0
TOTALNO POMRAČENJE SUNCA

TOTALNO POMRAČENJE SUNCA 8. aprila 2024. godine!

Uskoro nas očekuje nezaboravno astrološko i astronomsko iskustvo – solarna eklipsa koja će se desiti u večernjim satima 8. aprila, tačno u 20:20 po našem vremenu. Ovo totalno pomračenje Sunca nazvano je i Velika Sjevernoamerička Totalna Eklipsa, jer će biti vidljiva s ovog kontinenta.

Astrološki gledano, ovo pomračenje nosi sa sobom intenzivne energije koje mogu aktivirati različite aspekte društva, politike, tehnoloških inovacija i prirodnih dešavanja. Pomračenje će obuhvatiti sjevernoameričke zemlje od Teksasa i Kentakija pa sve do Kanade i do Kvebeka.

Na 19. stepenu Ovna, gdje će se ovo pomračenje dogoditi, Sunce je u svom punom sjaju. Taj stepen se smatra egzaltacijom Sunca, što znači da će Sunčeve osobine biti izražene na najvišem nivou. U isto vrijeme, asteroid Hiron će se takođe nalaziti na istom stepenu, što dodatno naglašava važnost ovog događaja.

Važno je napomenuti da će Mars, vladar znaka Ovna, biti u konjukciji sa Saturnom na 13. i 14. stepenu Riba. Ova konfiguracija donosi izazove, posebno što se tiče donošenja odluka i jasnoće uma.

Ovo pomračenje nosi sa sobom i moguće sudbinske promjene, kako na globalnom, tako i na individualnom nivou. Može izazvati naglašene emocije, strahove i napetost, ali isto tako može biti vrijeme kolektivnog isceljenja i dubokih transformacija.

Na ličnom nivou, uticaj pomračenja možemo analizirati kroz položaj u natalnoj karti i oblasti života koje će biti posebno aktivirane ovim događajem.

Iako pomračenja često donose izazove, važno je zapamtiti da su ona i vrijeme za duboko razmišljanje, introspekciju i rast. Ovo pomračenje Sunca najava je promjena koje ćemo svi osjetiti, a uz podršku astroloških konstelacija, možemo pronaći put ka svjetlosti i transformaciji.

Pratite nas kako biste ostali informisani o astrološkim i astronomskim događajima koji nas očekuju nakon ovog izuzetnog pomračenja Sunca. Nastavak događaja slijedi, a mi ćemo biti tu da vas informišemo i podržimo u vašem putovanju ka svjetlosti i spoznaji.

Pripremila Alma Kajević – Treća Dimenzija

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI