0
Promjene koje nagovještava mlad Mjesec u znaku Raka

Promjene koje nagovještava mlad Mjesec u znaku Raka

Promjene koje nagovještava mlad Mjesec u znaku Raka

Mlad Mjesec koji će se dešavati 04. jula na 12- tom stepenu znaka Raka nagovještava promjene koje će se odnositi na pitanja privatnog, intimnog i porodičnog života.

Dosta napet i dinamičan mjesec što se tiče aspekata koji će se osjetiti i donijeti razna dešavanja u sklopu porodičnog života.

Znak Raka je sjedište Mjeseca, pa se sve osnovne osobine Mjeseca mogu lako ispoljavati. Majčinski instikti, želja za potomstvom, saosjećajnost, emotivnost, brižnost, maštovitost, odnosi unutar porodice i najbližih, djece i roditelja je sa ovim mladim Mjesecom naglašeno i nagoveštava uticaj promjena koje budu uslijedile.

Merkur u znaku Raka se približava trigonu sa Neptunom u znaku Riba ( aspekt je egzaktan 5.jula, poslije dejstvo aspekta slabi), ovaj povoljan aspekt ukazuje na mekoću i prefinjenost misli i ideja uz veliku maštovitost i romantičnost.

Osjećaji dobro sarađuju sa razumjevanjem, pa se sa lakoćom mogu izraziti najnježnije i najemotivnije riječi prema nekome. Ono što vam je na duši možete iskazati na romantičan i suptilan način prema nekom bliskom u vašem privatnom okruženju.

Pročitajte kako će Mlad Mjesec da utiče na vaš znak

Povjerljivi i tajanstveni razgovori unutar doma sa nekim ko vam je blizak. Neptun oplemenjuje i predstvavlja snove, maštu i ideal.

Ovaj aspekt opušta atmosferu u privatnom i porodičnom okruženju gdje se porodica opušta uz neke laganu i romantičnu muziku i prijatnu komunikaciju. Mnogo je idealizovanja i maštanja u ovom aspektu koji se mogu ticati privatnog i bliskog okruženja, ali većina nema neke praktične i realne osnove u stvarnosti.

Nakon ovog harminičnog aspekta, Merkur u znaku Raka formiraće konjunkciji sa Suncem u znaka Raka. Intelekt, logika i razumjevanje (Merkur) je u savezništvu sa ponosom, egom, samopouzdanjem i voljom (Sunce).

Ova konjunkcija može umanjiti objektivnost, pa je razum pod uticajem ponosa i ega željno priznanja i ukazivanja važnosti od strane porodice i najbližih. Međutim, ova konjunkcija ulazi u aplikacionu opoziciju sa Plutonom (aspekt je aktivan do 8. jula), što nagovještava sukobe, grubost i nepopustljivost pri komunikaciji i izražavanju svojih stavova u sklopu porodice.

Naša potreba da se mentalno povežemo sa našim najbližima i aktiviramo saosjećajnost, emotivnost, potrebu za brigom u svom bliskom okruženju može naići na suprotnost nekim spoljnim događajem i situacijom kroz ekstremnost i neke bolne eliminacije koje se tiču prošlosti.

Misli su usmjerene na prošlost, i kroz misli mogu nadolaziti neka bolna i strašna sjećanja koja su duboko umemorisana. Postoji neka vrsta ukorjenjenog dubokog straha vezan za neka prošla dešavanja u porodici, koja privlače pri kontaktu i komunikaciji ekstremnosti i enormne potrebe za kontrolisanjem.

 

Venera u znaku Raka je napustila opoziciju sa Plutonom i polako u narednim danima ulazi u kvadrat sa Uranom u znaku Ovna I trigon sa Marsom u znaku Škorpije. Uran će narušiti sklad u domu, unijeće nervozu i stres kroz neke napete i tenzične situacije i okolnosti unutar doma i porodice.

Uran je u znaku Ovna, on će se pobuniti protiv prošlosti, zatrešće tlo pod nogama, jer je težnja promjenama izuzetno naglašena. Ovo su okolnosti koje su nepredvidive i vrlo iznenađujuće i narušavaju mir, sklad i harmoniju u porodičnom okruženju.

Unutrašnja nervoza i napetost, emotivni šok i stres zbog izražene napetosti, nervoze zbog nekih neobičnih, naglih i iznenađujućih okolnosti kroz intimno okruženje. Uran nije privržen porodici, nije tradicionalan već ima jaku želju za slobodom i nezavisnošću.

Velika želja za majčinstvom nailazi na grubost i odbijanje od strane nekog ko ne želi da izgubi svoju slobodu. Nečije otvoreno, direktno i grubo suprotstavljanje kroz emotivne odnose, što ugrožava i narušava porodičan mir, sreću i harmoniju.

Agresivno odbijanja bilo kakvih dužnosti i obaveza koje se tiču porodice. Aspekti su aktivni do 8. jula, poslije čega slabi dejstvo.

Jasmina Kurcinak

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI