0
Pričati o prošlim vezama ili ne

Pričati o prošlim vezama ili ne?

Pričati o prošlim vezama ili ne?

Teško je ne pričati o prošlim vezama ako su emocije još uvijek jake, a vi se osjećate izigrano, razočarano, iskorišteno, ali prošlost mora ostati iza vas, vrijedni ste življenja i planiranja za bolje sutra.

zaljubljeni par

Zaljubljeni par, Foto: Flickr, gabofr

Vaš novi partner nije kriv za sve ono što ste proživljavali u bivšoj vezi, ne može vas nitko utješiti onoliko koliko bi vi htjeli, jer ako se svakodnevno budete vraćali na stare uspomene, pitanje je koliko će nova veza imati smisla.

Jednu veliku grešku koju većina radi je to da uspoređuju bivšu vezu sa sadašnjom. Možda i postoje neke sličnosti, ali to nije potrebno spominjati jer vjerujemo da to nije ugodno partneru slušati.

Trebatete biti svjesni sadašnje situacije, stvarati i graditi vezu samo za sebe, a ako budete stalno premotavali film u nazad, to neće imati napretka.

Pričati o prošlim vezama ili ne, s novim partnerom može biti učinkovito jedino ako se razgovor svodi tako da se pokuša objasniti što vas je najviše smetalo u prijašnjoj vezi, pa da to isto ne bi mogli ponovo prolaziti i tu dajete partneru mogućnost da vam to ne čini i da shvati zašto to pričate.

Nemojte se bojati novog početka, novog istraživanja, jer ne postoji osoba koja barem jednom u svom životu nije osjetila ljubavnu bol.

Ako vam je lakše pričati o bivšim vezama s nekim tko će vas savjetovati za vaše bolje sutra, to i učinite, jer time olakšavate svojoj duši da se pokrene i pripremi za vrijeme koje je pred vama, a to vrijeme može biti ovaj trenutak i zato ne gubite vjeru u samog sebe, jer svi ste vi Božja djeca i svima vam je potrebna ljubav vašeg partnera.

Iz bivših neuspješnih veza možete puno toga izvući i spoznati gdje ste griješili, te tako bolje odabrati budućeg partnera i ne dozvoliti da ponovno popuštate i odobravate drugoj strani one stvari koje su vas smetale.

Partnerski odnosi su najkompliciraniji odnosi, ali zato treba voditi komunikaciju o bilo kojim problemima, a ne bježati od toga, jer time ne postižete ništa.

Nemojte u odnosu očekivati, već radite na tome da budete svjesni svake situacije, da uvažavate drugo mišljenje, da budete podrška u svakom trenutku.

I prošlost ima svoju svrhu, a to je da vas podsjeti na vaše pogreške, te da nije potrebno kriviti sebe, a niti partnera, već je ona tu da vas upozori da je trebate zaboraviti i ponosno i sretno živjeti, jer sreća je to što ste živi i što imate mogućnost za drugu šansu.

Pričati o prošlim vezama ili ne pričati o njima, ovisi samo o vama i vašim stavovima i ne zaboravite da je Božja poruka:”Volite se i širite ljubav“.

Autor: J. Nikšić

pixiz_52dea4aeb223b

izvor pricati-o-proslim-vezama-ne

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI