0
Šta nam donosi Period Strijelca

Šta nam donosi Period Strijelca

Šta nam donosi Period Strijelca

 

Sunce u vatrenom, promjenljivom Strijelcu, donoseći nam jedan drugačiji period, u kome ima puno više pozitivne energije, kretanja, poleta, putovanja, kao i težnje za novim saznanjima, avanturama i događanjima, promjenama na duhovnom planu.

Sunce je u Strijelcu, znaku u kome postoji težnja da se uzdigne iz materijalnog ka duhovnom, da se razvija, raste, širi se prostire. Težnja ka daljinama i putovnjimana, ali i onim putovanjima duhovnim, ka spiritualnom rastu i intelektualnom, jer je vezan za sticanje viših znanja, studiranje i napredak će biti u ovom periodu prisutna.

Kako je dipozitor Sunca u Strijelcu Jupiter u Vagi, onda ljubav, partnerstva, saradnja sa drugima, javno djelvoanje je ono koje će se uspješno odvijati.

Jupiter i Saturn će biti u ovom periodu u sekstilu, pa će biti više taktičnosti, pravednosti, iskrenosti i mogućnosti za uspješenu saradnju, dogovore i napredak u nečemu za vas u ovo periodu važno. Putovanja, kako ona kraća, tako i ona duža, u mjestima gdje ste već bili, posebno 19. 12., kada Merkur krene retrogradno, ili vraćanje na nešto što je bilo, popravljanje nečega, obnavljanje onoga što ste naučili, onima koji su učenici, ili studenti.

Ovih dana oko 21.-23.11. je vrijeme povoljno za dogovore, važne ugovore, susrete, polaganje ispita, koji mogu biti uspješni, posebno ako vam je podznak u Ovnu, ili za putovanja i kontakte sa strancima tada, a ako je u Ribama za karijeru itd.

Oko 24-17.11. Merkur će biti u konjukciji sa Saturnom i ukoliko ne prihvatite odgvornosti koje vam se nameću, ukoliko niste strpljivi i zadubljeni u rješavanje nečega što ide malo usporeno ili otežano, onda može da se pojavi strah od loše komunikacije i poteškoće u nekom vidu komunikacije, odlučivanja i slično.

29.11 je Mlad Mjesec u Strijelcu i vrijeme je za novine, posebno je povoljno u sljedećih 29. dana krenuti sa neki novinam vezanim bilo za putovanja, bilo učenje nečeg novog, ili kontakte sa strancima, ili primjena neke nove duhovne tehnike, koja pojačava optimizam, elan, pozitivnu energiju, ili bavljenje nekim sportom, ili neku novu ljubav vezana za nekog na fakultetu, ili u inostranstvu itd.

Već od 8-13.12 Sunce u Strijelcu će biti u sekstilu sa Jupiterom u Vagi i u ovom periodu je dobro vrijeme za poboljšanje nečega, što posebno mogu da osjete osobe sa podznakom u Lavu, kroz komunikaciju poboljšanju, izražavanje, putovanja, ili uspješne kontate, zatim Vage u podznaku kroz lični prosperitet i napredak, opet kroz saradnju, ili putovanja, a zatim i osobe sa podzakom u Strijelcu, kroz karijeru, ostvarenje nekih životnih težnji. Kako istovremeno tih dana je i10.-14.12. Sunce u konjukciji sa Saturnom, važno je biti disciplinovan i istrajan, dobro organizovan, kako bi se i neke poteškoće savladale, na nekom planu. Osobe sa podznakom u Jarcu bi dobor bilo da više rade na sebi, da primjenjuju neke duhovne tehnike, da u samoći nešto rade, uče, kako bi na pozitivna način iskoristili ove uticaje.

Velike novine, velikih preokreta i promjenjenih tendecija će istovremeno biti, jer će Sunce i Satrun u Strijelcu biti u trigonu sa Uranom oko 11.-15. 12, koje otvaraju mogućnost novog pravca , ili novih sazanja i mogućnosti buđenja duhovnog i orktićaće biti naročito oko kada je Sunce u Strelcu u trigonu sa Uranom u Ovnu. Ovo će naročito osetiti vatreni zanaci, oni koji imaju Sunce, Ascendent, u vatrenim znacima Ovana, Lava, Strijelca, zatim vodolije, pa onda i ostali.

Saturn i Urana će biti u trigonu, pa je povoljan period i za Vodolije, posebno one u podznaku u drugoj polovine decembra. Ovo se rijetko dešava, te većih pozitivnih preokreta i promjena će biti.

Strijelac je aktivan znak‚ brz, promjenljiv. Sada se energija može usmjeriti na više strana, jer je Sunce u Strijelcu, a Jupiter je u kardinalnom znaku u trigonu sa Saturnom, pa će promjena biti u ovom periodu veće i sa dalekosežnijim uticajem, koji može da vam promjeni život. Budite otvoreni da prihvatite promjene, da ih prilagodite sebi, u čemu može pomoći Jupiter u Vagi će pomagati saradnji, diplomatiji u odnosima.

Ubrzano će slijediti promjene, tokom decembra.. Mars u Vodoliji biće u brojnim poztivnim aspektima, početkom decembra, u trigonu sa Jupiterom, sekstilu sa Saturn u sekstilu sa Uranom u prvoj nedjelji decembra, što će donijeti mogućnost uspješnih aktivnosti, poslova koji su vezani za timski rad, kao i za oblasti koje u sebe imaju nešto progresivno, novo, koji su vezani za moderne tehnologije, ali i za humane aktivnosti.

Merkur ulazi u Jarca 3. 12, te će nastupiti period kada ćemo se ozbiljnije orjentisati na obaveze, bilo vezane za poslovnu komunikaciju i pregovaranje, bilo za sistematsko učenje, sve do 19., kada kreće unazad, da nas vrati da nešto što smo učili, pisali, ili radili, popravimo, poboljšamo. To je vrijeme kada možemo da sretnemo ljude koje nismo neko vrijeme viđali itd.

U periodu Strijelca ima više druženja, proslava, slava i pripreme za doček Nove godine, novogodišnje atmosfere.

Venera je u Jarcu i običaji i tradicija je više prisutna i do nje se drži. Venera u Jarcu će između 23-27.11. biti u konjukciji sa Plutonom, donoseći nekima ljubavi u kojima ima velike privlačnosti i dubokih strasti, ali i velikih promjena i preokreta vezanih za ljubav, ili prijateljstva Kod nekih to može da pojača ljubomoru i donese konflikte, a kod drugih vrele želje i jake ljubavne strasti. Na finansijskom planu mogući su veći dobici, ili veći preokreti. Venera će zadnjih dana novembra biti i u kvadratu sa Jupiterom, te će biti tendencije ka preterivanju, bilo u trošenju novca, bilo u jelu ili u emocijama.

Neka vam boravak Sunca u Strijelcu pomogne da budete moralniji i iskreniji, srdačniji i otvoreniji ka progresu, kretanju, putovanjima ako ste otvoreni i željni progresa; spremni da budete aktivni i da prihvatite nove mogućnosti, posebno nakon 29.novembra kada će biti Mlad Mjesec u Strijelcu, koji će pokrenuti novine.

Svim onima koji su rođeni u periodu Strijelca želim sretan rođendan i napredak na svim planovima!

Svetlana Milenković-Filipović

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI