0
SUNCE JE U STRIJELCU

SUNCE JE U STRIJELCU 22.11.- 21.12. 2015.

SUNCE JE U STRIJELCU

Sunce je u znaku Strijelca, muškom, aktivnom znaku, promjenjive prirode, kojim vlada Jupiter, koji je sada u Djevici.  Period koji slijedi donosi nam širenje vidika, saznanja i životnih istina. Nekima i putovanja, povratak u domovinu, gdje će pomoći svojoj porodici ili rodnom mjestu, jer je dispozitor Sunca u Strijelcu, Jupiter u Djevici.

strijelac

Znanje koji ti naši “putnici” donose , isto kao i novac može pomoći svojoj porodici prije svega. Plemenitost dolazi do izražaja i moralnost.

Ovo je i vrijeme koje donosi više optimizma i entuzijazma, više vedrine, humora, kada i Merkur jer će Merkur dva dana prije Sunca 20.11.. Ovo je vrijeme kada će biti i više učenja, sticanja viših znanja, kako za studente, tako i za sve one koji žele da prošire svoje horizonte, koji teže duhovnim saznanjima. Komunikacija je spontana, brza, dinamična posebno 29, 30.11. i 01.12. kada će Merkur biti u trigonu sa Uranom u Ovnu. Biće originalnih ideja, iznenadnih susreta, iznenadnih putovanja. Intuitivna inteligencija će biti prisutn ai donosi brzo prodiranje u suštinu stvari, briljantne, genijelne ideje i rješanja.  Slobodu misli.

U periodu Strijelca vjera jača i ona je ta koja pruža nadu u bolju budućnost, ali i prilike da ostvarimo praktično koristeći znanje i rad, jer je Jupiter u Djevici. To će nekima donijeti poboljšanje i napredak. Istina biče i pretjerivanja i neumjernosti u nečemu oko 12. 12. kada će Jupiter biti u kvadratu sa Suncem. Pretjerani optimizam, kod nekih, ili nerelano viđenje stvari ili nedovoljno promišljenosti u postupcima, ili kod nekih pretjeranog ponosa.

Period Strijelca je vrijeme kada se više povezuje i sarađuje sa drugima koji žive daleko,u inostrostvanstu. Tada se održavaju međunardni kongresi i razne obrazovene i društvene manifestacije interenacionalnog karaktera. Tada znanje povezuje ljude širom svijeta.

Moral i vjera sada dolaze do izražaja. Strijelac je vladajući znak, koji se tiče i Zakona, pa se sada mogu rješavati razni sudski sporovi. Jupiter će biti na stepenu svoje egzaltacije i pravda stupa na snagu.

Ovo je period i druženja, susretanja sa onima koji dolaze iz daleka, komunikacije koja može biti i poučna, ali i zabavna.

Ulaskom Sunca u znak Strijelca ono od 27.28.,29. 11.ulazi u kvadrat sa Neptunom u Ribama, donoseći mogućnost zabune, konfuzije, nejasnoće, obmana ili samoobmana i skandala. Ne poklanjajte svoje povjerenje lako drugima i ne podliježite njihovom uticaju, posebno novembraski Strijelci, majski Blizanci i avgustovske Djevici i februarske Ribe.

Sunce u Strijelcu će praviti dobra aspekte prema Uranu oko 6-7.12, koji dan ranije već i donosi priliku za neke da prošire svoje horizonte, ili da pokažu više bunta, ili smjelosti u zastupanju svojih principa, ili spremnosti za ulazak u izazov, avanturu, ili izađu iz svakodnevnice.

11,12.. Mlad Mjesec je u Strijelcu i on će donijeti u periodu od nedjelju dana promjene i novine za koje trebamo da budemo spremni i da u njih ovoga puta uđemo sa većom vjerom i optimizmom u uspješnost. Takve energije i donose uspjeh, prije svega onima koji su otovreni za nova znanja, za nova duhovna iskustva, ili nova putovanja, ili kontakte sa strancima, za nova prijateljstva, ili nova društevna anažovanja itd.

Pred nama je dinamičan i mnogo lakši period nego ovaj što je bio, koji će naročito odgovarati vatrenim znacima: Ovnu, Lavu i Strijelcu, ili onima koji imaju podznak u ovim znacima, jer će imati više energije, volje i mogućnosti da se ostvare neke svoje težnje.

Sretno svima, a naročito rođenima u znaku Strijelca!

Autor: Svetlana Milenković-Filipović

 

Postavite pitanje vašem astrologu, numerologu, tarot tumaču i dobit ćete odgovor na sve što vas zanima!Na sva vaša životna pitanja odgovaraju naši najbolji astrolozi, numerolozi i tarot tumači…
Ukucajte GAMA VID vaše podatke, pitanje i proslijedite na broj države u kojoj se nalazite..
Austrija 0900 506 506 | Njemacka 44144 | Svajcarska 9292 | Francuska 81027 | Holandija 4004 | Svedska 72027 | Hrvatska 667667 | Slovenija 3838 | BiH – sve mreze 091 810 700 | Srbija 1551 | Italija 4882880 | Danska 1963 | Norveska 2098 | Luksemburg 64747 | Crna Gora 14941 | Makedonija 141991

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI