0
PUN MJESEC U VAGI 31.03.2018. (Plavi Mjesec)

PUN MJESEC U VAGI 31.03.2018. (Plavi Mjesec)

PUN MJESEC U VAGI 31.03.2018. (Plavi Mjesec)

 – Balansirajte ili ako niste spremni završete neki odnos

 

Plavi Mjesec je Mjesec koji će biti drugi put ovog Mjesec. On će biti 31. 03., po drugi put ove godine na 10 stepenu Vage u 14.38 u opoziciji sa retrogradnim Mekrurom u Ovnu i u kvadratu sa Marsom i Saturnom u Jarcu.

Pun Mjesec u znaku Vage koji se odnosi na partnerstvo, kako emotivno,brak, tako i na poslovno, na udrživanje, zajedništvo, pravdu, javnost. To može da dovede do poteškoća vezanih za navedeno, kao i neka veoma neugodna dešavanja u javnosti.

Sada bi lako moglo na javnim mjesetima da ima više neprijatnosti, bilo sukobe, suprotavljanja, otopra, bilo neke nezgode. Zato izbjegavajte javna dešavanja, manifestacije, okupljanja na javnim mjestima.

 

Mjesec u Vagi ima težnju ka ljubavi, harmoniji, miru, usaglašavanju sa drugima, ali ovoga puta do toga se teže dolazi, ili to biva narušeno. Zato je važno kako postupate.Već od 30.03 u večernjim satima je dobro da radite na svom unutrašnjem miru, harmoniji, opuštanju, jer ćete tako moći da se lakše nosite sa nepovoljnim uticajima.

Nasuprot Mjesecu u Vagi, stoji Sunce u Ovnu, u konjukciji sa retogradnim Merkurom, a sve je to u kvadratu sa Merkurom i Marsom u Jarcu. Komunikacija, dogovaranjaće teći otežano, ne samo što je Merkur retrogradan, već i zbog napetih tranzita na nebu.

Biće veće sklonosti ka inaćenja, jer je ovaj Pun Mjesec je u veoma napetim aspektima, koji mogu da uznemire i uzbude mnoge. U ovo je uključeno čak 5 planeta, te će većina od nas imati negdje veoma napetu situaciju, ili izvjesne i poteškoće, izazove i konflikte, koji mogu da se pretvore u nešto što je veoma nezgodno, ili čak vuče i ka nezgodama, razdvajanjaima.

Dobro je ako je riječ o nekoj vezi koja vam je dugo vrijeme opterećenja i koja vas dugo muči. Onda je pravo vrijeme da to prekinete.

 

Pun Mjesec je dobar za privlačenja novca, rituale privlačenja novca, kao i za punjenje kistala i za dijete.

 

Za vrijeme djelovanja Punog Mjeseca ima supotonih želja i namjere, ali i situacija kada postoji neka ograničenja, poteškoće, čak kod nekih i mogućnost povređivanja, bilo emotivnih, ili fizičkih. Zato budite oprezni u odnosima sa drugima, kao i u saobraćaju, kretanju, mjestima gdje ima puno ljudi, kao ina javnim mjestima.

Mnogi će osjetiti manjak energije, iscrpljenost, sklonost ka neraspoloženju, kod nekih ogorčenost, ili depresivnost. Proljećna depresivnost će kod nekih dostići kulminaciju i voditi ih u neporomišljenost ili destrukciju.

Ako imate u svojoj porodici, ili okruženju osobe koje je depresivna, ili psihički labilna i ne osjeća se dobro pokušajte da joj pomognete. Prirodna sretstva za umirenje i opuštanje su dobra , ali ne i alkohol, koji mogu da smanje samokontrolu.

Na sreću Venera ulazi u znak Biku, u kojem postoji potreba za ležernošću, opuštanju, miru , ljubavi i hedonizmu ,uživanju. Budite ovog puta, pažljivi u tošenju bilo finansijskom, ili emotivnom. Međutim, dobro je da je ona u miroljibivom znaku, Biku, da smiri strasti kojih ima više i smiri situaciju.

Nije povoljno vrijeme da predzumete nešto novo, posebno da ne ulazite u neku saradnju, dogovor, udurživanje, ili da ne krećete na neko putovanje, s obzirom na napete aspekte retogradnog Merkura.

Biće puno napetosti i negativih emocija koje će najviše da će osjete prije podne i poslije podne oko 12.-16h. niti za javna dešavanja, bilo koncerata, ili nekih okupljanja javnih, jer će neki da naiđu na tim mjestima na represiju.

T kvadrat je na nebu između Sunca i Merkuru u Ovnu i Mjeseca iz Vage sa Marsom i Satrnom u Jarcu, te su egoistične težnje i potrebe, izražavanje sopstvene snage kroz potrebu za vođstvom ili dominacijom u supotnoti sa zaedničkim potrebama koje predstavlja Mjesec u Vagi i potreba za vlašću i nametanjem nečega i silom od strane udurženih Mars i Saturna.

Ovo je slika i unifrmisanih lica, predstvnika vlasti koja se sukobljava sa narodom, ali i sa vođom. To u nekim zemljama može da dovede do nereda i smjenjivanja vlasti, uz silu. Neki autoriteti će naići na poteškoće i otpor, borbu, ali i na porez.

Prisutna napetost, naboj, koji može da bude prisutan. Usaglašavanje različitih potrebe zahtjeva više napora, takta, diplomatije, što neće biti lako. Da ne bi došlo do ili distance i narušavanja, pa do u neki slučajevima i prekida odnosa, izbjegavajte konflikte, inaćenje, pruženje otpora, suprostavljanje, ako ne želite da prekinete neki odnos.

Razne neprijatenosti se mogu desiti, ne samo u odnosima sa drugima, već i na zdravstvenom planu. Biće ovoga puta više proljećnih depresija, bezvoljnosti, apatije koja je ovih dana posebno 30. u večernjim i 31. uvećana i može na neke na veoma nepovoljno da djeluje.

Mjesec u Vagi zna se teži miru i skladu i ako sukob ne može biti spriječena, ako se ne savladavamo, ne ograničavamo svoje emotivne rekacije. Ukoliko smo u stanju da se izuzetno savlađujemo i kontrolišemo svoja osjećaja, sukob može da bude izbjegnut. Samokontrola je uslov da ne dođe do sukoba, ili ekscesa ili može da potraje ovog puta, jer je u sve to uključen i Saturn, posebno, a ako je u vam se oko 10. stepana nalazi :Sunce, Mjesec, ili neka planeta, ili ASc, DC, Ic, Mc, oko 8-13 . stepenu Vage, Ovna, ili Raka i Jarca, on može da traje i dugo vrijeme.

Najbolje će proći osobe ko koje su svesna sebe i drugih i koja se ne prepušta lako uticajima drugih, jer će one moći i negativne uticaje da prevaziđu i preokrenu u pozitivne, ako baš ne u vrijeme uticaja, onda veoma ubrzo poslije toga.

Naravno, da bi idealno bilo da možete da se od večeras 30, pa tokom sutrašnjeg dana, sve do večernjim. Uvečernjim satima izulujete, osmite i pokušajte da se opušetate, ili meditirate, ili radite nešto što će vas mijenjati u odnosima prema drugima. A ako ne možete, onda nastojte da se ne prepuštate negativnim osjećajima i nedozvolite da vaše negativne osobine dođu do izražaja u odnosima sa dugima.

Ne preduzmajte ništa novo od 30. 03. večernjim satima, do 31.3. u 18. sati, jer neće biti uspješno.

 

OVAN

Ovnovi u podznaku bi trebali da izbjegavaju konflikte u odnosima sa partnerom, bilo bračnim, ili polovnim, kao ulazak u neku saradnju, udurživanje. Izbjegavajte javna zbivanja. Ako ste rođeni krajem marta ili početkom aprila, onda je važno da se uzdržavate i čuvate. Oni koji su rođeni krajem marta oko 31. će najviše osjetiti ove uticaje. Vi bi ste trebali da ne ulazite sukobe, konflikte, jer vas to iscrpljuje. Pokušajte da se savladate, smirite i sačekajte da prođu ovi napeti aspekti. Inače, vas sukobi mogu veoma isrpeti i uticati i na vaše zdravlje i na vaš pishički mir. Venera ulazi u vašu prirodnu drugu 31. 03. Vi biste mogli da uradite neki ritual za privlačenje nova 30.03. u noći. To može da bude mahanje novčanicom (crvenom) 9. puta ka Punom Mjesecu.

 

BIK

Bikovi bi mogli imati probleme na poslu, ili na zdravstvenom planu. Nije povoljno vrijeme da se sada zamarate, ono što ste urdili do 30. uveče, uradili ste, sada zastanite i odmorite se. Venera 31. ulazi u vaš znak. Okrenti se sebi. Uljepšavajte se, gledajte da se opuštate. vi ste ti koji bi trebali da širite mir i ljubav i umanjite nesuglasice drugih. Obratite pažnju na ishranu u vrijeme uticaja Punog Mjesecaa 30. i 31. do večernjih sati oko 19. Gledajte da manje pijete tečnosti, jedete hranu kao što s mahunarke. Voće, voćne skolove i slatkiše ne bi ste trebali da koritstitd ovih dna. Venera ulazi u vaš znak će povoljno uticati na vas, posebno u narednim danima. To će vam omogućiti da se opustite i da više uživate, ali da imate i veću potrebu za ljubav i sticanje.

 

BLIZANCI

Blizanci u podznaku treba u ljubavnim odnosima, ili u odnosu sa djecom mogu imati probleme Merkur je u opoziciji sa Punim Mjesecom, kao i u konjukciji sa Suncem. To može da vam donese i neke vijesti, ili informacije, koje su neke povoljne, a neke i ne. Sa druge strane Pun Mjesec je u opoziciji s Merkurom, te 31. neće lako teći i nije povoljno vrijeme za dogoovore. Merkur retorgradni u Ovnu pravi i kvadrat sa Saturnom i Marsom u Jarcu. Izbjegavajte važne dogovore, odluke i ne ulazite u konflikte. Neko jači ili moćniji bi mogao da vam nešto nametne, ili vam nešto zabrani čak. Ne ulaziti ni u kakva vid nadmetanja, ili takmičenja. Grupne aktivnosti vas mogu itekako izbaciti iz ravnoteže.

 

RAK

Rakovi u podznaku, na vas promjena mjesečeve mijene utiče, te Pun Mjesec može da vam donese pojačanu napetost u domu, porodici. Izbjegavajte porodične konflite. Pokušajte koliko god možete da budete taktični, diplomata. Ako se ne osjećate dobro, odbrajte se i liječite. Dobro je da radite meditacije, da se oputate ili tražite pomoć od gore, za riješavanje vaših problema. Oni koji su rođeni u sunčanom znaku Rak krajem juna i početkom jula biće više napeti i doživljavaće razne ograničenja, poteškoće koje mogu da vas iscrpljuju i ne padaju lako. Vi ste u suštini vrlo vitalni, ali sada je vrijeme da zastanete i da se odmorite dobro i prihvatite pomoć od drugih, ako ne možete sami.

 

Lav

Lav u podznaku bi trebao da izbjegava konflikte sa osobama iz svog neposrednog okruženja, da se manje kreće, izbjegava putovanja i bude oprezniji u komunikaciji, da izbjegava dogovoranje, sastanke, putovanja, odnose sa drugima, bilo onima koji su daleko od vas, ili onima iz vašeg okruženja. Gedajte da ne ulazite u rasprave, ne pružajte otpori ne komnetarišete nešto što nije vrijedno vaše pažnje. Moguće da će vas ljudi više zvati pisati vam i na taj način uznemiravati. Sve prolazi, pa i uticaji Punog Mjeseca. Meditacije vam puno prijaju, te ih koristite, ili neki drugi vid dolaženje do vašeg mira.

 

DJEVICA

Djevica u podznaku treba da bude pažljiva u ishani, za vrijeme punog mjeseca. Vi ćete se već 30. osjetiti malo umornom, iscrpljenom. Merkur je retogradan i to vam izaziva čekanja i zastoje, a Mjesec u vašem znaku dan pred Pun Mjesec ne donosi vam dobro raspoloženje. Mnogi su zabrinuti, čekaju na nešto i neizvjesnost ih muči. Za vas je važno da nastojite da se smirite, opustite, odmarate d 30. u večernjim , te tkom 31. 03. Informacije, kontakti, susreti nisu laki za vas i koliko god je moguće izbjegavjte ih. Ne suprostavljajte se drugima. Gledajte da ne ulazite u toškove 31. Novac i novačna sitacija je ta koja vas može uznemiiti, ili opterećivati. Znajte da se mnogo šta što vam sada izgleda ovajko, može i biće promjenjeno. Ne donosite važne odluke, ne uznmirujte se. Dobro je da pijete manje tečnosti i jedete kabasta hrana, izbjegavaju slatkiši. To je poztivno da djeluje na vašu energiju i zdravlje. Kod vas je moguć konflikt zbog novca, kao i opterećenje nekom finansijskom situacijom u kojoj ste. I to se da rješiti, zato samo smireno, bez žurbe i konflikata.

 

VAGA

Vi, koji imate podznak u Vagi bi ste trebale da posebno nastoje da porade na svom unutašnjem miru i skladu, jer im je to neophodno, jer je Pun Mjesec u vašem znaku. . Vi ćete biti jako napeti, gotovo naelektrisani. Pun Mjesec donosi vam promjenljivo raspoloženje, naglašenu emotivnost, te možete zbog toga burno reagovati, lako pokazati nezadovoljstvo, posebno u odnosima sa drugima, bilo partnerom, ako ga imate, bilo sa ukućanima, ili osobama iz vašeg okruženja. Zato bi idealno bilo da se malo osamite, okrenete sebi i radite na sebi, kako bi ste zaštitili i pomogli sebi i radili na svom miru. Vaša Venera koja ulazi u Bika tome teži. Ukoliko ste rođene u sunčanom znaku Vage krajem septembra i početkom oktobra dobro bi bilo da obratite pažnju na svoje zdravalje. Vama koje ste tih dana u godini je energija osolabljena, volja i ovo je period kada je važno da više nego uobičajno obratite pažnju na svoje zdravlje. Odmor i štednja energije, a kod nekih i liječenje, je za vas od ključnog značaja. Nikako ne opterećujte sebe. Nemojte se ni uzbuđivati ako naiđete na nerazumijevanje, ili nedostatak podrške, to je samo trenutno, važno je da budete što možete više mirni i spokojni.

 

ŠKORPIJA

Škorpije u podznaku, bi trebala da bude opreznija u grupnim aktivnostima, kao i sa prijateljima, ili u nekoj grupi ljudi. Tu je tenzija pojačana. Lako bi i vi mogli da imate poteškoće sa drugima, te je važno da sada ništa ne forsirate, da probate da se više kontrolišete i ne ulazite u konflikte sa sa drugima, posebno prijateljicom, ili prijateljem.

 

Strijelac

Strijelac u podznaku bi trebao da obrati pažnju na karijeru, odnose sa autoriteima, ili roditeljima. Što se tiče finanija mnogi od vas nisu zadovoljni, ali sada nije provoljno vrijeme da uđete u konflikte, da raspravljate sa nekim autoritetom. Neki od vas su na sve stane angažovani i porodično i poslovno. Međutim, sada je vrijeme da se povučete, da se ne borite protiv vetrenjača.

 

JARAC

Jarac u podznaku je taj koji bi trebao da izbjegne putovanje u inostranstvo 31., da bude posebno obazriv u odnosima sa ljudima koji dolaze iz daleka, ili sa rođacima. Studentima nije dobro da izađu na ispit, a profesori na fakultetu bi takođe trebali da budu oprezni radu sa studentima. Merkur je u napetim aspektima i retogradan u vašoj trećoj, te će i jedni i drugi da budu nezadovoljni i komunikacija i pokazivanje znanja neće ići lako. Budite spremni na to i gledajte da se kontrolišete i ne ulazite u rasprave i diskusije, koje mogu biti veoma neprijatne. Mir i ljubav vas očekuju u domu, porodici. Ako ste rođeni krajem dembra, početkom januara , ili imate neku planetu oko 8-12. stepena na vas će uticati ovaj Pun Mjesec. Ovo je vrijeme kada trvdoglavost, inaćenje, nije dobro za vas. Budite pažljivi da se ne povrijedite, ne opterećujete se oko 31.03. Učinite koliko možete da vam bude manje naporno. Izbjegavajte jača uzbuđenja i čuvajte svoje zdravlje.

 

VODOLIJA

Vodolije u podznak budite pažljive u odnosima sa drugima, posebno izbjegavajte konflikte. Kod nekih od vas će biti ovaj Pun Mjesec odraziti na finansije, posebno novac koji dolazi od drugih. Ne ulazite u nikakve veće investicije, niti rasprave vezane za njih. Pažljivi budite sa novce. I za vas važi da radite na harmoniji i unutrašnjem miru. Venera ulazi u Bika i u vaš treću i sada je važno da vaša komunikacija sa ljudima iz vašeg okruženja bude što prijtnija i mirnija.

 

RIBE

Ribe u podznaku treba da obrate pažnju na partnerstva i odnose sa drugima, kao i na boravku na javna mjesta, kojih bi bilo dobro da se klonite. Vi imate izraženu intuiciju, te nastoite da je slušate i ne dozvolite sebi da vas drugi povuku, djeluju na vas .Meditaci, mantre zaštitene i molitve su za vas spas. Izbjegavajte alkohol, lijekove za smirenje. Isto tako previše hrane nije dobro za vas sada. Ono što jeste je da nađete neko zadovoljstvo, kroz Veneru u Biku, da uživate u nečem što prija vašim čulima, bilo to muzika, ili neka umjetnost, može i hrana, ali ne slatkiš i ne u velikim količina. Vi bi ste mogli da privučete novac nekim ritualom koji je vezan za to.

 

Dragi moji, ako se nešto više potrudite na uspostvljenju sklada, mira i ljubavi. Pokušajte da kontrolišete sebe, obuzdavate svoje negativne emocije, ili neku svoju osobinu da korigujete, kako bi ovaj Pun Mjesec iskoristili na najbolji mogući način. Za to vam treba strpljenje, dobra namjera i svijesnost o kakvim je uticajima riječ i šta je to što bi trebali da izbjegavate i na šta da obratite pažnju.

Sretno!

Astrolog Svetlana Milinković Filipović / KONTAKT: 060 54 54 254, +381 6054 54 254

foto pixabay.com / trecadimenzija.com

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI