0
Pun Mjesec u znaku Blizanaca

Pun Mjesec u znaku Blizanaca

Pun Mjesec u znaku Blizanaca

25.11. 2015.

Pun Mjesec u Blizancima je u ovoga puta 25.11. u 22.44 puta u opoziciji sa Saturnom i Merkurom u Strijelcu i kvadratu sa Neptunom, dok je Merkur u Strijelcu u konjukciji sa Saturnom, danas već izlazećoj u poslije podnevnim satima i u kvadratu sa Neptunom u Ribama.

Nervoza, nemir i napetost već se osjeti i dan, dva prije ovoga. Ako imate problema sa nesanicom, znajte to je zbog utcaja Punog Mjesec.Čekanje izaziva pojačunu nervozu, ili nemir, napetost u odnosima, a Merkur u kvadratu sa Neptunom stvara zbrku,ili konfuzij, ili nejasnoću. U pošti, banci, svuda gdje se odvija komunikacija, ima ovih dana više nervoze i zbrke, a negdje i haosa. Budite pažljivi, jer su moguće greške, polako i temeljno pregledajte šta ste napisali, ili kazali. Stizaće vam pogrešne sms poruke, koje su drugom upućene, ili pogrešne informacije, vijesti koje mogu da izazovu zabunu i zbrku. Moguća je i pojačana zaboravnost.

Čekanje u redu, ili zastoji, usporenost u radu, izaziva neraspoložnje, razne negativne komentare i nezadovoljstvo. Moguća su i ogovaranja. Sve je to brzo prolazi i ako ste u stanju da se ne prepuštate negativnim mislima i neraspoloženju, da umjesto toga se zadubite i neki problem i gledate kako da ga rješite, kroz neku ili promjenu, odbacivanje nečega što ne dovodi do dobrih rezultata. Izbjegavajte potpisivanje dokumenta, značajne kupovine i dogovore danas i sutra prije podne.

Budite pažljivi u saobraćaju, posebno ko treba da putuje u večernjim i noćnim satima. Dobro je da u periodu Punog Mjeseca se opuštate, primjenjujete tehnike pravilnog i smirujućeg disanja. Dobro je da meditirate i opuštate se na način koji vam je blizak, jer će to umanjiti tenziju u odnosima sa drugima, izbjeći nesporazume i konflikte, koji mogu da budu van kontrole.

Dobro je da se više kontrolišete i izbjegavate da boravite tamo gdje ima puno ljudi, ako je to moguće, posebno tokom noći 25.na 26.11 kada će Pun Mjesec biti u opoziciji sa Saturnom i Merkurom i u kvadratu sa Neptunom. Pažljivo i sa alkoholom i opijatima, koji mogu da dovedu da emocije ne možete da kontrolišete i da dođe do neprijatnih situacija. Nerapoloženje može biti promjenljivo, nesanica pojačana, a sa njom i strah i nemir. Zato nastojte da primjenite nešto što će vas opustiti, smiriti i popraviti raspoloženje, ali da je prirodno i zdravo.

Što budete u stanju da se bolje samokotrolišite i smaograničavate u nečemu tim bolje.

Zašta je dobar Pun Mjesec? On je dobar da mjenjamo neke loše navike, a ovoga puta prije svega vezane za komunikaciju, odnose prema drugima, ili način razmišljanja, ili učenja, ili kretanje,ili možda način vožnje.

Koristitie toplu i čvrstu hranu, mahunarke, hranu bogatu magnezijumom koja djeluje na opuštanje i dobro raspoloženje.

Ako želite da oslabite pijte manje tečnosti danas i sutra prije podne,ne jedite slatkiše i voće. Dijete vezane za mjesečeve mjene su vrlo efikasne.

Dobro je da ako ne možete da se kontrolišete da se osamite i radite na svom unutrašnjem miru i opuštanju.

Svetlana Milenković-Filipović

2016-new-year (1)

Pun Mjesec u znaku Blizanaca obrazovat će se u večernjim satima 26. 11.  Njegovo dejstvo će se osjetiti već dan ranije i bit će prisutno sve do cca ranih jutarnjih sati 28.11. 2015. godine.

Pun Mjesec predstavlja jednu od najjačih astroloških konfiguracija, u smislu utjecaja na sve segmente ličnosti, kako na planu unutarnjih, ličnih doživljaja, tako i na planu međuljudskih odnosa i drugih zbivanja vezanih za fizički svijet.

Ovdje je riječ o snažnom dodiru i sukobu dviju dijametralno suprotnih energija.

Magični dani u novembru

Mjesec je nosilac naše duše, a samim tim i simbol svih stečenih i usvojenih iskustava, vezano za sva 4 segmenta ličnosti, emocionalni, mentalni, fizički i duhovni. Mjesec to smo mi. To su naše najiskonskije želje i potrebe. Svi kažu naše emocionalno. Pa, da naše emocionalno, ako se u obzir uzme to da su emocije osnov svake duše, i njene ličnosti. Sve što u životu želimo, sve što u životu činimo, sve što nam se u životu događa, mi to najprije osjetimo i osjećamo.

Nasuprot Mjesecu, Sunce simbolizira naše svjesno. Naš ego, svjest o sebi samima. Ono novo čemu težimo. Ono što  postajemo, kao i ono što ćemo tek postati.

Mjesec su naše emocije i želje, a Sunce su naša energija i volja. Odnos Mjeseca i Sunca definira nas u sadašnjosti, po slijedećem prinicipu  – Mjesec je ono što smo bili i što smo sada, a Sunce je ono što sada želimo biti i što ćemo biti i postati.

Odnos Mjeseca i Sunca je najrelevantniji prikaz našeg života. Iz prostog razloga, što predstavlja našu sadašnjost. Taj mali trenutak u našem životu, ali sasvim dovoljan da inicira sve što će nam se dalje događati

Sunce i Mjesec se mogu naći u različitim astrološkim odnosima, u različitim recepcijama i pod različitim uglovima. Ipak, najjače dejstvo imaju, kada dođu u dodir, tzv. konfiguracija Mladog Mjeseca i  kada se nađu pod uglom od 180 stepeni, u aspektu opozicije, gdje je Mjesec uzdignut do najviše tačke, nakon čega počinje da opada, iliti konfiguracija Punog Mjeseca.

Konfiugracija Punog Mjeseca predstavlja da se Sunce i  Mjesec nalaze pod uglom od 180 stepeni, u aspektu opozicije, koja je sinonim za sukobe, prekide, ali i nove početke.

Tako će u narednim danima na planu ličnosti dolaziti do velikih emocionalnih kolebanja, ekstremne osjetljivosti napetosti, melankolija, nesanica, anksioznosti, depresivnih epizoda. Na scenu će stupiti, misli iz prošlosti i o prošlosti, preispitivanja i dvojbe, osjećaji krivnje. Samo ću reći –  Ne dozvolite to. Unaprijed znajte da kopajući po prošlosti, blokirate protok pozitivnih energija,koje Vam Kosmos svakoga trenutka, bezuvjetnom ljubavlju šalje. Zato, upravo su ovi dani idealna prilika da prekinete sa svime, što Vas je mučilo u prošlosti i okrenete novi list. Također, trudite se da razmišljate pozitivno, koliko god je to više moguće! Budite zahvalni na onome, što imate, veselite se onome što imate i poželite novo. Napravite si plan, pa hrabro i odvažno krenite da ga ispunjavate.:)

Na planu međuljudskih odnosa, može doći do naglašenog osjećaja otuđenosti i neprihvaćenosti, nesporazuma u komunikaciji. Koliko god pokušavali da zadržite miran, pasivan i prijateljski stav, netko iz Vaše neposredne okoline će se poneti silovito i netakticno. Namjera da se nesporazum ispravi po svaku cijenu, neće Vas ni kamo odvjesti. Samo ćete da zakomplicirate stvar i preživjeti stres ni zbog čega važnog. Zato, ako želite nešto da raspravite, najprije udahnite duboko, odbrojte do 10, sačekajte nekoliko sati. Jer, može se dogoditi da odreagirate isuviše burno prema suprotnoj strani, čak do mjere da zatvorite vrata za cijeli život. Ali, kako Vam rekoh, sačekajte malo i vidjet ćete da će se problem riješiti daleko bolje, no što ste očekivali. Možda na kraju ispadne i da ste preuveličali problem, pa čak i da ga nema. Možda na kraju i ne bude bilo potrebe za riješavanjem problema, jer će ispasti, kao da se riješio sam od sebe. Ipak, ako se stvari otrgnu kontroli i pokida spona sa suprotnom stranom, znajte da je tako moralo biti, jer Pun Mjesec je inicijator karmičkih zbivanja.pun mjesec u blizancima

Što se poslovne strane tiče, ukoliko već radite u cilju realizacije određenog profesionalnog cilja, znajte da će do iste doći baš sad. Međutim, ukoliko želite da poduzmete nešto potpuno novo, obavezno ga prolongirajte, jer će se odvijati sa brojnim problemima i preprekama, a krajnji ishod će biti više loš, nego dobar, u nekim slučajevima i nužno loš. Vodite računa o učešću u saobraćaju, jer će stopa saobraćajnih problema i nezgoda, biti jedan od najvećih u ovoj godini. Najbolje je da uopće ne sjedate za volan. Samim tim, valjda bi logično trebalo biti i da izbjegavate odlaske na put. Sem ukoliko nije neka nužda, u tom slučaju se odlučite za autobus ili voz. Ukoliko ste planirali da polažete neki ispit, ili Vas očekuje određeni vid provjere znanja, morat ćete pažljivo da pređete svaki segment tog gradiva. Vrlo lako se može dogoditi da dobijete onu lekciju koju niste prošli, pa makar ona bila i jedina lekcija koju niste prošli. Inače, kao i retrogradni Merkur, tako i Pun Mjesec daje pozitivno riješenje situacije, vezano za ispite, koji se vuku već duže vrijeme, koje ste polagali više puta, a niste ih položili ili niste bili zadovoljni ocenom, pa ste riješili da ponovno polažete, kao i za ispite, na koje već duže vrijeme planirate izaći da polažete, a niste se do sada odvažili na takav korak.

Efekat Punog Mjeseca nije dobar, vezano za zdravstveni plan, jer inicira kronične tegobe. Ako do sada niste, krajnje je vrijeme da se ozbiljnije posvjetite sopstvenom zdravlju, uzmete adekvatnu terapiju, okrenete zdravom načinu življenja. Idealno je za korišćenje terapija, koje podrazumijevaju lječenje zasnovano na kompletnom sagledavanju čovekove biti i suštine, kao npr. bioenergija, energoterapija, homeopatija isl.

Posebno je loš period za duševne bolesnike, a kako je Saturn u istom znaku Strijelca, gdje i Mjesec, dok Uran gradi loš aspekt sa Marsom, itekako će biti izražena mogućnost suicidalnih misli, ideja, pa čak i suicidalnih poriva. Tako, ukoliko, u svome okruženju, imate netkog tko ima veći duševni poremećaj, striktno obratite pozornost na njega i-ili inicirajte i ukažite da to učini, onaj tko treba da učini.

Ono što je još specifično za ovaj Pun Mjesec u Blizancima, jeste da je 3 planeta u Strijelcu, i to Sunce, Merkur i Saturn, pri čemu se obrazuje konfiguracija Stelijuma u Strijelcu. Tako, ne treba da nas čudi, porast stope vjerskog fanatizma i ekstremizma, u ove dane. Dok Venera i Mars u Vagi u aspektu sekstila sa stelijumom u Strijelcu i trigona sa Mjesecom u Blizancima, ukazuje na nužne političke poduhvate u cilju smirivanja uzravrelih strasti svih zaraćenih strana. Takozvana prividna diplomatija, ali bolje i prividan mir, nego rat, glad i bjeda.

Kada smo već kod ovoga, jedno predanje kaže: ,, Pošaljite malo dobre energije onima kojima je potrebna.,,

Kada prođe najveći talas energije punog Meseca, pošaljite malo dobre energije, oproštaja i dobrote prijateljima, porodici, kolegama, pa i potpunim strancima. Pošaljite i nešto mirne energije na mjesta koja pate, koja se gladna, koja su zahvaćena ratom. Potrudite se da energiju šaljete iz srca.

Astrolog Igor

KRUG

Postavite pitanje vašem astrologu, numerologu, tarot tumaču i dobit ćete odgovor na sve što vas zanima!Na sva vaša životna pitanja odgovaraju naši najbolji astrolozi, numerolozi i tarot tumači…
Ukucajte GAMA VID vaše podatke, pitanje i proslijedite na broj države u kojoj se nalazite..
Austrija 0900 506 506 | Njemacka 44144 | Svajcarska 9292 | Francuska 81027 | Holandija 4004 | Svedska 72027 | Hrvatska 667667 | Slovenija 3838 | BiH – sve mreze 091 810 700 | Srbija 1551 | Italija 4882880 | Danska 1963 | Norveska 2098 | Luksemburg 64747 | Crna Gora 14941 | Makedonija 141991

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI