0
PUN MJESEC U RAKU

PUN MJESEC U RAKU 12.01. 2017

PUN MJESEC U RAKU 12.01. 2017. U DVOSTRUKOM KVADRATU

(FORMIRA VELIKI KARDINALNI KRST)

Pun Mjesec u Raku svoje najsnažnije djelovanje ispoljava. 12. 01. u12. 34h. Pun Mjesec će biti na 22. stepenu Raka.

Ovog puta Mjesec će biti u dvostukom kvadratu, sa Uranom u Ovnu i sa Jupiterom u Vagi. Jaka uzbuđenja, nemir, napetost kao i dešavanja koja zahtjevaju mnogo truda da bi se kontrolisala. Prenaglašene i pretjerane emocije, koje će ovog puta najviše osjetiti kardinalni znaci.

Prije svega oni koji su rođeni oko 10, 11, 12, 13. jula , kao i oni koji su rođeni ovih dana, oko 12. 01.

Ne ulazite u novine i rizik, a ako se dese promjene, nešto prije 12.01 , nastajte da reagujete što više trezveno i mirno i da se što možete više kontorlišete.

Kod nekih će biti burni dana već prije Punog Mjeseca oko 9, 10.01., kada će se desiti neke neočekivane promjene, koje će podstaknuti osjećanja, nemir, napetost, isčekivanje i nervozu, pa u narednim danima najviše kod kardinalnih znakova treće dekade, rođenih u znaku Raka, Jarca, ali I Ovna, aprilskih rođenih oko 9.-13. 04. i Vage rođene oko 10.-13.10. Vagama pomaže Jupiter, te ako izbjegnete pretjerivanja, neumjerenosti vi ćete bolje proći od ostalih.

Uticaj Punog Mjeseca će osjetiti u većoj mjeri i osobe koje imaju podznak u Lavu i Vodoliji.

Uznemirenost i neočekivana dešavanja mogu da krenu već od 9.01, pa da se intenzitet poveća u narednim danima za vrijeme djelovanja Punog Mjeseca.

Ono što je značajno i što bi najbolje bilo je da izbjegavate inaćenje i težnju da nešto na silu uradite, ili da uđete u neku neizvjesnost ili rizik. To se najviše odnosi na aprilske Ovnove rođene 9.-13. 04. Ne ulazite naglo, nepromišljeno u nešto, ne pružajte otpor I ne reagujte užurbano. Izbjegavajte neizvjesnost, ulazak u nešto rizično.

Inaćenje je sada nešto što bi samo podstaklo neprijatnosti. Srljanje može dovesti do nezgoda ,neprijatnosti, a kod nekih I nesreća. Zato bi bilo dobro da od 11. poslije podne, do 12. uveče budete pasivni, što više opušteni. Više se odmarajte se i ne preduzimate promjene i novine.

Ako trebate nešto da završite ili korigujete to uradite 10. i 11. do 15. 35.sati.

Posebno će se osjećeti uticaj Punog Meseca od 11. 01.u 15.34. , pa do 16. 40. 12. 01.

Emocije su uvijek više naglašene, kada je Mjesec u Raku, a naročito kada se on raste i ulazi u fazu Punog Mjeseca. Tada lične stvari I porodična dešavanja postaju važna i njima se pristupa sa obiljem osjećanja. Što ste više u stanju da ih kontrolišete to bolje, jer pod uticajem Punog Mjeseca ona lako izmaknu kontroli, posebno u prije podnevnim satima, između 10.-13. Sati 12. 01. Tada će kulminacija emocija biti najveća. Tada može lako doći do povećane napetosti, uzbuđenja I nemira, uznemirenosti, koja može da vas uvede u nepromišljene postupke i promjene.

Emotivnog preterivanja I neodmjerenost, ponos može da donese do postupaka koji nisu promišljeni i vuku u konflikte I gubitke.

Veliki krst na nebu formira Uran, Sunce, Mjesec i Jupiter.

Kardinalni znaci su zahvaćeni, a oni su poznati po tome da su aktivni. Ovoga puta nije preporučljivo da budu aktivni i da ulaze u suprotstvaljanja i konflikte, jer oni mogu imati nepovoljne posljedice.

Umjesto toga pokušajte da budete smireni, strpljivi, spremni na različitosti, spremni da se može i nešto neočekivano dešavati. Ne reagujte na to naglo I neodmjereno, nepormišljeno i izbjeći ćete neprijatnosti. Ako ste u mogućnosti povucite se, osmite, a ako ne povucite se u sebe.

Na reakacije drugih nastojte da reagujete što možete više mirno i sabrano I bez otpora i inaćenja.

Posebno je važno da pokašete da uskladite porodične i profesionalne stvari, da pomirite različite potrebe. Porodica i partnerstvo su ti koji bi sada trebali da dođu u prvi plan, jer je Pun Mjesec u Raku, te je naglasak na porodici, domu ili pomaganju i štićenju drugih.

Vodeni znaci su najnaglašenijiji Rak i Ribe, tako da će emocije dominirati.
Znam da se teže mogu kontorlisati osjećaji kada je Pun Mjesec u Raku, ali ako ne možete da ih kontrolišete, gledajte da što manje padate pod uticaj drugih I da izbjegavate negativna osjećanja. Isto, tako sjećanja na prošla vremena i događaje bi bilo dobro da izbjegavate.

Ako ste prethodnih dana bili aktivi i uspjeli da završite ono što ste počeli, onda je to dobro I tada 11. kasnim poslije podnevnim satima treba da smanjiti tepo I da se odmarate I opuštate što više. Nesanica je moguća, ali uz smirujuću muziku, uz zvuke I mirise koji opuštaju, lavande, nane, majčine dušice itd. Kupanje takođe može da donese opuštanje, voda je ta kojoj možete da “predate” svoja negativna osjećanja, ako se budu pojvila.

Da bi ste se bolje osjećali dobro je da koristite hranu posebno toplu i čvrstu hrani, koja isušuje tečnost. Pijte manje vode i tečnosti, zbog uticaj vode na organizam kada je Pun Mjesec.

Ne opterećujte stomak, jer Mjesec u Raku može uticati nepovoljno na stomak, posebno želudac. Izbjegavajte pretjerivanja u hrani, piću i u osjećajima.

Izbjegavajte gužvu,mogućost da upijate uticaje drugih, jer Rak je vezan za masu, za kolektvno nesvjesno, te kao sunđer možete upiti negativne uticaje drugih.

Osjećaj sigurnosti, koji je bitan kada je Mjesec u Raku, dobro je biti na sigurnom mjestu, sa ljudima u koje imate povjerenje. Ako osjetite da su drugi uzemireni ili pod uticajem jakih negativnih emocija, budite pažljivi sa njima i nastojte da ih smirite, a nikako ne iritirate.

Dobro bi bilo da izbjegavate I alkohol, jer on može nepovoljno da djeluje na osjećanja, pojača i onemogći kontrolu. Kod osjetjivih osoba i psihički bolesnih ljudi može dovesti do ekscesa, kojih za vrijeme Punog Mjeseca ima više. Da spriječimo to ne treba izazivati nevolje, već nastojati da ovaj dan živite što mirnije možete. Nastojte da podstičete kod sebe smirenost I pozitivne emocije I da prihvatite nešto onakvo kakvo jeste, jer nije vrijme za otpor I suprostavljanje.

Odlučnost usmjerite na želju I trud da pomirite suprotnosti emocije I svijest, osjećanja I razum.

Pri tome korisite I tehnike koje provereno pomažu kao što su meditacije I Eft, tehnike opuštenog disanja I sve ono što vas smiruje, ali ovoga ne aktivira korišćenje fizičke energije.
U sljedećim danima već od 13. i 14.01. Mjesec će biti u Lavu I donijeti nam mogućnost da se više radujemo, volimo I zabavljamo i uživamo u nečemu što će nam poboljšati raspoloženje i usrećiti nas.!

Svetlana Milenković-Filipović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI