0

Venera u Jarcu od 10. decembra 2014. godine donosi vernost u ljubavi

Venera u astrološkoj simbolici

Venera u astrološkoj simbolici predstavlja lepotu, sklad, čulnost, sposobnost uspostavljanja odnosa i u sebi nosi poznaju ljubavi kao suštinu ljudske prirode. Znak Jarca simbolizuje najviša dostignuća, vrh neba ili položaj Sunca u podne, kao i vrh najviše planine. Simbolizuje ono što ostaje u nasleđe budućim generacijama, ali i ono što nas povezuje sa prošlošću, precima i tradicijom. Kada se Venera nađe u znaku Jarca ona je dostigla vrhunac u svom usponu i postaje naizgled hladna, daleka i nedostižna. Na vrh planine je teško stići, zato što je dalek i put do tamo je težak i ispunjen raznim preprekama koje moramo da pređemo. Kada tamo stignemo, shvatimo da je to jedno vrlo tesno i usamljeno mesto gde je hladno, ali smo i pored toga na tački gde samo jedna osoba može da bude i odakle nam se pruža vidik na sve što nas okružuje. Venera ovde spoznaje da se nalazi na mestu odakle može da uspostavi ravnotežu u sebi i gde može da bude sasvim svoja.loveee

Dok je kretala iz svoje semene forme u znaku Device njoj je trebala podrška i bio joj je neophodan partner koga je pronašla u Vagi. Partner joj je omogućio da ispuni svoju svrhu i začne potomstvo u znaku Škorpiona. Ovde se ona oslanjala na podršku partnera da joj obezbedi neophodne uslove za neometan razvoj ploda u njoj u znaku Strelca. Kako je zakoračila u znak Jarca, Venera je do tada sakupila sve što joj je bilo neophodno i u njoj se javila prirodna potreba da se povuče u sebe. U Jarcu se Venera oseća dovoljno jakom da ne mora da se oslanja na tuđu pomoć. Ona ovde uzima stvari u svoje ruke, pa samim tim dostiže dominaciju kako nad svojim partnerom i svima drugima, tako i nad životnim okolnostima.

Njena potreba za dominacijom je prirodna, jer opet služi da obezbedi neometani razvoj ploda. Promene koje se dešavaju u njoj navode Veneru da se udalji od bliskog odnosa sa partnerom i drugim ljudima. Samo kada je odvojena, u samoći, Venera može da bude na višem položaju, da upravlja okolnostima umesto da dozvoli da okolnosti upravljaju njom. Ona ovde ne može da bude sentimentalna i nežna, već preuzima na sebe potrebne odgovornosti. Preuzimanje odgovornosti joj omogućuje potrebno sazrevanje jer budi u njoj kreativnu silu neophodnu za stvaranje konkretne forme ploda koji nosi u sebi. Venera svoju kreativnost u znaku Jarca ispoljava tako što ovde počinje da gradi svoje gnezdo. Ono je u simbolici najvišeg vrha i nepristupačno onima koji bi mogli da ugroze nju i njenu porodicu. Ona sada ima na raspolaganju sve materijalne resurse koji su joj neophodni da podrže i nju samu i plod koji nosi u sebi. Spremna je da na sebe preuzme brigu za uređenje svog novog doma u kome je dominantna. Njen partner može ovde da bude dominantan spolja, da na sebe preuzme zasluge za izgradnju njihovog porodičnog doma u vidu određene materijalne forme kao što su kuća, stan, koliba i slično. Unutar forme zajedničkog doma, Venera je ona koja dominira i koja vodi glavnu reč. Ona je ta koja uređuje unutrašnjost tog doma i koja se brine o njemu iznutra.

U znaku Jarca Venera preuzima ulogu čuvarke doma i ognjišta. Znak Jarca je hladan, zapravo leden jer simbolizuje vrh planine gde je uvek hladno. Zbog toga Venera mora da upali vatru u ognjištu kako bi njen dom imao potrebnu toplinu. Ona sama u znaku Jarca nema mogućnost da zrači toplinu iz sebe, pa joj je zbog toga neophodan krov nad glavom. Potrebno joj je mesto gde će se osećati na svom i gde će se ogrejati uz vatru koja tinja u ognjištu. Venera će se pobrinuti da vatra uvek greje njen dom. Njena dužnost će biti da se svi njoj bliski, članovi njene porodice pre svega, osećaju udobno u domu koji je ona sama uredila i koji će uvek održavati urednim i čistim. Ona je ovde prihvatila odgovornosti koje su u skladu sa njenim prvenstveno pasivnim, ženskim principom i koje su samim tim prirodne za nju. Ona određuje pravila koja važe unutar njenog doma i time uvodi kućni red, kako bi održala svoju porodicu na okupu i učinila je složnom i skladnom. Njena uloga i odgovornosti koje preuzima u znaku Jarca Veneri ne dopuštaju da bude sentimentlna i popustljiva, ali joj omogućuju da vlada u svom domu čvrstom rukom.

Ova Venerina simbolika može da se opiše slikom dvorca koji se nalazi visoko na planini i kojim vlada ledena kraljica. Ovako načešće drugi ljudi doživljavaju osobe koje imaju u svom natalnom horoskopu Veneru u Jarcu. Skloni su da ženu sa Venerom u Jarcu opisuju kao ledenu kraljicu. Ali da li je zaista Venera u Jarcu ledena i bezosećajna? Znak Jarca nije mesto gde Venera može da pokaže svoju suštinsku prirodu koja je u osnovi topla.

Igor Pavlukovic Astrolog

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI