0
Prva četvrt Mjeseca

Prva četvrt Mjeseca

Prva četvrt Mjeseca

Danas 03.05. od 04:46h pa do 10.05. u 23:42h u toku je faza Prve četvrti Mjeseca.

U fazi prve četvrti takozvanog polumjeseca, Mjesec je još uvijek u fazi rasta, i idealan je period za prikupljanje energije ili akumulaciju iste.

Organizam se savršeno regeneriše u ovoj fazi Mjeseca i ova faza je bitna svim onima koji su također, u fazi rasta. Dakle magnezijuma, kalcijuma i gvožđa što više u ovoj fazi Mjeseca.

U periodu prve četvrti ljudski organizam troši i maksimalno snažno iskorištava sve što se u njega unese. To ukazuje da je ipak potrebno voditi računa o ishrani a u smislu izbjegavanja masne i jake hrane jer je pojačana sklonost da se za vas zalijepi baš sve ono što vam ne prija.

Dakle birajte vitaminsko mineralnu opciju. Ako ste u fazi postoperativnog liječenja ili uopšte liječenja ili oporavka u fazi prve četvrti svi lijekovi imaju pojačano dejstvo i maksimalno iskoristite sve tretmane koji ojačavaju organizam ukoliko je to potrebno.

Kada je površina tijela u pitanju upravo zbog maksimalnog iskorištavanja i sposobnosti organizma da apsorbuje period je izuzetno dobar za kozmetičke tretmane, korištenje raznih preparata, krema, maski, farbi za kosu, jer je sve mnogo djelotvornije i sa većim učinkom.

Fizičke aktivnosti su veoma važne u ovoj fazi a posebno je ova faza korisna sportistima, ali i svima koji posjećuju razna vježbališta ili teretane u cilju da oblikuju svoje tijelo ili da poprave stanje mišića.

Dakle oblikovanje tijela je idealno u fazi prve četvrti. Sve što unesete u, ili na tijalo, biće i imaće mnogo intenzivnije dejstvo.

U poslovnoj sferi sve što treba da se obnovi ili regeneriše potrebno je raditi u fazi prve četvrti i punu snagu i fokus energije treba da bude na akciji i unaprijeđivanju poslova. Ova faza donosi obilje poslova i kontakata koji ne donose rezultat odmah ali je on zagarantovan ako je akcija sprovedena u ovoj fazi Mjeseca.


Milan Šašić – 00381 64 217 0930

Numerologija – TUMAČENJE ZNAČENJA BROJEVA

Numerologija: Značenje datuma rođenja

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI