0

Venera kvadrat Pluton konjunkcija Uran

Venera je u separacionom u kvadratu sa Plutonom u znaku Jarca i približava se konjunkciji sa Uranom u znaku Ovna (aspekt ima djelovanje do 24. aprila), što nagovještava napetost i destabilizaciju emotivnih i bliskih odnosa.

Uran tjera da se izađe iz rutine u bliskim i emotivnim odnosima, teži slobodnijem i nezavisnijem odnosu, potrebi da se eksperimentiše i upusti u rizik po svaku cijenu.

S obzirom da se konjunkcija dešava u znaku Ovna, dolazi do radikalnog bunta i tvrdoglavog instistiranja da radite šta hoćete i da bude po vašem, jer ako probate ovu Veneru da zaustavite, možete biti suočeni sa njenim oponiranjem, agresijom, grubošću i tvrdoglavošću.

Sve ovo može narušiti harmoniju, sklad i saradnju, i unijeti nepredvidivost, prepad, iznenadne i neobične događaje kroz bliske i emotivne odnose.

Uran se protivi bilo kakvom vezivanju, teži slobodi i dovodi do potrebe za avanturom, opiranjem i iskakanjem iz starih i ustaljenih šablona u koje je veza zapala.

Uran ukida ograničenja i odbacuje tradiciju, Venera želi da iskusi liberalniju i slobodniju ljubav. Sve to joj može donijeti napete, šokantne, posebne i ekscentrične okolnosti i situacije kroz ljubavne odnose.

Borba da se otrgnemo, radikalno promjenimo i postanemo slobodni od nečije kontrole ( kroz emotivne, bliske, porodične odnose) , jer Pluton je u Jarcu, nameće neke probleme iz prošlosti i hoće da kontroliše Veneru.

Neminovne promjene, koje izazivaju napetost, stres i šok, poput razornog zemljotresa ili oluje i uznemirujuće pitanje: “Kako je to moguće?”

Jasmina Kurcinak

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI