0
U periodu smo Totalne

U periodu smo Totalne MJESEČEVE EKLIPSE u znaku LAVA 21.1.2019.

U PERIODU SMO, već nekoliko dana, TOTALNE MJESEČEVE EKLIPSE u znaku LAVA koja se događa 21.1.2019. ALI i, još uvijek, Djelimične Sunčeve eklipse u Jarcu, uticaj koji se oseća od kraja decembra 2018; Uvijek je snažan, iskušenički period između dvije eklipse, simbolično osjećaj, kao da smo u kosmičkom tunelu, kada se pale dodatna unutrašnja svjetla, da bi se vještije, prošao navedeni uticaj.

ŠTO SE TIČE PERIODA EKLIPSE, generalno, iskustvo je pokazalo da je sve što moglo biti započeto, preduzeto, učinjeno, lansirano u vrijeme eklipse, obično rizikovalo da propadno ili ne ispuni očekovano. Svi planovi i projekti započeti prije eklipse, mogu biti sjajni, ali kada se uđe u period eklipse (prije i poslije) pojedini preduzeti radovi, mogu pretrpjeti izvjesna ograničenja, izvjesna zakašnjenja, prolazne probleme. blokade, neočekivana odlaganja, poznato je da se baš lijepe stvari ne događaju u vrijeme eklipse, da taj period nije baš dobar za lične, društvene prilike, dolazi do nerazumjevanja i sukobljavanja mišljenja i stavova.

Bolje je skloniti se, sačekati da prođe bura, dok se stišaju kosmički energetskii talasi koje uvijek eklipse donose sobom, pa se ispoljiti na pravi dobronamerniji način; oprez i samokontola za osobe iz svijeta biznisa, javnog života, strpljenje za ispoljavanje njihove ličnosti i prezentiranje njihovih ideja, planova i programa, za odobravanje masa, bar ne onako kako oni to očekuju. Može zbog toga, čak da se iskoplikuje situacija, umjesto nekog naročitog boljitka kako su željeli i očekivali, ovo je vrijeme podložno za pogrešne procjene.
Uopšte, možemo reći da nije preporučljivo bilo šta značajno preduzimati, bolje je sačekati da prođe određeno vrijeme.

Osjetljivo područje su i finansije, sredstva kreditiranja, bankarska poslovanja, tako da i moćnije sile mogu imati problema na tom planu, pada novčanih vrijednosti i njihova pogrešna primjena…

Ono što je vrlo karaktertično, vrlo snažno, dinamično, u centru kosmičkih zbivanja je uticaj dvije različite vrste planetarnih energija: MARS je u centru pažnje, s jedne strane je malefična pozicija, Mars u vrlo napetom kvadratu od strane Saturna i Plutona u znaku Jarca; a s druge sretna, povoljna benefična, zaštitna pozicija, trigon Venere i Jupitera u Strijelcu sa Marsom u Ovnu. Svako vuče na svoju stranu, čovjek je podložniji onoj poziciji čiju energiju najviše ispoljava.

Politička i svijetska situacija je ozbiljna, trvenja, pokušaja smjene pozicija, što se već događa neko vrijeme. Zbog eklipse u znaku Lava, moguće su špekulacije sa zlatom, monetom, diplomatski neuspjesi, javni skandali, pad popularnosti izvjesnih lažnih autoriteta. Benefični autoriteti su usponu, na šta ukazuje konunkcija Venere i Jupitera u Strijelcu u trigonu sa Marsom u Ovnu. Mars je, dakle, u izazovnom napetom aspektu sa Saturnom u Jarcu.

U ovom periodu eklipse ulazi se u fazu raspravljanja o velikim idejama i principima, podizanju vjere i morala; većom preokupacijom stanja siromašnih, nevoljnih, bolesnih, kao i stanjem čitavog čovječanstva koje trpi i pati, želeći da mu se pomogne, da se rješe naizgled nerješivi ili teško rješivi problemi. Javlja se potreba da se povezuju međunarodne institucije, u cilju pomoći ugroženijem dijelu čovječanstva, koliko je to moguće; želja za većim optimizmom, dugotrajnim mirom, mada u ovo vrijeme i u najboljim idejama i uslovima, postoji izvjesna konfuzija i sumnja u željenu realizaciju koja odlaže i spriječava mogući uspjeh. Moguć izvjestan porast kriminala, smanjenje ličnog i javnog morala dok ne prođe period eklipse.

Lunarna totalna eklipsa u Lavu, sa Punim Mjesecom u Lavu, koji će biti tog dana u perigeju, odnosno najbliži Zemlji, najintenzivnije utiče na prirodu, može da izazove velike štete usjevima, povremene kiše i snijeg, ali i suše, jer je Mars u Ovnu u trigonu sa Venerom i Jupiterom u Strijelcu, dakle u vatrenim znacima, požare, oluje. Porast temperature. Fizički, čovjek nije u punoj formi, osjeća se zamor, pun je kontradikcija, loše se osjeća u sopstvenoj koži, koju ipak ne bi mijenjao, voli život, druženja, ali smeta mu društvo u ovom vremenu iskušenja, otišao bi da može na pusto ostrvo na neko vrijeme, vodolijska, uranovska priča. Sunce je u Vodoliji. Nulti stepen.

Uran je vrlo bitan u karti eklipse, vladar je Sunca, u kvadratu je sa Merkurom u Jarcu i Sjevernim Mjesečevim čvorom u znaku Raka. Zbrka, nerazumjevanja, napetost u komunikaciji, brzina u planovima odlukama, saobraćaju; koristiti višu inteligenciju, razumjevanje. Uran je simbol društvenih reformi, revolucija, ekoloških pokreta. Njegov krajnji cilj je sveopšte bratstvo ljudi, humanost i poštovanje svačije individualnosti.

Kontakt Jupitera koji je vladar ascendenta karte u Strijelcu i Venere, u kontaktu sa Marsom u Ovnu, kao i uticaj Urana u Ovnu čiji je vladar Mars, donosi moć, ambiciju, neustrašivost, želju za rizikom, mogućnost velikih poslova i ostvarenje ideja o kojima se mašta cjeli život, ali i ponašanje kada se ide iz krajnosti u krajnost. Ovo je najmoćniji faktor promjena i velikog napretka, ali isto tako stvara atmosferu velike napetosti, izazova i rizika. S druge strane, Saturn predstavlja kvalitet discipline i samokontrole, predstavlja reakcionarnu vladajuću silu svemu što je novo, opiranje, djeluje snagom trezvenosti, postojanosti, na održavanje socijalnog položaja, donosi ambiciju, ali i rigidnu samokontrolu.

U periodu Totalne Mjesečee eklipse u Lavu, kao i prethodne Solarne, prenaglašena je sebičnost, posesivnost, akcenat na ličnost i statusni nivo. Bolje je naoružati se strpljenjem, ne preduzimati važnije korake ni odluke. Porast pritiska, tahikardija, odnosno ubrzan rad srca, krvni sudovi; tropske oluje, uragani, neuobičajene atmosferske prilike, električni kvarovi, telekomunikacione smetnje, glavobolja, tenzija zbog akcentovanog Marsa u Ovnu, opterećenog različitim planetarnm uticajima. Buntovnost, revolucije, impulsivnost, ishitrenost i zbog Sunca u Vodoliji koji je u opoziciji sa pomračenim Mjesecom u Lavu; krizno vrijeme za bračne parove, i one koji su dugo u vezi.

Srećom tu je konjunkcija Venere i Jupitera u blizini ascendenta karte, da smanji loš uticaj eklipse na emotivna događanja, zdravlje, vitalnost. Naravno, snaga uticaja eklipse je jača tamo gde je vidljiva.
Važno je reći da, bez obzira što smo svi osjetljivi na zbivanja u kosmosu i prirodi, ipak nismo svi isto osjetljivi na uticaje solarne ili lunarne eklipse, što zavisi od međusobnog uticaja natalne i solarne karte u dodiru, sa aspektima planeta u karti eklipsa.

Ono što popravlja napetu poziciju u kosmosu, je velika potreba za duhovnim ispoljavanjem, radom na sebi, molitvom, meditacijom, uzdržavanjem od povrijeđivanja drugih, što može itetako uzvisiti, probuditi, podstaći inače visoku duhovnu frenkvenciju upravo ta benefična pozicija u kvadratu sa Neptunom u Ribama, koji je u sekstilu, saradni sa Saturnom u Jarcu, tradicionalni pristup vjeri. MOGUĆE JE PROMJENITI SITUACIJU POZITIVNIM STAVOM I PONAŠANJEM, SMIRITI NAPETOST U VAZDUHU.

Umne sposobnosti okrenute ka Duhu i spoju sa njim, koje su u centru zbivanja baš zbog eklipse, koja u suštini zapravo služi isticanju i ispoljavanju takvih frenkvencija, ali uz određeni napor i rad na sebi. TRUD, NAPOR, ODGOVORNOST, RAD, STROGOST, MORALNOST… VRIJEDI SE POTRUDITI, na ličnu i društvenu korist, i boljitak. OBiLJEŽJE OVOG VREMENA JE, isto kao kod Solarne eklipse u Jarcu, od 6.1. kada je kao što znamo bio izuzetno snažan uticaj Saturna, kao i sada, s tim što je sada akcenat na delovanju Marsa u Ovnu, u kvadratu sa Saturnom u Jarcu: “POVUCI RUČNU”, PRIKOČI sa svojm ishitrenim impulsima, OSLONI SE NA SNAGE DUHA U SEBI.

Astrolog Olga Milošević

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI