0
Retrogradni Merkur u znaku Jarca

Retrogradni Merkur u znaku Jarca

Retrogradni Merkur u znaku Jarca

Tranzitni Merkur u znaku Jarca je krenuo retrogradno 19. decembra ( mada se dejstvo moglo osjetiti i par dana ranije), 8. Januara sa 28 stepeni Strijelca postat će direktan, da bi se 12. januara direktnim hodom vratio ponovo u znak Jarca.

Merkur predstavlja i simbolizuje komunikaciju, kontakte, razmišljanje, razum, umne procese, ideje, informacije, učenje, govor, pisanje,obrazovanje, putovanja, saobraćaj, trgovinu… Simbolizuje i osobe koje rade i bave se Merkurovskim poslovima, predstavlja ljude koji su prosvetni radnici, pisci, novinari, savjetnici, konsultanti, taksisti, trgovci, prevoznici, govornici i sl.

Retrogradni Merkur će se osjetiti u misaonim aktivnostima i može donijeti aktivnije nesporazume na polju komunikacija, sprovođenju nekih ideja i zamisli, zaključivanju, razmišljanju i kontaktima.

Može se očekivati odlaganje nekih ranije dogovorenih poslova, prolongiranje razgovora, dogovora, pregovora. Također, kašnjenje i odlaganje svim što je simbolizovano Merkurom.

Kvarovi tehničkih aparata, telefona, kompjutera, automobila (provjerite hladnjak) i saobraćajnih prevoza. Intelektualne aktivnosti mogu biti manje izražene i aktivne nego što je to inače uobičajeno, a neke praktične stvari i pitanja iz prošlosti koja su ostala neriješena mogu u ovom periodu biti u prvom planu.

Retrogradni Merkur može vas razmišljanjem, mislima, nekim idejama i informacijama vratiti na nešto iz prošlosti. Um i razmišljanje pod retrogradnim Merkurom može biti nemirno, informacije koje stižu do vas treba da se provjeravaju, jer često mogu biti dezinformacije.

Retrogradni Merkur u Jarcu u konjunkciji sa Plutonom može dovosti do preispitivanja same suštine i odgovornosti koje se tiču planova koje su vezane za budućnost. Možete biti u prilici da se kroz neku situaciju i okolnost traže neka odgovornija rešenja i eliminisanje nekih starih konvencija. Revizija nekih starih pogrešnih ubeđenja sada mogu dobiti neku novu formu da se neki poslovni planovi obazrivije razmotre.

 Možemo se zapitati koliko ima odgovornosti u nekim našim idejama, razmišljanju, planovima i namjerama koje se tiču naše profesije i karijere.

Može se polako uvući i strah dok razmatramo neke konkretne i realne okolnosti koje se tiču sigurnije i stabilnije realizacije poslovnih kontakata. Neki stari problemi koji su vezani za neka prošla iskustva mogu stvarati brige i nezadovoljstvo. Racionalno i strategijski sačekajte na neke ozbiljnije planove i uložite mnogo strpljenja i metodično i sistematski sagledajte sve mogućnosti u odlukama koje trebate da donesete.

Potrebno je uložiti maksimum napora da bi praktični i konkretni planovi dali neke povoljne rezultate kroz vrijeme. Sve ono što ste planirali vezano za ambicije i poslovna ostvarenja sada nailazi na preispitivanja.

Možete se zapitati koliko je mudro sklopiti neki poslovni dogovor? Koliko su vaši planovi zreli da bi vam obezbjedili sigurne rezultate? Rezervisanost i nepoverljivost mogu biti izražene prema nekim neproverenim činjenicama. Tradicionalan način razmišljanja i konzervatizam pri donošenju odluka mogu izazvati probleme ako se tvrdoglavo držimo nekih zastarelih ubjeđenja i ne pristanemo na kompromis.

Dugoročni planovi mogu naići na nečije neodobravanje što može izazvati nezadovoljstvo i loše raspoloženje. Zato, ne padajte u očajanje, odbacite sive i tmurne misli, jer retrogradni Merkur u znaku Jarca može na neki način stvarati mentalni strah i izazvati neki mentalni teret koji vodi u brige i nezadovoljstvo.

 Budite istrajni i strpljivi pred nekim preprekama koje se budu pojavile u rješavanju nekih starih problema koja u sebi nose težinu.

Retrogradnim Merkur u konjunkciji sa Plutonom u znaku Jarca može ugroziti zdravlje I donijeti probleme sa kostima, kičmom, zubima, debelim crijevom, plućima, povrede ruke (Merkur) i dr.

Retrogradni Merkur u Jarcu u konjunkciji sa Plutonom može dovosti do preispitivanja same suštine i odgovornosti koje se tiču planova koje su vezane za budućnost. Možete biti u prilici da se kroz neku situaciju i okolnost traže neka odgovornija rješenja i eliminisanje nekih starih konvencija. Revizija nekih starih pogrešnih ubjeđenja sada mogu dobiti neku novu formu da se neki poslovni planovi obazrivije razmotre.

Možemo se zapitati koliko ima odgovornosti u nekim našim idejama, razmišljanju, planovima i namjerama koje se tiču naše profesije i karijere. Može se polako uvući i strah dok razmatramo neke konkretne i realne okolnosti koje se tiču sigurnije i stabilnije realizacije poslovnih kontakata.

Neki stari problemi koji su vezani za neka prošla iskustva mogu stvarati brige i nezadovoljstvo. Racionalno i strategijski sačekajte na neke ozbiljnije planove i uložite mnogo strpljenja i metodično i sistematski sagledajte sve mogućnosti u odlukama koje trebate da donesete.

Potrebno je uložiti maksimum napora da bi praktični i konkretni planovi dali neke povoljne rezultate kroz vrijeme. Sve ono što ste planirali vezano za ambicije i poslovna ostvarenja sada nailazi na preispitivanja.

 Možete se zapitati koliko je mudro sklopiti neki poslovni dogovor? Koliko su vaši planovi zreli da bi vam obezbjedili sigurne rezultate? Rezervisanost i nepovjerljivost mogu biti izražene prema nekim neprovjerenim činjenicama. Tradicionalan način razmišljanja i konzervatizam pri donošenju odluka mogu izazvati probleme ako se tvrdoglavo držimo nekih zastarjelih ubjeđenja i ne pristanemo na kompromis.

Dugoročni planovi mogu naići na nečije neodobravanje što može izazvati nezadovoljstvo i loše raspoloženje. Zato, ne padajte u očajanje, odbacite sive i tmurne misli, jer retrogradni Merkur u znaku Jarca može na neki način stvarati mentalni strah i izazvati neki mentalni teret koji vodi u brige i nezadovoljstvo. Budite istrajni i strpljivi pred nekim preprekama koje se budu pojavile u rješavanju nekih starih problema koja u sebi nose težinu.

Retrogradnim Merkur u konjunkciji sa Plutonom u znaku Jarca može ugroziti zdravlje I donijeti probleme sa kostima, kičmom, zubima, debelim crijevom, plućima, povrede ruke i koljena (Merkur) i dr.

Jasmina Kurcinak

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI