0
Proročanstva babe Vange i Nostradamusa za 2020 godinu

Proročanstva babe Vange i Nostradamusa za 2020 godinu

Proročanstva babe Vange i Nostradamusa za 2020 godinu

Vangelija Dimitrova, djevojačko Pandeva, muževljevo Gušterova, kasnije samo baba Vanga, rođena je 3. oktobara 1911. godine u Strumici. Djetinjstvo je provela u siromaštvu i bijedi. Nakon smrti majke, kao 3-godišnja djevojčica, ostala je da živi sa ocem u još težim uslovima. Kasnije se otac ponovo oženio, pa je mala Vangelija dobila još troje braće i jednu sestru.

Krajem 1923. godine njena porodica se seli u strumičko Novo Selo. Sa navršenih 12 godina, život ove djevojčice promjenio se iz korijena.

Jednog dana, dok se sa braćom igrala blizu kuće, jak vjetar ju je podigao u vazduh, a potom vukao po zemlji. Meštani su je pronašli nekoliko metara dalje zatrpanu prašinom i kamenjem i očima punim pijeska. Od tog čudnog događaja je oslijepila, a kasnije je otkrila da posjeduje dar proricanja.

Predviđanja baba Vange su zapisivali njeni saradnici, tako da su i do danas sačuvana njena frapantna predviđanja. Vanga je predvidjela i perestrojku u SSSR-u, smrt princeze Dajane, početak Drugog svijetskog rata, raspad Jugoslavije, sukobe u Gruziji, početak pogoršavanja ekološke situacije na našoj planeti.

Vangelija Dimitrova je umrla 11. avgusta 1996. godine.

 

U nastavku poslušajte proročanstvo za 2020 god OVDJE

 

 

Ko je bio Nostradamus?

Pravog imena Michel de Nostredame, Nostradamus (rođen 14. prosinca 1503. – umro 2. srpnja 1566.), bio je poznati francuski liječnik, kabalist i ljekarnik.

Svoju slavu stekao je djelom Les Propheties, čije se prvo izdanje pojavilo 1555. Otkad je objavljeno, postalo je vrlo popularno u cijelom svijetu, stvarajući kult oko sebe. U literaturi svih vremena dobio je titulu preteča svih velikih događaja koji su se zbili ili bi trebali dogoditi u svijetu.

Djela Nostradamusa izrađena su od niza mnogih pronađnih spisa, a mnoga su s vremenom pogrešno interpretirana ili prevedena.

Uspješan porod bio je izuzetno rijedak u 16. vijeku, a stopa smrtnosti pri rođenju bila je relativno visoka. Nisu bile rijetke situacije u kojima su majka i novorođenče izgubili život uslijed komplikacija pri rođenju. Štoviše, preživjela dojenčad patila su od neuhranjenosti, bila su slaba, bolesna i rijetki su dosegli godinu dana.

Nostradamus je bio rijedak slučaj savršenog rođenja, zbog čega oni koji su uvjereni u njegove moći vjeruju da je Nostradamus zaštićen od malena i da ga čak možda vodi i štiti nevidljiva sila.

Sa 14 godina primljen je na Sveučilište u Avignonu gdje je studirao gramatiku, retoriku, logiku, geometriju, aritmetiku, glazbu i astronomiju. Kasnije je Nostradamus bio poznat po svojoj neobičnoj inteligenciji. Do 20. godine tečno govorio nekoliko jezika. Također je svladao višu matematiku, fiziku, astronomiju i astrologiju.

Nakon što se Sveučilište u Avignonu zatvorilo zbog epidemije kuge, Nostradamus je odlučio putovati kroz Francusku gdje je proučavao tajne ljekovitih biljaka.

  1. primljen je na Sveučilište u Montpellieru. Ovdje je doktorirao iz medicine. Druga velika epidemija kuge navela je Nostradamusa da napusti sveučilište i da krene u područja zahvaćena strašnom bolešću.

Nekoliko mjeseci liječio je oboljele od kuge, a da se nije razbolio od užasne bolesti. Koristeći se samo poznatim biljnim kombinacijama.

by: Treća Dimenzija

Proročanstva babe Vange i Nostradamusa za 2020 godinu

foto pixabay.com / dorada trecadimenzija.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI