0

U LIMUNU JE SPAS!

Možda to niste znali ali limun je savršena prirodna hamajlija za kuću. Naime, da biste uklonili svu negativnu energiju iz životnog prostora, te istovremeno napravili nepremostivu barijeru zlu, držite u svom domu saksiju sa posađenim stablom limuna.

Poznata engleska optimistična izreka “Kad ti život ponudi limun, ti napravi od njega limunadu” jedna je od najpoznatijih koja je zauzela posebno mjesto u popularnoj kulturi. Međutim, osim ukusne limunade, koja itekako zna osvježiti u ljetnim danima, limun je u ezoterijskim krugovima na glasu kao pouzdani ubica zlih očiju, čarki i svi oblika negativnih misli.

Zato ću vas ovoga puta upoznati sa njegovim profilaktičkim svojstvima nakon čega, siguran sam u to, nećete u njemu vidjeti samo egzotično voće prepuno vitamina C nego i idealnog saveznika.

Kada posumnjate da vam se dešavaju apsurdne i neugodne stvari stavite limun ispod jastuka i pred spavanje razmišljajte da ukoliko postoji negativna energija oko vas, ili u vama, da bi je trebao u sebe apsorbirati limun. Nakon nekoliko dana bacite ga daleko od kuće. Ako bi se nekim slučajem desilo da tu ili neku drugu noć budete meta napada anonimnog crnomagijaša ujutro ćete zateći limun u potpuno osušenom stanju a njegova boja će potamnjeti.

Pokaže li dijete ili starija osoba iz familije da imaju simptome urečenosti, tada sedam puta dodirujte limunom njihovo tijelo od vrha glave do pete. Nakon toga izrežite ga na četiri komada i bacite na neko osamljeno mjesto ili na raskršće. Pazite da se poslije bacanja ostataka limuna ne osvrćete unazad te da se vratite direktno kući, bez skretanja bilo kamo. Učinite li tako djelovanje uroka odmah će nestati.

Osim u uništavanju učinka urokljivih očiju limun može pomoći i u slučaju kada vam je posao doslovno stao zbog nečije zle rabote poput vradžbina, ljubomore ili kletve. Za ritual eliminacije koristite jedan novi limun a kojim ćete šuteći dodirnuti četiri zida dućana. Poslije toga limun narežite na četiri dijela i odnesite do raskršća, stanite u njegov centar, i bacite komade u pravcu četiri strane svijeta. Ovo će uništiti negativnu energiju koja je opsjela trgovinu ili poslovni objekat.

Važno je također reći da ukoliko nekada ugledate na raskrsnici bačene komadiće limuna ili cio limun, imajte na umu da ih nikako ne smijete dodirnuti ili nagaziti obućom.
Na to vas upozoravam i zbog toga što se pojedinim bolesnicima stavlja limun na glavu, ili bolje rečeno dodirne ih se njime, a onda se on ostavi na raskršću, u nadi da će neki slučajni prolaznik doći u neposredni kontakt s njim, i tako nesvjesno preuzeti bolest na sebe.

Možda to niste znali ali limun je savršena prirodna hamajlija za kuću. Naime, da biste uklonili svu negativnu energiju iz životnog prostora, te istovremeno napravili nepremostivu barijeru zlu, držite u svom domu saksiju sa posađenim stablom limuna. Također za čišćenje kuće od negativnih nakupina energije uzme se devet narezanih komada limuna pa ih se zajedno sa korom prokuha u loncu ključale vode. Čim se ohladi, dobijenom vodom očistite podove svoga doma i dio ispred ulaznih vrata.

Raif Esmerović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI