0

Sunce u Škorpiji od 23 oktobra

Sunce u Škorpiji od 23 oktobra

Astrolog Nevenka Blažik +381611704231

Od 23. Oktobra 2020. u večernjim satima tranzitno Sunce prelazi u znak svog peregrina, znak Škorpiona (peregrin = znak u kojem planeta nema dostojanstva, nema snage, lutalica…)

Sunce u Škorpionu je vezano za vrhunac Jeseni, pa tako ono donosi hladnije vrijeme, kiše, nevrijemena, ali budi i negativne podzemne vode i energije. Isto tako, u ljudima budi ono iskonsko, ne baš pozitivno, sve ono što nose vjekovima u sebi, prenoseći kroz (najčešće negativnu) porodičnu Karmu sve ono što je najosnovnije, najpotrebnije za opstanak i preživljavanje među drugima.

Pozitivne strane Sunca u Škorpiji su : mogućnost transformacije i regeneracije, ponašanje direktno, nevjerovatna snaga i uma i tijela i duha, predan i vrijedan radnik do posljednjeg atoma snage

Negativne strane Sunca u Škorpiji su : (samo)destrukcija, osveta, manipulacija, fanatična želja da se apsolutno sve oko sebe drži pod kontrolom, posesivnost, potiskivanje bjesa i erupcija negativne energije

Prijatelj do groba, ali i najveći neprijatelj do groba

Period kada Sunce prolazi kroz znak Škorpiona dešavaju se mnoge kontradiktorne, ali i teške i opasne situacije, koje donose (ne)željene promjene i transformacije u život čovjeka ~ jer Sunce je nosilac života, snaga, vitalnost, dok je Škorpija povezana sa podzemljem, svime onim što je skriveno, ispod, nevidljivo golim okom.

Ovog puta, tranzitno Sunce u Škorpionu će imati blago negativni uticaj na sve nas, jer ne samo što će tu da se vrzma retrogradni Merkur, već je i osnovni vladar Škorpiona ~ Mars, postavljen u znaku Ovna , znaku njegovog sedišta, gdje je vrlo jak, ali je i retrogradan, a suvladar Pluton je u Jarcu u društvu Saturna i Jupitera ~ a i dodatno, ono najglavnije, što taj Mars ima kvadrat i sa Saturnom i sa Jupiterom i baš sa Plutonom. Tako, ovaj period od 23-10 do 22-11 će biti više nego dinamičan i turbulentan.

Tranzitno Sunce u Škorpionu će proći kroz tri faze u toku svog putešestvija kroz ovaj znak (tri dekade znaka Škorpiona : Mars Sunce Venera)

1. dio puta od 23-10 do 03-11 je pod uticajem Marsa te tako s obzirom da će tranzitni Mars u ovom periodu biti u Ovnu i još uvek retrogradnog kretanja i što će dodatno 31. Oktobra biti i Pun Miesec u Biku ispraćen Merkurovim kvadratom sa Saturnom (u tom periodu Merkur će se vratiti u znak Vage) ovaj period će biti baš pun izazova i poteškoća. Donijet će probleme u odnosima sa ukućanima, sukobe između ljudi bazirane na političkim i društvenim različitostima, komplikacije sa birokratijom, može donijeti vrlo loše vremenske uslove, povaćan broj bolesnih, a i da utiče na pojavu prirodnih katastrofa. S druge strane, može da nam donese i probleme sa finansijama i poslom, nepredviđene troškove (pa i kazne) loše situacije na radnom mjestu, davanje i dobijanje otkaza (nedajbože)

2. dio puta od 03-11 do 13-11 je pod uticajem Sunca te tako će do maksimuma doći do izražaja sam Škorpion, i u ovom periodu ćemo se okrenuti mistici, ezoteriji, divinaciji, magiji, proučavanju i otkrivanju tajni kako onih duhovnih, tako i onih ljudskih oko nas, a i puno toga ćemo saznati i spoznati pošto će već od 04. Novembra Merkur da krene direktno i idalje će biti u Škorpiji. Naravno na svakodnevnom nivou, period kada ćemo se okrenuti intelektualnoj nadogradnji, imat ćemo prilike da ulaganjem i velikim trudom dođemo do željenog cilja, dogovori i pregovori i sklapanje ugovora, mogućnost zaposlenja, ali možda ne i u struci, manja poboljšanja na radnom mjestu, nadređeni će povremeno iskreno da izađu u susret i pomognu, finansije solidne, ali ne i baš stabilne, jer kako god, Mars je i dalje retrogradan, a Merkur se ponovo vratio u Škorpiju. Mogućnost povreda vrata, šaka, kukova ili stopala, ili samo pada imuniteta (i treba naravno obratiti pažnju u saobraćaju)

3. dio puta od 13-11 do 23-11 je pod uticajem Venere, te tako u ovom periodu kada Venera bude već bila u Vagi, u znaku svog sjedišta, možemo očekivati poboljšanje situacije na skoro svim poljima (ništa radikalno, ali boljitak je siguran, zbog par izazovnih aspekata koje Venera ima) i Mladog Mjeseca iz Škorpije 15. Novembra i dodatno istog dana Mars kreće direktnim pravcem. Kontakt sa ljudima iz inostranstva, sa učenim i kreativnim i mudrim ljudima, koji puno mogu da nam pomognu i savjetima i djelima. Postojaće problemi sa mlađim ukućanima, jer je Merkur direktan i dolazi pod sunčeve zrake, ali i usputni nesporazumi sa ljepšom ili jačom polovinom (posebno pred kraj perioda kada sama Venera bude imala aspekt sa Marsom i bude prešla u znak Škorpije) Ako postoji zaleđina ili dobra preporuka („veza“) u ovom periodu posao i zarada mogu biti itetkako solidni. Period kad treba obratiti pažnju na ishranu (baš obratiti pažnju!)

foto pixabay.com

Oznake:

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI