0
VELIKE KOSMIČKE PROMJENE

VELIKE KOSMIČKE PROMJENE od 11.8.2019

VELIKE KOSMIČKE PROMJENE od 11.8.2019

MERKUR polako ulazi u retro fazu, u svoju retro stanicu, na 4,25,7 stepeni znaka Lava;  8.7. biće na 4,27,9 st. a zapravo kreće retro hodom 9.7.2019 sa 4,25,4 st. Lava, i dolazi ponovo u konjunkciju sa MARSOM u Lavu.

Zatim se Merkur vraća ponovo u znak Raka, 19.7.2019 u 7,07 po Griniču, kada je Mars u trigonu sa Jupiterom, i konačno kreće direktnim hodom 1.8. sa 23,56 znaka Raka i ulazi ponovo u znak Lava 11.8.2019; kada i JUPITER kreće konačno direktnim hodom sa 14,30 znaka Strijelca; a URAN istog dana 11.8. kreće retro sa 6, 36 znaka Bika.

VELIKE KOSMIČKE PROMJENE od 11.8.2019;

Dakle, iz emotivnog predjela znaka Raka Merkur je prešao u kosmičko srce Lava, Sunčevo područje, kraljevstvo ljubavi, ali i carstvo kosmičke inteligencije. Koliko je Rak zatvoren, oprezan, introvertan, toliko je Lav otvoren, direktan i neustrašiv u svom ispoljavanju … Ovdje se s jedne strane budi “muška” ambicioznost, ali i “ženska” želja za ljubavlju i svim životnim ugođajima, jer Lavovi vole da uživaju u svim čarima koje život nudi, ali i znaju da ugode kao rijetko ko, uživaju kad su sretni oni koji ga vole i koje voli…

Mentalna sfera Lava je kao sunce koje zrači, ali osjetljiva i na najmanji sivi oblak koji umanjuje emotivnu toplinu, pa će biti pojačana potreba za ljubavlju, emotivnim i kreativnim ispunjenjem, odobravanjem ličnih stavova i pokazivanjem naklonosti, potreba da ličnost dodje do izražaja. Sve što se uradi mora da bude NAJ… Potreba za aplauzima, priznanjima, i prihvatanjem. Samim tim, stav omalovažavanja nečijeg mišljenja, osjećaja, ili djelovanja može izazvati burne reakcije..

Eto, Merkur pravi tranzit kroz Sunčevo područje strasti i velikih ambicija, ogromne snage volje… Lavovi su elokventni, uvijek imaju šta pametno da kažu i pokažu gestikulacijom na svoj teatralan način, naročito sa Marsom, a i vole da se eksponiraju i budu u centru pažnje, jer su puni dostojanstva i samopouzdanja, a i u povoljnom kontaktu, trigonu sa Jupiterom u Strijelcu, koji će mu poslije sjedenja u kući (simbolika znaka Raka, gdje se nekada Merkur “usjedi”, opusti) razbiti moguću statičnost, monotoniju porodičnog života, ali koji će mu doduše malo dići pritisak svojom nepredvidljivom, neobuzdanom, impulsivnom prirodom, jer on ponekad ne zna da se iskontroliše u svojim stanjima različitih raspoloženja, čas gore, čas dole, čas nebo, čas zemlja, zbog Urana u Biku. Tek da ne bude dosadno i njemu i svima nama… Ljubavni plan biće aktivan, biće puno iznenadnih susreta, uživanja na intimnom planu. Dobro će doći izvjesna doza Saturnove samokontrole, jer je prisutna doza posesivnosti; komunikacija zahtjeva mnogo međusobnog razumjevanja i tolerancije.

Merkur dobija na energičnosti, samopouzdanju, autoritetu u Lavu, ali biva obojen i jednom dramskom crtom, hoću reći, povremeno ima tendenciju da preuveličava, predimezionira situaciju u kojoj se nalazi, ima dobru dozu impulsivnosti, umije da bude sujetan, i u većini situacija sebi daje veći značaj od drugih. Ovo je vrijeme glancanja, poliranja i spolja i iznutra, jer Lav uvijek traži i očekuje da djelujemo kraljevski i spolja i iznutra. Biće pojača potreba za pažnjom, ljubavlju, emotivnim i kreativnim ispunjenjem, odobravanjem ličnih stavova i pokazivanjem naklonosti, potreba da ličnost dodje do izražaja.

Inače,optimizam i samopouzdanje su pojačani i vide se na djelu

Merkur u Lavu prilično je diktatorski, misli da je uvijek u pravu, voli da vodi i da je u centru pažnje. Inače je ovdje sjajan, pun volje za životom i stvaranjem, on voli da podstakne druge, voli da pokrene na akciju, da nadahne svojim veličanstvenim dostojanstvom, ali voli da uvijek bude bar za stepenik iznad, ili smatra da jeste, što umije da bude vrlina, dobro je vjerovati u sebe, ali može biti i gord, što mu je istovremeno prepreka ka većem napretku. Daje dozu povremenog drijemeža, lijenosti da se pokrene, ali koje brzo prolazi, jer snaga Lava u vidu samopouzdanja brzo se obnavlja.

Lav je uvijek Lav samo kad ga se dirne u srce, iskrenim i otvorenim pristupom, jer je slab na ljubav. Povremeno umije da se obrecne na druge, ali ima srce od zlata…Ne treba peckati Merkura u Lavu, jer je povrijediv, samo mu treba naći zlatnu žicu…

Astrolog Olga Milošević

Oznake:

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI