0
SUNCE JE UŠLO U ZNAK STRIJELCA

SUNCE JE UŠLO U ZNAK STRIJELCA

SUNCE JE UŠLO U ZNAK STRIJELCA

VLADAR JUPITER, u znaku je ŠKORPIJE u konjunkciji sa VENEROM u trigonu sa NEPTUNOM u RIBAMA;

PORAST VEDRINE, ENTUZIJAZMA, ETIKE, VITALNE ENERGIJE, VJERE U SEBE I VJERE U BOGA.

DOBRO VRIJEME ZA STRIJELČEVE, ZA SVE, SAMO TREBA KORISTITI, BOŽANSKU ENERGIJU JUPITERA U TRIGONU SA NEPTUNOM u znaku RIBA.

Asc Sunčeve karte je u Vagi, a vladar Venere u konjunkciji sa vladarom Strijelaca, Jupiterom, što podiže dostojanstvo i poboljšava energiju. Opet imamo uporedne recepcije zamjene preko sjedišta, Venere u Škorpiji i Marsa u Vagi, što poboljšava uticaj Sunčeve karte.

STRIJELČEVI su nezavisne ličnosti, velike dinamičke snage. Istinoljubivi ste, revolucionarni, neukrotivi. Posjedujete inicijativu, odlučnost i dobru koordinaciju tijela i duha. Nezasiti ste u radu, zabavi, ili užicima, gostoljubivi i plemeniti, prijatni i druželjubivi, vrlo omiljeni u društvu.

Vaša vedrina i optimizam prosto su zarazni za okolinu. Zbog ogromne životne snage sposobni ste da utičete na druge, da ih upućujete i podstičete na rad. U negativnom raspoloženju umijete da budete pretjerano direktni, netaktični, impulsivni, nestrpljivi prema slabostima drugih i bezobzirni prema osjećajima i željama drugih.

Morate da kontrolišete svoj govor, čak i ako branite istinu, morate je servirati na blaži i ljubazniji način, kako bi je suprotna strana mogla primiti i svariti…

Velikodušnost udružena sa veoma izraženim smislom za pravičnost čini vas mudrim savjetodavcem. Međutim, ako vam neko povrijedi ponos, vaša reakcija biće žestoka, i u tom slučaju teško se kontrolišete i umijete da uvrijedite svojom naglom reakcijom i rječima koje ne mjerite…

Postoji poslovica, možda izmišljena baš zbog znaka Strijelca, koja otprilike ovako glasi: „Prije nego što izgovoriš istinu, umoči strijelu istine u med, i onda je odapni na cilj…“ (ova poslovica važi i za znak i za ascendent, i za Mjesec u znaku Strijelca); dobar ste prijatelj, ali baš zbog strijelica neumočenih u med, rizikujete da izgubite dragog prijatelja, ili voljenu osobu. Vi se ubrzo kajete zbog ishitrene reakcije i riječi, ali ipak vam se često omakne nekontrolisana riječ sa jezika.

Jake ste ličnosti, imate dobrotu, ali ovo je vaša najslabija tačka, koju morate da kontrolišete.

Vaša prirodna reakcija na život je prijateljska, optimistička, radoznala i nezavisna. Iznad svega cijenite slobodu mišljenja i kretanja, i ne podnosite da vas neko sputava. Iako veoma volite ljude i druženja, niste posesivni, niti želite da vas neko posjeduje.

Cijenite svoju slobodu, ali i slobodu drugih iznad svega. Jedino, ako niste rođeni u nekom od posesivnijih znakova, kao što su Bik, Škorpion, Lav, Ovan… onda će se u vama odigravati unutrašnja borba…

Astrolog Olga Milošević / olga23milosevic@gmail.com / foto pixabay.com/ trecadimenzija.com

Proročanstvo Baba Vanga 2018

Horoskop za 2018 godinu

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI