0
Pun Mjesec u Ovnu

Pun Mjesec u Ovnu 29.09.: Vatrena Eksplozija Kreativnosti i Unutarnjeg Iscjeljenja

Pun Mjesec u Ovnu obasjava nebo 29. septembra 2023. godine, donoseći nam puni krug odakle smo krenuli u martu ove godine. Vrijeme je za duboki pogled unatrag i razmatranje onoga što smo postavili kao namjere u to vrijeme.

U martu 2023. godine, svjedočili smo snažnom mladom Mjesecu u znaku Ovna, a potom je uslijedilo pomračenje sunca mladog mjeseca u aprilu. Sada, pod punim Mjesecom u Ovnu, te namjere mogu biti u punom cvatu.

Možda se sjećate onoga što vam je bilo važno ili na umu u tim trenucima. Osjećate li da ste napravili puni krug? Ako vam ništa ne pada na pamet, ne brinite, još uvijek možete iskoristiti kreativne vibracije ovog punog Mjeseca iz Ovna kako biste svoje ideje prenijeli iz uma u fizički oblik.

Kreativna Magija Mjeseca u Ovnu

Puni Mjesec u Ovanu donosi fantastičan potencijal da svoje ideje pretvorimo u stvarnost. Energija Ovna potiče preduzetnički duh, pa je ovo pravo vrijeme da je iskoristimo u svoju korist. Ova vatrena energija također nas hrabri da budemo odvažni i hrabri u svojim pristupima. Osjećaj samopouzdanja raste, a spremni smo preuzeti veće rizike kako bismo ostvarili svoje ciljeve.

S druge strane, ova energija može izazvati ljutnju, agresiju i frustracije. Važno je pronaći zdrave načine oslobađanja i izražavanja tih emocija. Vježbanje, ples i planinarenje su sjajni načini za kanaliziranje usijanih emocija.

Ciklus Pomračenja u Ovnu

Emocije mogu biti pojačane pod punim Mjesecom jer se približavamo sezoni pomračenja. Pomračenja često donose promjene u našim životima, kako vanjskim, tako i unutarnjim. Ovan će vladati energijama ciklusa pomračenja 2024. godine, pa je ovo posljednji redovni pun Mjesec u Ovnu do 2025. godine.

Zapišite teme koje su preovladavale za vas pod ovim punim Mjesecom, jer bi vam to moglo dati uvid u to kako će ciklus pomračenja iz Ovna uticati na vas u budućnosti.

Pun Mjesec u Ovnu i Hiron, Ranjeni Iscjelitelj

Hiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, također je aktivan pod ovim punim Mjesecom. Hiron nas potiče da pronađemo snagu u našim ranama, umjesto da ih potiskujemo. Našim ranama možemo pristupiti s mudrošću i suosjećanjem, a Hiron nam pomaže iskoristiti darove iscjeljivanja i intuicije koje nam rane često pružaju.

Pod punim Mjesecom iz Ovna, možemo osjećati ovu energiju koja nas ohrabruje da se uzdignemo iznad naših rana i pronađemo snagu u njima. Hiron također potiče unutarnjeg ratnika u nama i hrabrost da idemo naprijed, bez obzira na prepreke.

Zaključak

Puni Mjeseci imaju moć da nam osvijetle stvari, a Pun Mjesec Ovna donosi osjećaj vatrenog završetka i početka. S pomračenjima na horizontu, možemo osjećati stabilnost u svom životu, znajući da iako ne možemo kontrolirati sve, možemo planirati i raditi na sebi.

Stvaranje rutine, postavljanje granica i ulazak umjetnosti u svoj život mogu donijeti olakšanje u ovom vremenu. U konačnici, Pun Mjesec iz Ovna podsjeća nas da smo i mi kreatori ovog Univerzuma.

#PunMjesec #Kreativnost #Iscjeljenje #Transformacija #Emocije

Imagen de Lim Yaw Keong en Pixabay

Tekst pripremila Lidija Đurđević za Treću Dimenziju

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI