0

Rooibos čaj: Eliksir zdravlja i mladosti

Rooibos je prepun flavonoidima, odnosno moćnim antioksidansima koji odstranjuju slobodne radikale • regulira probavu i tlak, Poremećaje spavanja, sprječava rak, liječi depresiju i odličan je kao tretman za akne

rooibossense-pure_385

DUBOKO u srcu Južne Afrike, u blizini Cape Towna, raste jedna izvanredna i svestrana biljka, koju domoroci zovu Rooibos. Iako se koristi u mnoge svrhe, najpoznatija je po čaju koji se dobiva iz njenih listova. Rooibos je tako posljednji trend u svijetu čajeva zbog svojih gotovo čarobnih svojstava.

Kroz mnoge godine znanstvenih istraživanja doneseni su zaključci kako je ova vrsta čaja jedan od najzdravijih napitaka u svijetu. Naime, Rooibos je prepun flavonoidima, odnosno moćnim antioksidansima koji odstranjuju slobodne radikale.

Slobodni radikali sudjeluju u razvoju mnogih bolesti, uzrokuju oštećenja stanica te ubrzavaju starenje.

Da stvar bude bolja, flavonoidi koji su pronađeni u Rooibos čaju pedeset su puta efikasniji nego oni koji se nalaze u zelenom čaju, koji je također poznat kao eliksir zdravlja.

Osim što u sebi ne sadrži kofein pa ga možete piti i prije spavanja, odličan je u borbi protiv alergija i osipa.

Također se vjeruje kako ublažava bol u trbuhu, a što je najbitnije – ima anti age efekt, odnosno pomaže u pomlađivanju.

Nije ni čudno da se prodaja ovog čudotvornog napitka u zadnjih nekoliko godina povećala za 70 posto, jer je nedavno otkriveno još nekoliko bitnih koristi Rooibos čaja: regulira probavu i tlak, poremećaje spavanja, sprječava rak, liječi depresiju i odličan je kao tretman za akne.

Možeš ga piti u neograničenim količinama i zato je idealno osvježenje u vruće ljetne dane.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI