0
PROROČNSTVO 2018 VIDOVNJAK MANE

PROROČNSTVO 2018 VIDOVNJAK MANE

PROROČNSTVO 2018 VIDOVNJAK MANE

Zemlje regije u novim nezvaničnim savezima, iznenađenja u Americi, misterije u Rusiji i pomjeranje granica umjetne inteligencije

Srbija – Nezaposlenost raste, dok će početkom godine da raste i vrijednost dinara, da bi u drugoj polovini godine euro dostigao veću  vrijednost nego sto je uspijevao do sad. Rast poreza se nastavlja, a uvešće se nova plaćanja i izdaci od strane drzave.

Politički vrlo buran period i zagrjeavanje situacije vezane za Kosovo. Mnogo vise razvoda nego ove godine i raseljavanje ljudi u inostranstvo. Omladina će manje cijeniti osnovne norme i vrijednosti, te će doći do uvođenja novih strožijih zakona za omladinu i adolescente.

Obilne i česte padavine, što će rezultovati poplavama u mnogim mjestima, a u nekim regionima će se osjetiti i slabiji zemljotresi uslijed pojava klizista i rasedanja zemljišta preko podzemnih voda. Narod će biti sve vise ogorčen, tako da će krajem godine biti mogući i novi izbori. Više pojava  tumora i autoimunih oboljenja, posebno kod mladjih, a pojaviće se i nova misteriozna respiratorna bolest. Samoubistva sve češća, pogotovo na sjeveru Srbije, a nasilja u porodici brojnija u centralnoj Srbiji i na jugu. Srbija će imati podršku i od Rusije i Amerike, ali će mnogi diplomatski odnosi ostati u tajnosti  vezani za Kosovo i Evropsku uniju.  Srbija će sve više ulagati u razvoj svoje vojne sile, uz podsticaj Rusije.

Crna Gora – Slijedi novi zakon vezan za zastitu ženske djece, te zbog masovnih namernih abortusa iste. Uslijed povećanja poreza, sve manji turizam.  U luci Bar manje izlivanje naftnog tankera, što će spriječiti turizam za cijelu godinu, ali i u okolnim mjestima.

Kosovo – Nemiri, nove provokacije s albanske strane, ali će polovinom godine pomoći diplomatska pomoć od Rusije, dok će  glavnu riječ u svemu imati Njemačka i SAD.

BiH – Pad konvertibilne marke i poplave koje će biti češće. Veća podjeljenost izmedju Bosne i Hercegovine. Odnos sa Srbijom stabilan, a sa susednim zemljama će biti moguće manje provokacije i izoštravanje odnosa.

Makedonija – Albanija će biti sve bliža u ostvarivanju svojih planova za Makedoniju, uz podršku mnogih zapadnih sila, što će dalje dovesti do pobune naroda u nekoliko većih gradova, ali i protesta u istim. Ekonomska pomoć dolazi tek krajem godine od strane Evropske unije, što će biti uvertira za još veću destabilizaciju regiona.

Hrvatska – Sprema nove političke strategije uz tajnu podršku od Njemačke, ali će ih ekonomska nestabilnost u tome uveliko usporiti. Takođe, vremenske nepogode će dosta tome doprinijeti.

SAD – Zategnutiji odnosi izmedju SAD i Rusije, uslijed oštrijeg odgovora Amerike na provokacije Sjeverne Koreje. Sadašnjem presedniku krajem godine preti svrgavanje sa vlasti, uslijed skandala vezanog za poreze koje je tajio, pogotovo u vezi sa Rusijom. Nove masovne pocnjave i rasne podjele će doprinjeti do manjeg ekonomskog kraha polovinom godine. Nova teroristička prijetnja sa Istoka će dovesti do zatvaranja granica do kraja godine, uz zabranu dolaska islamskih migranata na neko vrijeme. Sjeverna Koreja lansira nuklearne rakete koje dopiru neposredno do Američkih ostrva u Tihom okeanu, što provocira SAD da pooštri odnose i pošalje svoje vojne snage u okolne regione oko Severne  Koreje.

Rusija – Sve veća vojna spremnost i jačanje odnosa sa Srbijom, dok će odnosi sa Zapadom biti sve lošiji. Ruska podmornica misteriozno nestaje u Barencovom moru, što će krajem godine dovesti do povećanja nuklearne spremnosti Rusije da odgovori na mogući napad. Razvoj nove tehnologije komunikacija i na veliku daljinu, što će polovinom godine dovesti do novih saznanja vezanih za mogući zivot van naše planete.

Njemačka – Postaje centralizovanija sila u Evropskoj uniji. Napadi u dva velika grada od strane islamskih ekstremista izazvaće slanje Njemačkih trupa na Istok i raseljenje mnogih pridošlih izbjeglica.

Svijet – Pojavljuje se nova vjera, kao mješavina istočnjačkih i zapadnjačkih vjerovanja uz naučno potkrepljene doktrine. Na čelu iste će biti tri čovjeka, dok će u sjenci biti glavni poglavar te vjere, poznati inovator i bogataš iz Amerike. Nova respiratorna bolest dolazi sa juga Afrike. Nekoliko uragana i cunamija će pogoditi priobalne gradove širom svijeta kao posljedica globalnog zagrijeavanja. Ujedinjene nacije će pokušati da uvedu novu tehnologiju prečišćavanja atmosfere što će dovesti do manje destabilizacije elektromagnetnog polja na ekvatoru. Vaštacka inteligencija će krajem godine početi da bude samosvjesna, što će dovesti do pada interneta na nekoliko dana.

 

za trecadimenzija.com piše: Milovan Ristic Mane

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI