0

Uticaj večerašnjeg Super mjeseca na nas

Na današnjem noćnom nebu će se pojaviti interesantan astronomski fenomen gdje će se pokazati Super mjesec. Večeras će mjesec biti najbliže zemlji, te je prema tome jako uvećan. Ovako uvećan mjesec ima određeno djelovanje na svijest zbog svog polja koje zračenjima može uticati na naše bioenergetsko tijelo.

Sa astrološke strane, ovo može imati određeni efekat na nas, pa ćemo tako pokušati razjasniti kako najbolje iskoristiti i prepoznati ovakvo stanje kosmičke energije na nas.

U smislu pogleda na astrološke aspekte koji će noćas provladavati na nebu, moramo znati da oni nisu baš najpovoljniji. Gledajući astronomski, Sunce koje je u sazviježđu Lava će u periodu od 20. 00 – 22. 00 vršiti potpunu opoziciju nad mjesecem u Vodoliji, pa će ga tako osvijetliti, gdje ćemo mi imati dojam da je mjesec mnogo puta veći i svjetliji.

Mjesec u Vodoliji nije baš najpovoljniji, jer mjesec je planet koji prema astrologiji simbolizira vodenu osnovu čovjeka. Pod elementom vode podrazumjevamo, intuiciju, emotivno stanje i kreativnost. Istovremeno, to ima efekt na na naš osjećaj za prosperitet i budućnost, jer poljem Vodolije vlada Uran, koji nam omogućava vid u budućnost i naš osjećaj za razvoj.  Astronomski, mjesec poprima ovakva svojstva pogleda na život, ali pošto je njemu potrebna senzualnost i intuitivnost, koju obično moramo čuvati po strani, ako nastojimo gledati mirno ka onome što nam je ponuđeno, onda moramo biti mnogo snažni, i podsjetiti se da Sunce koje u tom trenutku obasjava površinu mjeseca je ono stvarno što nam daje životnu energiju.

Sunce u Lavu je na mjestu. Tu se nalazi u svome domu i na nas ostavlja osjećaj za rast i razvoj, ali i sticanje luksuza. Ovakvo Sunce

nudi veliku snagu volji, ideji, hrabrosti i časti. Ono što trebamo osjećati u vibracijama oko nas, je zapravo priroda Sunca večeras, a razlog tome je što će ono zapravo, učiniti da mjesečeva energija još jače prodre u nas i izazove nam nestabilnost i nemoć nad našim idejama, ali u protivnom, unosi nam i harmoniju u budućnosti.

Pored ove izrazite opozicije na Sunce, mjesec pravi i opoziciju sa jednim asteroidom koji govori o osvetnicima u nama. Naime, riječ je o asteroidu Lilith. Sunčeva svjetlost osunčava tamu na osvetničkom potencijalu u nama. Ono nam daje fokus na našu potrebu da dominiramo nad svim što nam može stvarati restrikcije i gušiti slobodu. Naše viđenje tih osobnosti u nama može proizvesti strahove, osjećaj sputanosti pa čak i ružnu osobnost da budemo nedovoljno nježni jedni prema sebi. Istovremeno, ovo je veoma jak seksualni aspekt, koji može produbiti vezu sa partnerom, ili nam dati mogućnost izbora ako smo slobodni.

Postoje još neki aspekti koji nas trebaju opomenuti na izbor oruđa i materijala kojim ćemo pokušati dovesti svoje želje u stvarnost. Naravno, stvari ne izgledaju tako sjajne skoro kod nikoga, pa ni kod nas.Agresivnost nam neće pomoći, niti nestrpljivost. Apsolutna blokada naših potencijala nam pogotovo ne može pomoći, jedino što nam može pomoći je da preuzmemo energiju trenutne prirode koja vlada oko nas, a sigurno znamo da je blagonaklona, ako joj se uspijemo prilgoditi.

Kada je u pitanju metoda korištenja kristala kao terapijskih elemenata koja su osjetljiva na kosmička zračenja, onda se predlaže Sunčev kamen, koji je u stanju konvertovati sunčevo zračenje u pozitivnu energiju za nas, zbog prejakog biomagnetnog uticaja mjeseca. Ako neko ima poslovne tegobe, meditacije sa lapis lazulijem mogu omogućiti bolji pristup ostvarenjima naših poslovnih i ambicijskih planova. Naravno, svaki zemljani mineral ima svoju povezanost sa ovim aspektom. Naešćemo ovom prilikom još neke minerale koje ne bi bilo loše meditacijski koristiti večeras, a to su: tigrovo oko, šuti kalcit, žuti fluorit, hrizokola, lapis lazuli, sodalit, crveni ahat, vatreni ahat, ćilibar, albit, crveni gips, islandski dvolomac, citrin i olivin (peridot).  Svakako, naš servis Vas moli da se konsultirate sa Vašim kristaloterapeutom ukoliko niste u stanju da odredite kakvu meditaciju koristiti, na koji način i gdje postaviti kristal. Morate znati da nepravilna upotreba kristala se može loše odraziti na Vaše psihološko i mentalno zdravlje.

AnaDominik Branka Rodić-Duraković

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI