je najbolja opcija, posmatrati to što se dešava i učiti iz toga.

Nastojati da se ne nervirate, jer kao nervozni, ljuti, zabrinuti ili tužni ne možete nikome pomoći, a najmanje sebi. Moguće su u ovom periodu pojedine predrasude koje će biti krive, s toga je jako bitno da se držite pod disciplinom i da svoje negativne osjećaje ispoljavate kroz vježbe ili druženja sa ljudima koji vas potpuno razumiju.

 

Pozicija Sunca

Sunce je i dalje pozicionirano u Biku. Kao takvo doprinosi stabilnosti naših osjećaja, ali i pasivnosti koju dodatno potvrđuju i ostali tranziti.

Ukoliko imamo namjeru za proširivanjem porodice, ovo je dobar period za trudnoću. Postoje poslovne prilike koje će biti izrazito plodne za nas, ali samo ukoliko ih budemo gledali sa strane sopstvenih interesa.

Krajem sedmice je moguće da ćemo žrtvovati svoju harmoniju kako bi sebi digli energiju na veći nivo.Bitno je da sa ovom stranom sebe, budemo oprezni.

Ana Dominik Rodić

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI