0
Sezona Raka je počela 21. Juna

Sezona Raka je počela 21. Juna: Pronađite svoj unutrašnji mir

Sezona Raka je počela 21. Juna: Pronađite svoj unutrašnji mir

Zatvorite oči. Šta vidite? Zamišljate li kako padate kroz crnu rupu a onda da se budite u svjetlu?

Imate li unutrašnji mir? Da li mislite da dobivate ono što zaslužujete? Da li znate ko ste?

Ako su odgovori na sva ova pitanja „da“ onda ste vi u jednoj moćnoj i zavidnoj poziciji. Napokon ste napravili „dom“ gdje ste našli dugo traženi mir, snagu uma i neprevaziđenu moć .

Dok nam zidovi našeg doma pružaju sigurnost i skloniste, unutrašnjost tog doma je ono što nam daje mir i spokojnost. Ovaj dom nam daje moć koja nas vodi na našem putovanju do samootkrivanja. Ali, ono što je neizmjerno korisno je da će nam ove godine Rak pomoći da pronađemo našu kuću.

Rak nastaje 21. Juna na dan Solsticija. Sunce je uvijek statično oko tog razdoblja, pa zašto ne bismo pokušali imati takav pristup u našim životima, i bili statični?

Kako se približavamo sredini godine, bilo bi pametno zaustaviti se i osjetiti i razumjeti promjene koje se trenutno dešavaju s energijom.

Budući da ovaj solsticij označava i polovinu godine, i simbolizira novu sezonu, uvijek možemo iskoristiti ovo vrijeme za provjeru našeg napretka i vidjeti gdje stojimo u odnosu na naše snove i ciljeve i istovremeno možemo naučiti kako da se prilagodimo na nove situacije i stvari.

Ali, zapamtite da koristite Rak kao putokaz na vašoj karti, jer će vas Rak odvesti u najboljem smjeru tj upravo tamo  gdje je vaš dom.

Biti svoj, pruža vam osjećaj sigurnosti i otvorenosti. To u biti znači da ste čvrsto postavili svoje granice u svemu i ne dopuštate ljudima da ih pređu ali u istom trenutku dopuštate sebi da uživate u životu.

Činjenica koja ovdje može biti zabrinjavajuća jeste da, ako previše energije uložite u sigurnost i zaštitu, gubite sposobnost da osjećate, da doživite užitak ili radost i na kraju, da se osjećate slobodno. Kada sebe zatvorite u čahuru i prestanete poduzimati bilo kakav rizik onda u životu gubite osjećaj uzbuđenja ili užitka.

S druge strane, kada ste suviše otvoreni, ljudi vas počnu iskorištavati za svoje vlastite sebične ciljeve a to je veza koja niti na bilo koji način nije dobra za vas.

Ovdje je najvažnije da naučite voljeti sebe. Samosažaljenje, osjećaj da sve ide nizbrdo i da radite stvari pogrešno, da niste dostojni ljubavi  jednostavno će da uguši vašu energiju i duh. Ako zavolite sami sebe otvorit ćete se ka ljubavi koju vam Univerzum može pružiti.

Ono što morate da shvatite jeste da niko, ne očekuje od vas da sve vrijeme budete savršeni. Životni put je ispunjen je katastrofama i preprekama a šta je bitno jeste kako vi navigirate i kako se krećete kroz to putovanje.

Ovdje se Sunce slaže sa Siriusom, psećom zvijezdom ili Sjevernom zvijezdom. Ova se zvijezda smatra ulazom u viša područja ili sfere, koje sadrže bića koja su moćnija, mudrija i uvijek prisutna. Sa Sunčevim usklađivanjem dobili bismo prozor u koji bismo ih mogli pogledati i vidjeti kako oni rade.

Da bismo na jednostavan način zaokružili cijelu ovu priču, znajte da ono što sezona tj vrijeme Raka želi od vas jeste da prihvatite da je vaš dom mjesto gdje pronalazite mir, bez obzira čime je taj dom okružen.

Vježbajte i ponavljajte u sebi ovu mantru:

Moj dom je mjesto gdje moje srce leži, a srce nikada ne laže.

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

Oznake: ,

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI