0

Tri napitka od banane koji otapaju salo oko struka – RECEPT

Uprkos mišljenju da bananu treba izbegavati ukoliko želite da izgubite kilograme, ona je jedno od najpoželjnijih sastojaka dijetalnih napitaka i to upravo zahvaljujući kalijumu koji rešava višak vode u telu i vlaknima koji ubrzavaju metabolizam, čineći u saradnji s drugim ubicama masti poput lana i spanaća pravu invaziju na nepoželjne masne naslagice.

Banana obiluje kalijumom koji pomaže pri uklanjanju viška vode iz organizma, a jedna banana sadrži čak 450 mg ovog elementa.

Osim toga prirodni šećeri fruktoza, saharoza i glukoza odličan su izvor energije za naše telo, pa konzumirajući bananu zavaravamo glad.

Bananu koristimo u dijetalnim napicima kao bazu kojoj dodajemo prirodne topilice masti poput lanenih semenki, bobičastog voća i spanaća koji između ostalog daju našem telu vitamine i minerale.

1. Banana napitak s lanenim semenkama

Sastojci:
– 1 narandža
– 1 banana
– 2 čajne kašičice surutke
– 2 čajne kašičice lanenih semenki

2. Banana s bobičastim voćem

Sastojci:
– 1 banana
– 1 šolja bobičastog voća (borovnica, malina, brusnica)
– 1 čajna kašičica meda
– 1 čajna kašičica izrendanog đumbira
– pola šolje mlake vode

3. Banana napitak sa spanaćem

Sastojci:
– 1 banana
– 200 g opranog svežeg spanaća
– pola šolje „lajt“ (light) jogurta
– trećina šolje zobenih pahuljica
– 1 čajna kašičica meda

Priprema ovih napitaka jednaka je za sve vrste, samo je potrebno sastojke ubaciti u blender i izmiksati. Ove dijetalne, ali pre svega zdrave napitke možete konzumirati kao međuobrok ili večeru, iako najbolji učinak na telo imaju ujutro za doručak jer tada organizam najbolje apsorbira i prepoznaje sastojke koji će u ovom slučaju napraviti pravu invaziju na vaše masne naslage nataložene oko struka.

radiotrecadimenzija-banane

(24 sata)

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI