0
U periodu smo DJELIMIČNE LUNARNE EKLIPSE U VODOLIJI

U periodu smo DJELIMIČNE LUNARNE EKLIPSE U VODOLIJI

U periodu smo DJELIMIČNE LUNARNE EKLIPSE U VODOLIJI

ZNAKU VELIKIH PROMJENA, ZNAKU VELIKIH USPONA I PADOVA (antiscija sa ŠKORPIJOM); KAKO ĆE KOGA ZAKAČITI, ZAVISNO OD UNUTARNJIH STAVOVA I IDEJA. VRIJEME JE PROČIŠĆENJA, ALI I UZDIZANJA. POSLIJE UNUTARNJIH BORBI, PROMJENA, VODOLIJSKE LEKCIJE, KAO I ŠKORPIONSKE.

PLUTON, vladar Škorpije, osim Marsa, je na ascendentu karte eklipse, MJESEC u VODOLIJI je u dekadi VAGE, na 15-tom stepenu, što aktivira Veneru u Raku u vrlo povoljnoj poziciji sa Neptunom u Ribama. ZENIT KARTE je u ŠKORPIJI, te je Pluton izražen još više, UVIJEK DONESU DOBRO, ALI NAS PRVO “BACE NA KOLJENA”

(Asc u Jarcu, Uran, vladar Mjeseca u Vodoliji u trigonu sa Saturnom).

POTREBNO JE SAGLEDATI NEKA ŽIVOTNA UBJEĐENJA, SITUACIJE, ČINJENICE DO SAME SUŠTINE, KAKO BI PRONAŠLI IZLAZ IZ TAME NA SVIJETLO, JER PLUTON, odnosno ŠKORPIJA (Mjesec u Vodoliji je u trigonu, vrlo povoljnom aspektu sa Jupiterom u Vagi, a Jupiter je u kvadratu sa Plutonom u Jarcu, Mjesec u opoziciji sa Suncem i Marsom u Lavu, ali Jupiter je u sekstilu sa Suncem i Marsom, što poboljšava Mjesečevu poziciju i daje akcenat na Jupitera) je NA PRVOM MJESTU ZNAK USKRSNUĆA, UZDIZANJA, OGROMNE SNAGE TRANSFORMACIJE, ODNOSNO NUDI TAKVU MOGUĆNOST, ALI SE MORA DIĆI IZ MOČVARE USTALJENIH, NEPOTREBNIH OBRAZACA.

loading…


U TOM ZNAKU SE ČISTIMO OD SVEGA ŠTO JE PREVAZIŠLO SVOJU KORISNOST… NUDI ILI OBNOVU ILI ZAVRŠETAK NEČEGA, ŠTO VODI U NOVI, MNOGO BOLJI POČETAK.

VODOLIJA kao i njena antiscija ŠKORPIJA, VOLI DA “RUŠI” DA BI GRADILA, (ONA JE i ZNAK PREPORODA I OBNOVE, NAROČITO SADA KAD JE SATURN u kontaktu sa URANOM, ON VOLI DA SE “STARO” ŠTO VRIJEDI NE ODBACUJE, VEĆ IZGLANCA DO NOVOG SJAJA), ILI DOGRADILA, U SMISLU PREPORODA POSTOJEĆEG, ILI ULAZAK U SASVIM NEŠTO NOVO… NA NAMA JE ODABIR.

U MJESEČEVOM domu je VENERA u Raku u trigonu sa NEPTUNOM u Ribama, kao i Fortuna, Dobra Sreća, što “omekšava” Mjesečevu pomračenost u Vodoliji, podiže duhovnu energiju i omekšava karmu.

Evo Uranovog „strujnog kola”…  Emocije su pod visokim Uranovim naponom, kontrolišimo svoju impulsivnost jer možemo nekog povrijediti svojim nekontolisanim govorom.

Možemo se ponašati hirovito, svojeglavo, biti čas razdražljivi, čas ushićeni, čas razočarani, čas očarani nekim ili nečim… Kod Vodolije nema sredine.

Zbog toga naši odnosi s drugima mogu biti puni dinamike i napetosti. Kontrolišite nagle reakcije, bez pokrića. Posvetite se prijateljima. Mjesec u Vodoliji pojačava humane principe. Dok on tu provodi vrijeme, nikad nismo načisto kuda ćemo ili šta ćemo… Svi unapred pripremljeni planovi mogu pasti u vodu…  Spontanizam i intuicija su na snazi. Upotrebimo ih na ispravan način.

U periodu Mjesečeve eklipse, atmosferski uslovi su abnormalni, specifični: vjetrovi, vihori, čas topli, čas hladni, vazdušna putovanja nesigurna, posebno za male avione i helikoptere. Električne linije povremeno se prekidaju pod žestinom vjetra ili čak leda, odakle i jači kvarovi, neredi i zbrka u saobraćaju, pa i smetnje na telekomunikacionim sredstvima, novoj tehnologiji. Slika i prilika ovog vremena.

Nestabilnost u politici, nesporazumi među političarima.

Individualno, efekat eklipse osjeća se kao atak na našu slobodu, nezavisnost, stavove i gledišta, pa se mogu izazvati prekidi odnosi zbog nestrpljivosti, grešaka, neustrašivosti, ali brzo dolazi do pokajanja, zbog nekontrolisanog govora i djelovanja. Krajnosti u stavovima, često mjenjanje gledišta. Nikad nagle promjene na svim planovima nisu veće nego u periodu pomračenog Mjeseca u Vodoliji u opoziciji sa Suncem u Lavu, a koje će biti pomračeno 21.avgusta.

Kada je u pitanju Lunarna eklipsa u Vodoliji sa Suncem u Lavu, klimatske promjene, anomalije su ozbiljnije prirode: porast požara (a uz to Mars u Lavu spaljen Suncem) izazvanih sušama, vjetrovima, podmetanjima buntovnih, nerazumnih ljudi, motivisanim osvetom (Pluton je na asc karte eklipse); propadanje kultura, šuma, koja su preko potrebne za čist vazduh. U nekim krajevima svijeta, naprotiv, nagli pljuskovi “kao iz kabla”, žestoke oluje.

Međunarodna zategnutost dostiže maksimum, revolti, pobune, s druge strane osjeća se vodolijska potreba za druženjem, ulaženje u društva i klubove, zajednice, i nasuprot, velika potreba za individualnošću, samostalnošću, slobodom kretanja.

Mjesec u Vodoliji je znak velikih promjena, svojevrsnih iskustava, stvaranja specifičnih životnih okolnosti; akcije i reakcije su najčešće impulsivne, nesmišljene unaprijed, spontane, simpatije i antipatije izražene, ide se iz krajnosti u krajnost. Veoma iskrena težnja za olakšavanjem problema čovječanstva, za učestvovanjem u poboljšanju stepena života i radnih uslova siromašnijih slojeva.

Vodolije posjeduju izraženu otvorenost duha, sposobnost da se pravi najnovije od onoga što je najstarije, razvoj mentalnih sposobnosti, ne dozvoljavaju da ih prevari spoljni izgled stvari, imaju prijatelje u svim društvenih klasama. Težnja za jednakošću, univerzalnošću, tolerancijom, podizanjem svijesti na viši nivo, prolazi kroz talase impulsivnosti, agresivnosti, pobunjenosti, borbenosti.

Ono što poboljšava kvalitet ovog osjetljivog perioda je pozicija Mjeseca u trigonu sa Jupiterom jer podiže entuzijazam, povećava šanse za uspjeh. Podstiče harmoniju u odnosima i omekšava impulsivnu, neobrađenu, nekontrolisanu Mjesečevu prirodu u Vodoliji; ohrabruje moralniji i etički pristup. Lični i univerzalni odnosi treba da se zasnivaju na otvorenosti, iskrenosti. Sunce u sekstilu sa Jupiterom donosi optimizam, samopouzdanje, povećavanje potrebne svjesnosti.

Olga Milošević

Poslušajte kako će pojedinačno na vas uticati

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI