0

tajne Bermudskog trougla

Mnoge nevjerovatne priče se vezuju za Bermudski trougao koji se nalazi između Bermuda, Floride i Portorika u Atlantskom okeanu, sa površinom od oko 1.140 kvadratnih kilometara.

Iako je to zapravo turistički raj, s divnim pješčanim plažama i palmama, postoje mnoge zanimljive teorije o ovom području. Neke su relativno prihvatljive, a druge su prilično smiješne.

Područje Bermudskog trougla je poznato kao prostor gdje su bez ikakvog objašnjena nestajali brodovi i avioni, a prvi zapisi o nestancima brodova na tom području sežu u davni 15. vijek.

Ovaj video u tri minuta prikazuje deset zanimljivih činjenica o ovom području i njegovim nikad otkrivenim tajnama:

– 6 mornaričkih bombardera SAD je nestalo 1945. godine, kao i spasilački timovi koji su poslati da spase posade. Prije nego što je 27 muškaraca nestalo, pilot je putem radija izvijestio komandu da sve izgleda čudno, čak i okean.

– Brod Kristofera Kolumba plovio je mirnim vodama Bermudskog trougla 1492. godine kada je primjetio čudna očitavanja na kompasu kao i vatrenu kuglu na nebu.

– Tokom prošlog vijeka u Bermudskom trouglu je izgubljeno 1.000 života, a svake godine u prosjeku nestanu 4 aviona i 20 brodova.

– Bruce Gernon tvrdi da je izgubio 28 minuta nakon što je proletio kroz oblačni tunel koji je promijenio tok vremena. Avion je nestao sa radara da bi se potom pojavio u Miami Beachu.

– Svjetla aviona Irvinga Riversa primjećena su dva kilometra od zemlje 1978. godine, ali je on bukvalno u trenutku ispario dok je pažnja kontrolora na trenutak bila skrenuta na druge stvari.

– Ispod morskog dna Bermudskog trougla zarobljenei su visoki nivoi metana. Kada se jedan od tih gasnih džepova oslobodi, u stanju je da podigne gustinu vode i može da potopi brodove na površini.

– Zmajev trougao predstavlja duplikat Bermudskog trougla u Pacifičkom okeanu. Proglašen je opasnom zonom 1950. godine kada je 700 mornara nestalo za svegadvije godine.

Područje Bermudskog trougla je poznato kao prostor gdje su bez ikakvog objašnjena nestajali brodovi i avioni
– Pojedini vjeruju da se ispod Bermudskog trougla skriva izgubljeni grad Atlantida i da njegovi energetski kristali ometaju rad kompasa i radara.

– 306 osoba je izgubljeno kada je brod mornarice SAD USS Cyclops nestao 1918. godine. To je najveći gubitak života koji je mornarica zabilježila van borbi.

– Baza za testiranje SAD pod nazivom AUTEC, poznata kao i pomorska Zona 51, nalazi se blizu Bermudskog trougla i u njenoj zoni navodno su primjećeni brojni neidentifikovani leteći objekti.

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI