0
Venera je u znak Raka ušla

Venera je u znak Raka ušla 15. maja i tu ostaje do 14. juna 2018. godine.  

Venera je u znak Raka ušla 15. maja i tu ostaje do 14. juna 2018. godine.  

Piše Astrolog:  Jovana Milekic  +38169 707-687

 

U momentu Venerinog ulaska u znak Raka, Uran je promenio znak i ušetao u Bika, čime je prvi aspekt Venere po ulasku u znak bio upravo sekstil sa Uranom. Svaki aspekt Venere i Urana je izuzetno izazovan za međuljudske  odnose, kako na polju emocija tako i finansija. Svaki dodir Venere i Urana nosi iznenadni preokret situacije a kako je ovdje riječ o harmoničnom aspektu, promjene koje dođu će biti iznenađujuće ali će nas voditi u pozitivnom smjeru i za biti korisne.

Protrešće nas poput groma iz vedrog neba sve što je vezano za ljubav i novac. Spremite se za stvari o kojima čak niste mogli ni da razmišljate, prije samo godinu dana. Mjenjaćemo naše poglede na stvarnost, ljubav, porodicu, sigurnost. Primat će imati sve što je opipljivo, realno jer se aspekt dešava kroz zemljane i vodene znake. Priče radi priča, nećemo razmatrati. Kako je baš Uran planeta sa kojom Venera gradi prvi aspekt po ulasku u znak, očekuje nas mjesec dana vrlo burnih emotivnih dešavanja. Jedno je sigurno, vrijeme je za novi list i nove nas!

Aspekt koji će biti najizazovniji za Veneru u Raku je opozicija sa Saturnom iz Jarca, koja će biti najjača u posljednjih deset dana maja, a njen efekat nakon toga slabi. Opozicija je uvijek rušitelj odnosa, oličenje sukoba sa drugima i ograničenja koje oni postavljaju. Venerina opozicija sa Saturnom je slika vremena koje razara emocije, sukoba životnih stilova, okolnosti, navika…

U ovom periodu najčešće počinju veze sa razlikom u godinama, društvenom i socijalnom statusu. Problemi mogu biti vezani i za činjenicu da jedan od partnera u novonastalim odnosima nije slobodan, a da to druga strana ne zna. Otvorite oči i ne uplićite se u takve priče. Uslijediće rolerkoster ludila, za koji definitivno niste spremni.

U postojećim odnosima, ovaj aspekt unosi dozu hladnoće i distance. No, stvari su prolaznog karaktera, pa samo treba sačekati slabljenje neugodnog aspekta, od prve sedmice juna. Na finansijskom planu, mogući su zastoji u isplati, odugovlačenja i čekanja na realizaciju poslova vezanih za nekretnine. Ipak, ništa nije izgubljeno! Biće potrebno strpljenje da se stvari dovedu u red ali to će doći već od početka juna mjeseca.

Slijedeći koji će Venera napraviti ulazeći u znak Raka, je trigon sa Neptunom iz Riba. Pred nama su momenti idealizacije partnera, platonskih ljubavi prožetih duhovnim poklapanjem. Čulnost je u drugom planu. Sanjarićemo budni, željno iščekivati susrete i uživati u poljupcima kraj rijeke, mora, jezera. Svaki suton sa sobom nosi magiju ljetnjih noći, sa kojom ćemo se u ovom periodu saživeti. Percipiramo emocijom, razum tu nema puno posla. Ovo je trenutak za magiju, pamćenje, vječnost…

Za vrijeme boravka Venere u znaku Raka, Sunce će se nalaziti u najvećim djelom nalaziti u znaku Blizanaca, što Veneru stavlja u drugi znak od Sunca. U tom smislu, u ljubavi emocionalna i finansijska sigurnost postaju prioritet, u odnosu na strast. Biraćemo partnere sa kojima postoji životna perspektiva. Moguća su otpočinjanja veza na poslu, preko poslovnih saradnika i slično.

Do prve sedmice juna, Merkur, planeta intelekta i komunikacije će se nalaziti u znaku Bika, a ove planete će međusobno imati sekstil, što će doprineti boljoj komunikaciji među partnerima, ugodnim komentarima, udvaranjima… Jedino je kritičan period posljednjih dana maja, kada Merkur sa Algola bude donosio i doslovno gubljenja glave zbog određenih odnosa. Tada pazite kome i šta pričate!

Venera 28. maja ulazi u trigon sa retrogradnim Jupiterom iz Škorpije, što je aspekt širenja emocija, strasti, emotivnog zadovoljstva. Retrogradnost Jupitera može dati jačanje ljubomore  i posesivnosti. Ljubavni odnosi koji sada krenu će morati mnogo pažnje da poklone komunikaciji,  u suprotnom dolazi do problema. Novac stiže prema očekivanjima, uz minimalna zakašnjenja.

Venera se 2. juna spušta u mračne Hadove odaje i gradi kvadrat sa Plutonom u Jarcu, koji je takođe retrogradan. Ovo su dani ljubomornih ispada, ludila, strasti koja iznova lomi sve u nama. Ovo su stare rane reaktuelizovane, ponovo pozvane kako bi se utvrdile lekcije. Kada stoički podnesemo još jedan udar sudbine na sve što smo, sinuće Sunce i pokazati zašto nije gotovo dok onaj odozgo ne odsvira kraj!

Kada se sve sabere, nalazimo se u veoma zanimljivom periodu, koji preti da trajno promjeni naš svijet. Porušićemo kule od pjeska i otvoriti prostora da na njihovom mjestu izniknu čvrste građevine, koje odolijevaju vremenu. Otvorićemo srca “pravim stanarima”.

Sretno!

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI