0

PUN MESEC U BIKU

6.11.2014. PUN MESEC U BIKU

Pun Mesec će biti 6. 11. na 14 stepenu Biku. Mesec u Biku donosi pojačana osećanja, potrebu za mirom, sigurnošću, zadovoljstvima , težnju za blagostanjem, izobiljem, zadovoljstvima. Kako će Mesec u Biku ovog puta biti nasuprot Suncu u Škorpiji (opoziciji)i, to će biti nešto drugačije nego uobičajeno. Već 5. 11. osetiće se da emocije bivaju jače i napetost raste, a tada ima i puno energije. To je dan povoljan da se ono što je počelo nakon Pomračenja Meseca 23. 10. privede kraju, ili se promeni, dođe do preokreta, posebno jer će Sunce u Škorpiji biti u povoljnom aspektu (sekstilu) sa Plutonom u Jarcu već nekoliko dana pre toga i pogodovaće da se nešto promeni na bolje, dok će Mesec u povoljnom aspektu sa njim (trigonu) biti)nekoliko sati pre nego što bude sasvim Pun, pun kao lubenica.

Dobar dan za veće preokrete i promene je 5. 11. u 16. 30. , pa do 16. 30. sledećeg dana, 6. 11. Nakon toga će se već osetiti jako izražen uticaj Punog Meseca, koji će nastupiti u 23.23.s i osetiće se i sledećeg 7. 11. do večernjih sati, do17. sati.
Čulnost će biti izuzetno pojačana, apetiti isto tako, kao i potreba za zadovoljstvima, ljubavlju, emotivnom i finansijskom sigurnošću. Emocije pod uticajem Punog Meseca se lakše nego uobičajeno mogu oteti kontroli, dovesti do preterivanja koja nepovoljno mogu da utiču na energiju i zdravlje. Zato je dobro uložiti više napora, a ovoga puta i više volje, jer je Pun Mesec u fiksnom znaku, da se odupremo tome. Dobro je da se aktivnost smanji u večernjim satima 6. 11. i da nastojimo da uložimo trud u uspostavljanju unutrašnjeg mira. Pokušajte da tada kontrolišete apetit, a još bolje da pokušate jakom voljom da se odviknete od neke loše navike. To može da bude kako je Mesec u Biku, znaku koji se tiče ishrane, recimo preterivanja u jelu, ili piću, ili pak u korišenju slatkiša, ili kako se Bik odnosi na finansije i na preterivanju u trošenju novca. Pun Mesec u Biku može doneti i neku vrstu napetosti, ili nezadovoljstva vezanih za finansije i neusklađenost u nekim odnosima i zbog toga, jer će biti u napetom aspektu (opoziciji sa Venerom) u Škorpiji.

Mesec u Biku jača potrebu za stabilnošću, sigurnošću kako u ljubavi, tako i na finansijskom planu. Ukoliko ona ne može da se uspostavi tada ima više napetosti i negativnih osećanja, koja mogu prerasti u nekontrolisane strasti koje dovode do sukoba. On tada donosi preterivanje na emotivnom planu ili u hrani i piću, čulnim zadovoljstvima razne vrste, koji preterano oduzimaju energiju i remete mir. Remećenje mira izaziva nesanicu i povećanu napetost kod mnogih. Energije koje se tada pojave su suprotne, jer Sunce u Škopriji deluje tako što dovodi do promene ili do kraja nečega ili do transformacije u drugo stanje, odnosno ono menja postojaće stanje, a Mesec u Biku suprotno tome teži stabilnosti i ne voli promene. Zato tada dolazi do napetosti, jer su energije različite. Treba raditi na tome da se te suporotnosti pomire i sublimira u nešto zajedničko. Ukoliko ste otvoreni za promene i ne plašite ih se, tada ćete lakaše usaglasiti različite tendencije. Samo treba nešto učiniti više nego uobičajeno da bi ste stekli unutrašnji mir i ne narušili dobre odnose sa drugima. Ovog puta uticaj Punog Meseca u Biku će najviše osetiti osobe koje imaju Sunce, Mesec, Ascendent (podznak) u Biku oko 14. stepena, odnosno pre i posle njega, između 9. -19. stepena u Škorpiji, Lavu i Vodoliji. Kuće u kojima se nalazi tranzitno Sunce i Mesec su te u koje donose pojačanu tenziju i koje će zahtevati nešto više angažovanja, ili pak mirenje sa trenutnim okolnosima ukoliko na njih ne možete da utičete snagom svoje volje. Kako je Pun Mesec u fiksnim znacima tada je volja jača. U koliko je imate i akumulirate i pretočite ih u nešto pozitivno, onda je to dobro.

Da biste se bolje osećali, najbolje je da jedete mahunarke, kao i toplu i kabastu hranu i da pijete manje tečnosti. Puno toga možete promeniti ako više pažnje posvetite zdravoj ishrani, odgovarajućoj, ako izbegavate slatko, voće, voćne sokove i alkohol, jer to šteti zdravlju i raspoloženju. Pod uticajem alkohola, kada je Pun Mesec kontrola emocija prestaje i lako može doći do suporostvljanja, sukoba koji dovode do ekcesa i većih neprijatnosti. Zato izbegavajte alkohol. Pokušajte da mir pronđete boraveći i opuštajući se u prirodi, ili uz laganu, opuatajuću muziku koja deluje relaksirajuće. Kako Pun Mesec prati napete aspekte između Meseca u Biku i Venere u Škorpiji, tendencija ka nezadovoljstvu i emotivnoj neusgalašenosti, posebno posesivnosti i ljubomori je prisutnija. Pojačane strasti, lako mogu da vas odvuku u ne željene konflikte, te je zato važno da se pripremite za to i da nastojite da na neki način da uspostavite veći unutrašnji mir i sklad i time umanje tenzije i konflikta u odnosima sa drugima, posebno ljubavnim i porodičnim.

Ako se osećate čudno, osećate da se nešto neobično događa sa vašom energijom, znajte da je to samo trenutno stanje i da je reč o energijama koje deluju izvan nas, koje treba što mirnije i pribranije prihvatiti. Dobro bi bilo da 6. 11. u poslepodnevnim i večerenjim i noćnim satima učinite sve što možete da do mira dođete. Neki će to postići tako što će više jesti, a to može da donese osećaj sitosti, a time i stabilnosti, sigurnosti egzistenijalne. Preterivanje u ishrani može da u Periodu Punog Meseca donese zdravstvene probleme. Najbolje je da svoja osećanja izrazite kroz neki kreativan rad koji će vas ispuniti i koji nastojte da završite do 6. 11. u 16. 30. , a nakon toga se opustite, odmarajte se, smanjite tempo, jer Mesecu u Biku prija i pasivnost, odmor, zadovoljstva čulna, samo sada bi dobro bilo da sve to bude umereno i pod kontrolom, jer tada sve može proteći lakše i bez nepovoljnih posledica.

 

Svetlana Milenković-Filipović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI