0
SEZONA EKLIPSA U 2021. GODINI

SEZONA EKLIPSA U 2021. GODINI: PRAG U EVOLUCIJU (ulazak u evoluciju?)

Sezona eklipsa u 2021. godini bit će podijeljena se u dvije faze, od kojih će svaka sadržavati lunarni i solarni događaj.
Kao astrološki fenomeni, eklipse ili pomrčine se smatraju pragovima, koji označavaju početak ili kraj situacije, s individualnim i kolektivnim posljedicama.


U proučavanju moderne astrologije, pomrčine Sunca obično su povezane sa počecima, oslobađanjem potisnutih energija i karmi. Muška snaga koja je „pomračena“, što omogućava unutarnju ili vanjsku ravnotežu.
S druge strane, pomrčine Mjeseca povezane su s krajevima, buđenjem svijesti i emocionalnom slobodom; odbacivanjem uzoraka i ravnotežom ženske energije.


Šta očekivati u sezoni eklipsa u 2021. godini?
Prva sezona pomračenja 2021. godine uključivat će potpuno pomračenje Punog Mjeseca u Strijelcu, 26. maja; i prstenasto pomračenje Sunca u Blizancima, 10. juna.
Na isti način, druga sezona pomračenja 2021. godine uključivat će djelomično pomračenje Punog Mjeseca u Biku, 19. novembra; i potpuno pomračenje Sunca u Strijelcu, 4. decembra.


Sjetimo se da je sezona pomračenja okarakterizirana prikazivanjem dva ili tri događaja ove prirode (pomrčine Sunca i Mjeseca), tokom perioda u trajanju od oko trideset šest (36) dana.
Sezone pomrčina obično su u razmaku od šest (6) mjeseci, tako da se uglavnom događaju dva puta godišnje (iako se ponekad mogu dogoditi i tri puta).


Prva faza
Kao što je već spomenuto, prva sezona pomračenja 2021. ima 2 glavna događaja: potpuno pomračenje Punog Mjeseca u Strijelcu, 26. maja; i prstenasto pomračenje Sunca u Blizancima, 10. juna.
Važno je napomenuti da je lunarni događaj u znaku Strijelca (26.maj) povezan sa penumbralnim pomračenjem punog Mjeseca u Strijelcu, 5. juna 2020. godine.


Potpuna pomrčina Punog mjeseca u Strijelcu
Lunarni događaj 26. maja donijet će određeno olakšanje zbog završetka akademskih procedura, uredničkih projekata i međunarodnih operacija.
Međutim, također će pokrenuti pitanja o izbjegavanju odgovornosti, strahu od vezivanja i ostajanja u zoni komfora.


Prstenasto pomračenje sunca u Blizancima
Ako želite najbolje iskoristiti solarni događaj 10. juna, napravite listu za čitanje (odaberite članke i knjige sa temama od interesa) i družite se sa okolinom (gajite pozitivne odnose sa braćom i sestrama / komšijama).
Ne zaboravite, sudjelujte u brainstorming sesijama s kolegama; svjesno koristite alate za komunikaciju i razmislite o poruci koju šaljete svijetu.


Druga faza
U slučaju druge sezone pomračenja 2021. izdvajaju se dva događaja: djelomično pomračenje Punog Mjeseca u Biku, 19. novembra i potpuno pomračenje Sunca u Strijelcu, 4. decembra.
Imajte na umu da je, astrološki gledano, solarni događaj u znaku kentaura, 12. aprila, povezan sa potpunom pomrčinom Sunca u Strijelcu 14. decembra 2020. godine.


Djelomična pomrčina Punog mjeseca u Biku
Lunarni događaj 19. novembra naglasit će isplatu starih dugova; otvorite svoju ličnu finansijsku situaciju; vježbajte brigu o sebi i povežite se sa energijom zahvalnosti, dostojnosti i obilja.


Potpuno pomračenje Sunca u Strijelcu
Solarni događaj 12. aprila, predlaže prekid stagnacije i samonametnutih ograničenja; traženje vlastite slobode, planiranje putovanja, uredničkih projekata, akademskih kurseva i drugih strategija širenja.
Napomena: 22. decembra 2021., Mjesečevi čvorovi će se preseliti iz Blizanaca u Bik (Sjeverni čvor), a iz Strijelca u Škorpiju (Južni čvor), tj. znakove u kojima će se dogoditi pomrčine tokom 2022.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI