0
Što nam donosi Lunacija Ovna

Što nam donosi Lunacija Ovna od 16.04. do 15.05.2018.godine?

Što nam donosi Lunacija Ovna od 16.04. do 15.05.2018.godine? 

Svaki Mladi Mjesec podrazumijeva početak jednog novog mjeseca, koji traje sve do narednog Mladog Mjeseca. Ovaj period od jednog Mladog Mjeseca do drugog Mladog Mjeseca se u astrologiji naziva Lunacija. 

Dakle, u ovom periodu od 16.04. do 15.05. nalaziti ćemo se u Lunaciji Ovna. 

U nastavku ćemo se pozabaviti analizom karte u trenutku Mladog Mjeseca, koja će nam dati uvid u zbivanja tijekom Lunacije Ovna koja (kako rekosmo) traje od 16.04. do 15.05.2018.godine.

Ascendent se nalazi u znaku Vodenjak, što će kod mnogih pojačati usmjerenje na nove planove, želje, ciljeve. Potreba ljudi za udruživanjem biti će velika, i to uglavnom radi realizacije nekog važnog plana ili cilja, nerjetko i humanog karaktera.

Vladar Ascendenta je Saturn u 11. kući. Ono što ćemo prvo reći jeste da astrološka kuća u kojoj se nađe vladar Ascendenta ukazuje na koje područje života ćemo biti najviše usredotočeni. U ovom slučaju to je 11. kuća, pa će većina vas biti usredotočena upravo na sve ovo što se tiče izrečenog za Ascendent. Pored navedenog, Vladar Ascendenta je Saturn u Jarcu, a 11. polje predstavlja i penzije, što ukazuje na brojne povoljnosti u vezi sa ostvarivanjem svih pitanja koja se tiču penzija, posebno od početka 5. mjeseca.

U nastavku ću se osvrnuti na našto vrlo značajno. Naime, Saturnu u 11. kući nije dobro mjesto, što se tiče plana ličnosti i psihe. 11. kućom vlada Sunce, a u njoj se raduje Jupiter. Dakle, u totalnoj suprotnosti sa Saturnovim konceptom. Saturn u 11. kući, na psihološkom planu donosi izražene strahove, anksioznosti i napadaje panike, kao i grčevito držanje za uvjerenja koja ne služe i s vremenom sve više počinju da idu na štetu, a koja mogu biti pogubna po kompletno psiho-fizičko zdravlje. Ma koliko da su ostale postavke dobre, sve navedene manifestacije su moguće u periodu od ovih mjesec dana. Zato, savjet je da dobro preispitate koja vam to uvjerenja idu na štetu, kao i svoje strahove. Sami smo kreatori svog života i ako želimo da nam bude bolje i da budemo sretni, fakat je da stalno moramo raditi na sebi. A, posebno, ako su izraženi strahovi, anksioznosti, napadaji panike, destruktivna uvjerenja i sl. U tom slučaju, počnite sa intenzivnim radom na sebi, kroz psihoterapiju, ili pozitivnu psihologiju, ili pak kroz neku od duhovnih tehnika. Iskoristite period od narednih mjesec dana na konstruktivan način i  krenite putem osobne transformacije. I uvijek imajte na umu sljedeće – Život nije ono što nam se događa, već kako mi gledamo na to što nam se događa.

Sunce se nalazi u znaku Ovna, gdje je egzaltirano, pa će mnogi od vas intenzivno krenuti u manifestaciju svojih želja i planova. Mlad Mjesec u 2. kući aktualizirati će polje materijalnih vrijednosti i financija. Tako, ukoliko težite većoj zaradi, ili reguliranju nekakvog financijskog problema, vrlo brzo će doći do poziivnog ishoda. Kako je dispozitor planet Mars u 12. kući, možete računati na značajnu pomoć od strane osobe koju ničin niste zadužili.

Mlad Mjesec se zbiva u 2. kući. Dakle, možemo reći da su Svjetla u 2. astrološkoj kući. 

Svjetla u 2. kući, a pritom Mjesec dolazi iz 6. kuće koja predstavlja probleme sa zdravljem, prouzročit će probleme u vezi sa gušom, grlom, vratnom kičmom i alergijama. Izraženih smetnji bi mogli imati kardio-vaskularni bolesnici, pa se savjetuje značajan oprez. Šesta kuća su i terapije, tretmani i ljekovi pa uzevši u obzir Mjesečeve Čvorove na osi 6. i 12. kuće, kao i kvadrat Merkura i Saturna, moglo bi doći do uspostava neadekvatnih dijagnoza i terapija. U ovim slučajevima uvijek potražite još jedno lječničko mišljenje, ali sačekajte da prođe nekoliko dana od izricanja prvog. Zatim, u ovom periodu, nikako se nemojte odlučivati na povećanje doze ljekova na svoju ruku, a posebno mislim na antidepresive, anksiolitike i sedative. Mnogi ćete biti uznemireni, pa ako trošite ljekove za smirenje, preporučam vam da počnete sa homeopatskim ljekovima. Zatim, ntenzivno radite na jačanju imunološkog sustava, i kako se 2. polje vezuje za hranu koju unosimo, više povedite računa o prehrani. Vladar 2. kuće je Mars u Jarcu u 12. kući, što govori o pojačanoj štetnosti konzumiranja hrane životinjskog porijekla, a ukazuje i na oprez prilikom kupnje industrijske hrane, koja može bi u neku ruku mogla biti prilično štetna.

Merkur je u Ovnu, stacionarno direktivan. U narednih mjesec dana dolazi do buđenja iz zimskog sna. Sve što radite ići će mnogo lakše, no što je to bio slučaj u prethodna 2-3 mjeseca, kada je Merkur više puta bio snažno oštećen. Sve što budete započeli ićiće prilično dobro, uz manja odgađanja, ali nikako sad da vam pomuti vjeru jeste li na pravom putu ili niste. Komunikacija sa drugim ljudima biti će vrlo izražena i intenzivna, i mnogo direktnija. Pružaju se odlične prilike da riješite sve što je ostalo nedorečeno u prošlosti i izgladite sve poljuljane odnose. Ali, bez vatriranja, jer vam može donijeti samo stres. Sve se može riješiti na miran i staložen način. Zatim, jako je povoljan period za kupnju i popravke kućnih uređaja, sredstava komunikacije, kao i prijevoznih sredstava.  Također, Merkur upravlja trgovinom, pa uzevši u obzir da je Mlad Mjesec u 2. kući, nastupa odlično vrijeme za sve vrste trgovine. Što god da prodajete imati ćete uspjeha, bilo da ste profesionalni trgovac, bilo da prodajete nešto trenutačno. Samo je važno više se fokusirati i poraditi na prodornosti.

Sada, malo o aspektu Merkur kvadrat Saturn od 20. do 28.04. 2018. godine

Ponovo, Merkur će na kratko pomrsiti konce na Nebu. Naime, u periodu od 20. do 28.04. nalazit će se u aspektu kvadrata sa Saturnom. Najbolje bi bilo da u ovom periodu ne radite ništa značajno, niti da donosite bilo kakve važne odluke. Dakle, sve što budete htjeli otpočeti, sve važno što budete željeli uraditi, svaku odluku, ili što god…sve to učinite ili do 20.04. a ako ne tada onda, od 28.04. Inače, ovaj tenzičan aspekt stvara veliku podložnost lažima, obmanama, krivim procjenama, iluzijama, ali i krađama. Ponovo su moguće razne smetnje u platnom prometu, sa papirologijom, administracijom, u komunikaciji, kao i sredstvima komunikacije, transportom, itd. Vrlo lako može doći do izraženih problema u odnosu sa bliskim ljudima, poznanicima, prijateljima, susjedima, braćom i sestrama, itd….pa ako imate za reći nešto važno, što bi moglo zvučati neugodno, nikako ne govorite to sada, već odgodite za period od 28.04. pa na dalje. Trudnice i dojilje bi mogle biti jako tenzične, a savjetuje se i obratiti pozornost o sigurnosti djece, posebno u prometu i na društvenim mrežama. Također, čuvajte se virusnih i bakterijskih upala i infekcija, i preventivno djelujte na svoje kronične zdravstene probleme, posebno ako su oni sa psihom, živčanim sustavom, kičmom, alergijama dišnih puteva ili astmom.

Venera je u Biku gdje joj je sjedište, na samom vrhu 3. kuće. Ovdje nema mnogo filozofije – potreba za hedonizmom biti će na vrhuncu, mnogo novih poznanstava, od kojih neka doista pretendiraju prerasti u ozbiljne privatne i poslovne odnose. Mnogi od vas će upoznati osobu sa kojom je moguće uspostaviti vrlo ozbiljnu ljubavnu vezu, i uglavno će biti da je ta osoba iz druge regije ili inozemstva. Mnogi od vas će putovati više no inače, a neki se odlučiti na zanimljivo putovanje radi odmora, koje će zbogt opozicije sa Jupiterom koštati malo više,…ali neće predstavljati problem osobnom budžetu. Kad smo već kod cijena, pazite, dobro provjerite sve ponude, jer se vrlo lako može dogoditi da sve što budete kupovali, kupite po značajno većoj cijeni no što vrijedi. I najzad, kombinacija Venere na vrhu 3. polja i stacionarno-direktivnog Merkura konačno daje dobre uvjete za riješavanje adekvatne papirologije i administrativnih pitanja. Opet, Merkur je stacionaran, pa još u kvadratu sa Saturnom, i sigurno je da neće proći bez otežanja, tenzije i nervoze, no mnogo lakše nego do sad. Obzirom na to da je prisutna i opozicija između Venere i Jupitera na osi 3. i 9. polja, najviše otežanja će biti prisutno kod onih koji riješavaju papirologiju vezano uz inostranstvo,…npr. radi ostvarenja boravišne vize, ili npr. da živite u inostranstvu a trebate riješiti papirologiju oko kuće koja je u vašoj domovini, ili npr. ako trebate potpisati ugovor sa nekom stranom kompanijom…..Međutim, kako je Venera u sjajnom aspektu trigona sa Marsom koji je vladar 9. kuće, vjerujte u pozitivan ishod. Jedino loše što može da se dogodi, to je kraće čekanje i veći troškovi.

Mars je u znaku Jarca, gdje je egzaltiran u 12. kući. Energičnost i potreba za dokazivanjem bit će vrlo izraženi. No, pomalo na skriven način. Ova pozicija Marsa potvrđuje opisanu usmjerenost na realiziranje značajnih planova, želja i ciljeva, i donosi intenzivan rad na inovativnim idejama i poduhvatima. Mars se vezuje za pokret i putovanja, pa kako dolazi iz 9. kuće, dati će povoljne prilike vezano uz poslove u inostranstvu, ali u ovom slučaju riječ je o poslovima koji su privremenog tipa, najčešće neprijavljeno. Mars je vladar 2. kuće u 12. kući pa još u konjunkciji sa fiksnom zvijezdom Vega što je će dodatno govori o brojnim povoljnostima vezano uz dobit i zaradu, ali na drugoj strani gubitke kroz kriminogene djelatnosti, pa čak i velika hapšenja. Uzevši u obzir postavku 3. i 9. kuće, ovakva pozicija Marsa povećat će šverc droge, oružja i drugog što je nedozvoljeno. U porastu je i stopa trgovine bijelim robljem, ali uz aspekt sa Venerom i prostiucije. No, jako kratkog daha.

Jupiter je retrogradan u Škorpionu pri vrhu 9. kuće, što dodatno potvrđuje dobre uvjete za poslove u inostranstvo, ali zbog njegove retrogradnosti, zatim opozicije sa Venerom, Marsa u 12. kući i Merkura koji još nije došao do točke odakle je krenuo retrogradno, ti poslovi su privremenog karaktera. Ukoliko planirate odlazak na neko putovanje, za svaki slučaj regulirajte svu dokumentaciju na vrijeme, kako ne biste doživjeli kakve neugodnosti sa Zakonom. Zatim, provjerite je li vam možda registracija istjekla i da li u svom prijevoznom sredstvu imate sve što je po Zakonu propisano, da se ne bi dogodilo da platite određenu novčanu kaznu. Strogo vodite računa o propsanoj brzini vožnje. I, naravno, o svemu što se tiče adekvatnog sudjelovanja u saobraćaju. U slučaju da planirate odlazak na nekakvo turističko putovanje, na mjestu gdje ranije niste bili, dobro se raspitajte o svemu, kako ne bi došlo do manjih nezadovoljstava. Opozicija Venere i Jupitera u ovom periodu će kod određene skupine vas aktualizirati pitanje religije, u smislu da će vam određena učenja i dogme iz religije kojoj pripadate bivati sve manje prihvatljiva, a kod nekih i odricanje od religije ili pokrštavanje. Također, mnogi od vas koji se bavite alternativom, sve više ćete uviđati da određena tehnika koju ste jako zastupali sve manje rezonira sa vama, i usmjeriti se ka radu i usavršavanju na drugim tehnikama. Što se tiče studenata i svih koji pohađate nekakav edukacijski program, pružaju se prilike da obnovite ili naučite ona gradiva koja ste zanemarivali. Jako su povoljni aspekti za polaganje ispita koje dugo prolongirate. Kada je riječ o polaganju ispita, period od 20. do 28.04. nije baš najbolji, u smislu da donosi nedostatak volje i koncentracije, pa ukoliko imate za polagati neki ispit tada, pozorljivo pređite svaku stavku gradiva.

Saturn je u stacionarnom hodu u znaku Jarac u 11. polju. Vrijeme je da zastanete i razmilite o svojim istinskim željama. Mnogima od vas je dosta puta kojim idete, preumorni ste i iscrpljeni. Zapitajte sebe – kakav život želim, sa akcentom na profesionalni aspekt. I ne dvojite se, već delajte u smjeru promjene. Uz Medium Coeli u Strijelcu, ova pozicija Saturna dodatno govori o tome da mnoge od vas očekuju važni, novi poslovni poduhvati, koji će doživjeti značajan uspjeh. Dobar je period za riskiranje i suradnju sa inostranstvom. Samo je topla preporuka, da ne pravite nikakve krupne korake u periodu od 20. do 28.04. kako se ne biste uvukli u dodatne probleme sa osobama koje bi vam mogle značiti u poslu. U slučaju da trebate riješiti neko pitanje koje se tiče nekretnina, prva polovica 4. mjeseca donosi značajne pomake, a kod nekih i potpunu konkretizaciju, sve naravno ovisi kad ste počeli. Ako niste počeli, onda počnite u prvoj polovici 4. mjeseca. Onda, 11. polje je polje prijatelja, a prilično dobro postavljen Saturn u njemu i ujedno njegov vladar, uz Ascendent u znaku Vodenjaka, donijeti će zanimljiva poznanstva, koja vode u vrlo značajne odnose, čak i velika prijateljstva, odnosno, učvršćenje postojećih odnosa. Intenzivirat će se i mnoga stara prijateljstva. Pored navedenog, humani poriv biti će vidno prisutan, pa eto sjajne prilike da se priključite nekoj grupi koja se bavi pružanjem pomoći onima kojima je potrebna, ili pak da napravite svoju grupu. Također, za mnoge od vas bi bilo dobro angažirati se unutar neke od sve aktualnijih grupa za samopomoć, jer da bismo živjeli u kvalitetnom društvu, naš osobni doprinos je neophodan.

Ostatak teksta poslušajte OVDJE

Autor: Damir Igor / TREĆA DIMENZIJA

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI