0
VENERA JE UŠLA U ZNAK RIBE

VENERA JE UŠLA U ZNAK RIBE – UZVIŠENA VENERA U RIBAMA

VENERA JE UŠLA U ZNAK RIBE – UZVIŠENA VENERA U RIBAMA

Najmlađi sin boga neba, Kron (Saturn), vitlajući srpom, odsječe jednog dana genitalije svog oca, Urana, zavitla ih u more, oplodivši tako vodu… iz toga se rodi Boginja ljubavi i ljepote, Afrodita, Venera…

Da ne zaboravimo, ona u sebi nosi dio naravi nepredvidivog, buntovnog, slobodoljubivog, samosvojnog Urana, ali i narav mora i njegovih talasa, Neptuna, ali i duhovnog “oca” Jupitera… Zato je ona egzaltirana (najmoćnije mjesto za planetu) baš u Ribama…

U Ribinom, Neptunovom moru se začela i rodila… Ona u tom znaku sadrži sve njene posebne kvalitete, prikriven potencijal svih 12 Venera, svu njenu magnetnu privlačnost, poriv za slobodom, žeđ za uzvišenom natprirodnom, besmrtnom ljubavlju, ali i želju za zemaljskim uživanjima.

 

Botičeli nam je ostavio predstavu rođenja Venere (rimsko ime za Afroditu)… Ona se rađa iz talasa, stojeći u školjki, u svoj svojoj ženstvenoj veličanstvenosti. Ona je boginja ljubavi i ljepote, zadovoljstva, životne radosti. U svakoj ženi živi Venera, ali i u muškarcu, kao slika idealne žene-ljubavnice… Budući da je rođena iz talasa mora, ona u svojoj prirodi ima narav mora: bonaca, mirno more, divota, ali i huk mora, tajfunski talas, zavisi od situacije u kojoj se nalazi, čime je izazvana, ona je med, ali ponekad i gorčina, ako jedemo previše slatkiša, poslije nekog vremena osjetićemo gorčinu u ustima.

 

Ona, Afrodita, odnosno Venera, je boginja ljubavi i ljepota, uživanja, tijelesnog, ali i duhovnog zadovoljstva, (naročito ispoljeno u znaku Ribe – one dvije Ribe u suprotnim pravcima, sudbina jedne je da teži telesnim uživanjima, sudbina druge da teži duhovnom uzdizanju, jedna je simbol neba, druga zemlje, ideal je spoj i harmonija jedne i druge, neba i zemlje u njoj).

Zahvaljujući njoj mi bivamo privučeni ljubavlju ili nečijim šarmom i ljepotom tijela i duha. Venerina energija je dragocjen dar. Služi ličnom razvoju i podstiče druge na napredak. U vrijeme rasta i promjene, stare navike i običaji moraju poželjeti dobrodošlicu novim. Učiniće vam se da stari poredak sputava rast novog na svakom koraku, ali ako istrajete, iz svega ovog rodiće se nova svijest pomoću koje ćete obogatiti vaš život.

 

Ona predstavlja ženski princip i u ženi i u muškarcu, i kao takva predstavlja energiju ljubavi, ljepotu i harmoniju Težnju ka istini i čistoti. Venera predstavlja snagu privlačnosti, bilo ka tijelesnim zadovoljstvovima, bilo ka duhovnom uzdizanju. Ona predstavlja ŽELJU. Ona voli luksuz i obilje. Viši njen nivo ima meru u tome, niži umije da pretjeruje u tome. Uravnotežena Venera će sigurno pružiti unutrašnju sreću i materijalno bogatstvo, jer ona u svom najboljem izrazu predstavlja planetu SREĆE. Ona predstavlja životnu radost. Naročito u Ribama, znaku svoje egzaltacije, mjesto gdje je planeta najjača i gdje ispoljava svoje najbolje osobine. U Ribama ona je čudesna, iza privlačne spoljašnosti, skriva se ogromna duhovna energija, mudrac, bilo da je ženskog ili muškog pola.

 

VENERA U RIBAMA – ČARDAK NI NA NEBU NI NA ZEMLJU…

 

Evo Venere sasvim drugačije od drugih, Venere, koja skriva veliko znanje u svom duhovnom tijelu, kao proživljeno dugo karmičko duhovno iskustvo, jer ovu Veneru voli i podržava Jupiter, duhovni učitelj Zodijaka, vladar Ribe, kao i najveći maštar i romantičar, čarobnjak Neptun…Ribom podjednako vladaju filozof Jupiter, kao i tkač snova, iluzija, produhovljeni Neptun, planeta kosmičke ne-lične, nesebične ljubavi, viša oktava Venere. Znak Ribe, kao što rekoh čine dvije ribe koji plivaju u suprotnim pravcima, težnja ka zemaljskim, čulnim uživanjima, i težnja ka odricanju zemaljskog načina ispoljavanja ka duhovnom netelesnom iskustvu. Ideal je preneti duhovno iskustvo na materijalnu ravan. To je sudbina znaka Ribe, sudbine egzaltirane Venere u Ribama, lekcija nimalo laka i često bolna.

 

Najdubilji poriv Venere u Ribama je prevazilažeje materijalnog i uklanjanje svih granica između sebe i drugih, između ličnosti i spoljašnjeg okruženja, ali i u suprotnom smijeru, “poništenje” izmedju ega i Duha unutar njih, odnosno preobražaj ega. Koliko god Riba umije da se uplete u mrežu iluzije, vibraciju velike idealizacije, stavljanja ružičastih naočara, ona je iznenađujuće sposobna da u svim oblicima materijalnog prepozna igru kosmičke iluzije. Venera u Ribama, kada uspije da se uzvisi, egzaltira, popne na viši nivo, što joj je i zadatak, ZNA i uči druge da je život u Duhu prava stvarnost i van domašaja svih ilizija. U ovom znaku Venera pravi, osviješćuje most (ona tanka srebrna nit koja veže dvije ribe koje plivaju u suprotnom pravu) koji spaja materiju s jedne i Duh sa druge strane.

 

S obzirom da ova egzaltirana, uzvišena Venera ima najteži zadatak, jasno je da ni sve individue sa ovom pozicijom nisu spremne, bar ne veći dio života da ga bez mnogo patnje ispune. Mnoge od njih nisu spremne do jednog zrelog momenta u životu, kada ih život natjera da izađu iz “voda” ličnosti i okrenu se Duhu, nivoa sa kojeg mnogo bolje funcionišu u materijalnom svijetu. Ribe moraju da nauče kako da se uzvise i kako da “spuste njihovo unutrašnje nebo na zemlju”, odnosno da ispolje svoje velike sposobnosti. Da nađu duhovni mir za kojim cijelog života teže.

 

Ono što karakteriše Ribe, pa i Veneru u ovom znaku, je OGROMNO RAZUMIJEVANJE, POŽRTVOVNOST I BEZGRANIČNO SAOSJEĆANJE, za patnju i muku drugih. ONE VOLE VIŠE DRUGE NEGO SEBE, ODNOSNO ČESTO VIŠE VREMENA POSVEĆUJU DRUGIMA NEGO SEBI (DO MOMENTA OSVIJEŠĆIVANJA I SPOZNAJE SEBE), te su sposobnije od ostalih znakova da čoveku odagnaju patnju, da ga utješe, pa nije slučajno što prosto privlače ljude kojima je potrebna pomoć. VENERA U RIBAMA VIŠE VOLI DA DAJE NEGO DA PRIMA…NJENA LEKCIJA JE DA NAUČI DA VOLI SEBE, DA VREDNUJE SEBE, BAR ISTO KOLIKO I DRUGE, I NAJTEŽA…DA NAUČI DA PRIMA. ZBOG ČESTO PRETERANE DOBROTE I DAVANJA SEBE, MOŽE DA DOĐE U SITUACIJU DA NEKO SEBIČNO KORISTI NJENO VRIJEME, NJENU LJUBAV I POŽRTVOVNOST. ALI, KAŽEM DO MOMENTA OSVIJEŠĆIVANJA KADA ONA ZNA ITEKAKO DA SE POBUNI, I STAVI VETO NA SVE…RIBA JE MUDRA, A NJENA NAJVEĆA VRLINA I MANA JE RAZUMIJEVANJE TUĐIH NEDOSTATAKA.

 

EVO MISTIČNE VENERE KOJA NOSI KOSMIČKU TAJNU POSTOJANJA, I KOJU RETKO KOME OTKRIVA…RIBE JESU SIMBOL VJERE, ALI I NEŠTO VIŠE OD TOGA ONE imaju i ZNANJA…A ĆUTE…

OVA RADOSNA, ZAVODLJIVA, UOČLJIVA VENERA JE UVIJEK U CENTRU PAŽNJE, HTIJELA TO ILI NE, ONA JEDNOSTAVNO POSJEDUJE PRIVLAČNU MOĆ, KOSMIČKI MAGNET, JER JE NJENA EGZALTACIJA NA POSLJEDNJIM STEPENIMA RIBE, DEKANATU MISTIČNE ŠKORPIJE…ONA JE HIPERSENZIBILNA, ROMANTIČNA, ALI I NEOBIČNO SNAŽNA, IZDRŽLJIVA, NEUKROTIVA, BUNTOVNA, BESKRAJNO PUNA RAZUMIJEVANJA I TOLERANTNA, ALI AKO JE POVRIJEDITE PREKO NJENIH GRANICA, ONA će UMIJETI I DA SE LATI MAČA (VERBALNOG), I UDARA DIREKTNO U SRCE, JER ONA JE I JUPITEROVA KĆI…BORAC ZA ISTINU I PRAVDU.

 

KOLIKO GOD IMA RAZNIH VRSTA RIBA U MORU, TOLIKO JE I RAZLIČITO OBOJENIH VENERA U RIBAMA…OD ONIH NAOKO NAJSITNIJIH, PREKO DELFINA, DO AJKULA…ONA JE NAJNJEŽNIJA, NAJMILOSRDNIJA, ALI I NAJRATOBORNIJA MEĐU VENERAMA, ŽENA NIMFA, GEJŠA, ALI I SAMURAJ ŽENA, SA NEVIDLJIVIM MAČEM PRAVDE…ONA JE MUDRAC U TIJELU ŽENE, KAO I VENERA U STRIJELCU. ZBOG JUPITERA. ONA IMA SVOJE KODEKSE OD KOJIH NE ODSTUPA, SAMO SE ČINI DA POVREMENO POPUŠTA, PRAVI USTUPKE DRUGIMA, ONA IMA SVOJE MORALNE PRINCIPE, SVOJE ZAKONE, NE ZABORAVIMO DA JE VENERA RODJENA U MORU, OD URANOVIH GENITALIJA, DAKLE, NEPREDVIVA, BUNTOVNA, REVOLUCIONARNA KAD JE ISPROVOCIRANA…ALI KRAJNJE PRAVEDNA, JER JOJ NJENI KODEKSI NE DOZVOLJAVAJU DA MORALNO VARA, ALI JE I PREKO MJERE SAOSJEĆAJNA, LAKO RANJIVA. TO JE NJENA SNAGA I NJENA SLABOST ISTOVREMENO.

 

VENERA U RIBAMA JE NAJODANIJA VENERA, KAD VOLI ONA “UMIRE OD LJUBAVI” NEMA GRANICA, NE MOŽE DA SE VOLI VIŠE, NEPTUNOVA LJUBAV, NEPTUNOVA VIBRACIJA JE BESKONAČNA, NEMA GRANICA…ALI AKO JE PARTNER/KA “IZDA” (RIBA NE PODNOSI IZDAJE) PREVARI, ONA ĆE UZVRATITI, ONA VARA IZ OSVETE, JER JE EGZALTIRANA U DEKANATU ŠKORPIJE. KOLIKO GOD SE KASNIJE KAJE ZBOG TOGA, ONA UZVRAĆA ISTIM. KOD NJE JE UVIJEK ISTO ZA ISTO. LJUBAV ZA LJUBAV, RANU ZADANU VRAĆA RANOM… NIKO VAS NEĆE VIŠE VOLJETI, ALI I POVRIJEDITI…NAJTEŽU RANU ZADAJE SVOJOM ĆUTNJOM, TO JE FAZA KOJA SLIJEDI IZA NJENOG OTPORA…

 

KADA ĆUTI, TADA ZNAJTE DA STE PREŠLI KRAJNJU GRANICU NJENE TOLERANCIJE I RAZUMIJEVANJA…I ONA GUBI POVJERENJE U VAS, I ODLAZI, TADA ČAK NI NE ŽELI DA VAS POVRIJEDI, ONA JEDNOSTAVNO VIŠE NE ULAŽE SVOJU ENERGIJU, SVOJU EMOCIJU U VAS, ČAK NI NE ŽELI DA TROŠI SVOJ MAČ ISTINE NA ONOG KO IZNEVJERI NJENO POVJERENJE. OVO SE NAJVIŠE ODNOSI NA LJUBAVNI PLAN. ONA VOLI OPSESIVNO, OBOŽAVA SVOG PARTNERA, SEBE DAJE NE ŠTEDEĆI, ALI AKO TU VATRU LJUBAVI POVREMENO GASITE GRUBOŠĆU, BILO FIZIČKI ILI VERBALNO, ČAK I MENTALNO, JER ONA VIDI NEVIĐENO, OSJEĆA “NEOSJETLJIVO”, LJUBAV ĆE JEDNOSTAVNO “NESTATI”…

 

U STVARI LJUBAV JE ENERGIJA I NE MOŽE DA NESTANE, ALI ONA ĆE JE SUBLIMOVATI (RIBA PRIPADA ELEMENTU VODE, I UZIMA OBLIK POSUDE U KOJOJ SE NALAZI), SVOJU PAŽNJU USMJERITI NA NEŠTO ŠTO ĆE JE ODRŽATI U UZVIŠENOM EMOTIVNOM STANJU, NA BOŽANSKU ENERGIJU, NA DUHOVNOST, UMJETNOST, MUZIKU, PLES, CVIJEĆE, ŽIVOTINJE, HUMANI RAD…ONA JE JEDNOSTAVNO ZALJUBLJENA U LJUBAV I MORA DA NEKOG ILI NEŠTO OBOŽAVA. MORA DA JE NEKOM ILI NEČEMU POSVEĆENA. DOK SE NA KRAJU “NE SJETI”, NE OSVJESTI DA TREBA DA VOLI SEBE I DA POSVETI PAŽNJU SVOM DUHOVNOM UZDIZANJU. JER TO JE ZADATAK OVE NESVAKIDAŠNJE VENERE. ONA MORA DA SPOJI NEBO I ZEMLJU U SEBI.

 

Naredni period vladavine Venere u Ribama do 6.3. …izuzetno povoljna kosmička vibracija harmonije, mira, nesebične ljubavi, uzvišenih ideja, visoke duhovne frenkvencije, bez obzira na provokativnu djelimičnu Sunčevu eklipsu, napetu poziciju Marsa u Strijelcu na kraljevskoj zvijezdi Aldebaran, koji, pak, sam po sebi ne mora biti loš, ako se pravilno upotrijebi, jer donosi mogućnost pozitivnog preokreta, preobražaja, jer predstavlja veliku snagu volje…oni su u kvadratu, Venera i Mars, ljubav, strast, akcija, na svakom planu, ljubavna, poslovna, finansijska, duhovna, mi se odlučujemo za ono čemu je naša svijest usmjerena… Venera je u svojim visinama, ushićena, uzvišena…Treba je ispoštovati i upotrijebiti na pravi način, od nas zavisi, od naše percepcije koliko ćemo biti spremni da primimo njene uzvišene, duhovne, ljubavne, zaštitničke darove…asc karte je u Vagi, što pojačava njenu energiju, jer je to njen dom; vladar Venere je Jupiter u Škorpiji, i ona ide u trigon sa njiim, a prije toga u konjunikciju sa Neptunom, što je odlična moćna pozicija, jer su obe planete vladari Ribe, gde je ona egzaltirana, oni je vole i podržavaju je.

Astrolog Olga Milošević / olga23milosevic@gmail.com / foto pixabay.com/ trecadimenzija.com

Oznake:

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI