0

Sredinom aprila imamo veliki trigon u zemljanim znacima

Sredinom aprila imamo veliki trigon u zemljanim znacima

Sredinom aprila imamo veliki trigon u zemljanim znacima: Merkur je na sredini Bika, Jupiter na sredini Djevice i Pluton na sredini Jarca. Ova astrološka konfiguracija je povoljna jer donosi uspjehe u diplomaciji 

U drugoj polovici mjeseca imamo tri planete (Mars, Pluton, Merkur) koje kreću retrogradno i koje će od nas u idućem razdoblju zahtijevati strpljenje, distanciranje, samoanalizu. Ovo kretanje najviše će osjetiti pripadnici znakova Rak, Jarac i Škorpion, koje u sljedećih par mjeseci očekuje unutarnje putovanje.

Zdravstveni problemi i dalje su u pozadini utjecaja ovog mjeseca. Marsu je najteže biti retrogradan jer je on sam po sebi inicijator, pokretač, pa u sljedećim mjesecima trebamo pripaziti na agresivnost, potisnutu strast, nervozu, na svađe i konflikte, na upale i ozljede prilikom fizičkog rada.

Retrogradni Mars nam vraća stare ljubavi, ali nam donosi i preljub ili prevare. S druge strane, ovo je dobro razdoblje za samo analizu, vježbu, terapiju, meditaciju.

Oni koji su hrabri i kreativni imaju priliku u prvoj polovici aprila preokrenuti situaciju u svoju korist. Prva polovica aprila je odlična za sve nove početke i projekte.

Pripremite se za iznenadne promjene i povećanu svijest oko 9. aprila, kada Sunce i nepredvidljivi Uran rade konjukciju na 20 stepeni Ovna. To može biti buntovni aspekt, ali on donosi želju da se krene naprijed, da se pokrenemo. Bit će to dan pun iznenađenja, iznenađujućih događaja ili iskustava.

Sredinom Aprila imamo veliki trigon u zemljanim znacima: Merkur je na sredini Bika, Jupiter na sredini Djevice i Pluton na sredini Jarca.

Ova astrološka konfiguracija je povoljna jer donosi uspjehe u diplomaciji – sada ste u mogućnosti uvjeriti druge u ispravnost svojih ideja. Uspjeh u pregovorima, izražena želja za dokazivanjem i značajna javna komunikacija su naglašeni. Također su pozitivno naglašene i sve novčane transakcije.

Oko 17. aprila Mars na 8 stepeni Strijelca bit će stacioniran i kreće retrogradno. Retrogradni Mars smanjuje razinu energije i vraća protok energije prema unutra. To često rezultira zbunjenošću na osobnoj razini. Kako će na početku biti u vatrenom Strijelcu, ljudi mogu postati ljuti, impluzivni ili nestrpljivi. Sad je vrijeme da se uspori.

 

Osim toga, tokom stacioniranog Marsa, Pluton na 17 stepenu Jarca oko 18. aprila, također se okreće i kreće retrogradno. Stacionirani Pluton obilježava borba za vlast u korporativnom svijetu, vladi, bankarskom svijetu itd. Retrogradni Pluton će i dalje “kopati  pod zemljom“, što možemo pripisati Jarcu. Direktno će ponovno krenuti u septembaru 2016. godine.

 

Oko 19. aprila Sunce ulazi u stabilnog i materijalističkog Bika, dok Venera na 17. stepenu radi kvadrat s Plutonom na 17. stepenu. Ove izuzetno fizičke i materijalističke konfiguracije mogu biti prilično jake i intenzivne. Sada sigurnost dolazi na prvo mjesto, ali i naglašene strasti.

20 april donosi nam neko razočaranje. Bit će neki problemi vezani uz komunikaciju s drugima. Također, čuvajte se izdaja. Zdravstveni problemi također su dio popratnih utjecaja ovih dana.

Venera i Uran rade konjukciju na 21. stepenu Ovna, stepenu imigracije, brodoloma, prisilnog preseljenja, slučajnih ili namještenih nesreća, oko 22. aprila u razdoblju punog Mjeseca.

Zapravo, ovaj pun Mjesec je i Super  Mjesec što može rezultirati nekim ekstremnim vremenskim uslovima.

Inače Venera i Uran u konjukciji su vrlo uzbudljiv aspekt koji može dovesti do iznenadnih (kratkotrajnih) susreta, lijepih poklona, avantura.

Oko 24. aprila morat ćemo se suočiti s nekim činjenicama. Astrološki uvjeti ukazuju na otrežnjenje. Neki od nas će osjetiti manje tegobe i ograničenja.

Krajem aprila, a osobito oko 27. aprila postoji povećani rizik od zdravstvenih problema (krv, pluća, bolesti jetre), nezadovoljstvo, financijski gubici i poremećaj u globalnom poretku (pad valute). Na globalnoj razini utjecaj će trajati nekoliko mjeseci, aktualne će biti mjere štednje, nedostatak rasta svjetskog gospodarstva ili financijska ograničenja.

 

Merkur je stacioniran na 23. stupnju Bika i kreće retrogradno oko 28. ašrila . Ako ste Blizanac ili Djevica (znak ili ascendent) stvari neće teći glatko. Postoje šanse da vam nedostaje elana i da se ne osjećate ambiciozno.

Ne donosite nikakve velike odluke i pokušajte pričekati Merkura dok ne krene direktno krajem maja.

Oko 28., 29. aprila potreba za samoćom i ljubavni jadi su naglašeni.

Venera ulazi u svoj znak  Bika oko 29. aprila i sad  će ona težiti sigurnosti u ljubavi. Ponekad će biti posesivna i materijalistički orijentisana.

 

Dunja Fućak

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI