0
Retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur : Očekuje nas ljubavna bura, a neke parove i raskid

Retrogradni Merkur : Očekuje nas ljubavna bura, a neke parove i raskid

Večeras nas očekuje prava astrološka bura jer Merkur ulazi u znak Ovna i u tom položaju pravi kvadrat sa Marsom i Saturnom u Jarcu što ovom tranzitu pojačava intenzitet i daje mu na značaju.

Ovaj tranzit imaće izuzetno veliki uticaj na naš ljubavni horoskop, a uticaće i na naše veze. Kvadrat koji obrazuju planete podrazumeva da planete stoje jedna naspram druge i njihove energije se suprotstavljaju jedna drugoj. Merkur je trenutno retrogradan pa se ovaj njegov prelaz odvija jako brzo. Ovo poravnanje tjera nas da gledamo unazad i opet prolazimo kroz teške momente koje smo već preživeli u prošlosti.

Postoje dobra i loša strana svakog tranzita i na nama je šta ćemo iz toga izvući. Tokom naredne nedjelje morat ćemo da pazimo šta pričamo i da povedemo računa o našoj naravi. Iako smo mislili da su neke svađe i problemi rješeni, oni se vraćaju.

Ove prilike se javljaju kao izvjestan izazov za naše veze kako bismo se uvjerili da možemo da istrajemo i to će eskalirati oko 15. aprila. Ostalo nam je još samo dvije nedjelje dok se Merkur ne vrati u svoju poziciju i ne krene naprijed. Moramo da budemo svjesni gdje smo i ko smo i da se prisjetimo događaja koji su nam slamali srca.

Mars je planeta ambicije i seksualnosti, centar životne energije, dok je Saturn planeta ograničenja. Mars će nam davati dodatnu energiju koju ćemo moći da trošimo na zdrav način, kroz vježbanje ili strastveni seks, jer se u suprotnom može pretvoriti u bjes i frustraciju. Kako se nekad žalimo da smo seksualno isfrustrirani, sada se možemo stvarno tako osjećati. Možda ćemo u jednom trenutku blokirati naše ljubavnike na društvenim mrežama, a već u sljedećim ćemo zbog toga zažaliti.

 

Nažalost, ova energija može da dovede i do raskida veza, ne zato što je veza osuđena na propast već zato što su obje osobe koje su u vezi postale tvrdoglave i dozvoljavaju da ih njihova prgava narav kontroliše, piše YourTango. Bitno je da ostanemo svjesni naših emocija, odbacite sve argumente za svađu koje imate i držite se dalje od konflikata čak i ako morate da se dobro ugrizete za jezik.

Ukoliko ste toliko izazvani, potrudite se da utvrdite odakle toliki bjes u vama i odakle sva ta negativna osjećanja kako ne biste kasnije zažalili zbog toga. Najvažnije u narednoj nedjelji je da se uvjerite koliko je vaša veza jaka i da crpite snagu iz nje.

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI