0

Venera u Ovnu- Vatromet ljubavnih strasti 05.04.- 30.04.

Period koji nam dolazi je uzbudljiv. Odgovara onima koji imaju Veneru u Vatrenim znacima, jer je ovo vrijeme pojačanih strasti, posebno u periodu koji slijedi od 10.-16. 04. Kada će Venera u Ovnu biti u trigonu sa Marsom. To je vrijeme kada sve varniči od ljubavnih strasti poput ljubavnog vatrometa. Divno ćete se uskladiti sa voljenom osobom, jer su želje i potrebe slične. Uživajte u ovom periodu.

Nakon njega slijede dani od 15-19.04. kada će doći do mogućnosti da se neka veza učvrsti, ili da ljubavi postanu stabilne, da ima više privrženosti u vezama, jer će Venera biti u trigonu sa retrogradnim Saturnom u Strijelcu.

Povoljno je vrijeme i za rješavanje nekih poteškoća koje potiču od ranije, ako takve postoje.

Venera u Ovnu će biti u kvadratu 19.-21.04. sa Plutonom u Jarcu i to će biti najteži dani, kada su mogući ljubavne borbe, konflikata, pa čak i ljubavnog rata, ako ne uspijete da se kontrolišite. Ovo je vrijeme kada može da dođe do promjene u nekoj vezi, ili transformacija nekog odnos.

U rijetkim slučajevima može da dođe do prekida nekog odnosa, posebno onog koji vam predstavlja opterećenja, ili neke vrste pritiska, ili ljubomore, ili želje za dominacijom. Ono može dovesti do gubitaka na emotivnom, ili finansijskom planu.

Najpovoljniji dani za nove ljubavi, izlaska iz stvarnosti, ili početka neke ljubavne avanture, uzbudljivog ljubavna osvajanja su oko 02-24.04., koja uvode u zanosnu, ali veoma neizvjesne ljubav, jer će Venera biti u konjukciji sa Uranom.

Nekima će to donijeti napetu vezu, veću potrebu za nezavisnošću u ljubavi ili pak izlasku iz svakodnevnice na neki način. Ovo je vrijeme velikih uzbuđenja, iznenađenja ili oduševljenja.


Ovo je vrijeme iznenadnih finansijskih dobitaka, ili pojačanog rizika.

Osobe koje imaju podznak u Škorpiji ili Vagi je ovo vrijeme kada će Venera djelovati najviše na njihov ljubavni život, donositi im ili izuzetno prijatna ljubavna iskustva, ili konflikte, ako ne kontrolišu svoje strasti i ljubomoru.

Borite se za ljubav, ali kroz pozitivno ispoljavanje osjećaja i ljubavnih strasti. Venera u Ovnu, može donijeti i više vedrine, dinamike, zabave, ali i nezapamćenog ljubavnog vatrometa strasti.

 ŠTA ZNAČI VENERA U OVNU U NATALU

Venera je u Ovnu, ako imate u natalu, onda ste u ljubavi strasna, smjela i preduzimljiva u osvajanju, pridobijanju onoga koga želite. Ko ovdje ima Veneru ispoljava otvorenost i srdačnost, ali često i strasnost u ljubavi, posebno ako je i Mars u vatrenom znaku.

Mnogi zavodnici i zavodnice imaju Veneru u Ovnu, vatrenom znaku, koju ima veliku energiju privlačnosti, zavodljivosti. Sila privlačnosti je tako velika, da ne može proći puno vremena da do ljubavne veze ne dođe. Nestrpljivost je prisutna te postoji težnja da se brzo uđe u ljubavnu vezu, ali koliko će strasti potrajati, to je već druga priča. Često ovdje od ljubavnog zagrljaja, strasnog do ljubavne borbe, mala je granica. Jedino, ako Saturn ne pravi neki aspekt koji će učiniti vezu postojanom.

U partnerstvu, teško se dolazi do sklada, jer ko ima ovdje Veneru, neće biti sklon da balansira i da svoje želje i ljubavne potrebe usklađuje da drugima. Ona će činiti po svome, imati potrebe da ostvari svoje želje, ona dobija primjesu Ovna da i u ljubavi polazi od sebe, da je svojevoljna i da voli da bude ta, ili taj ako je u muškom horoskopu, koji vodi vezu. A ako tu naiđe na otpor ili tome suprotsavljanje, ljubomoru, ona može lako da odustane od veze.

Ukoliko je Venera u Ovnu, a Mars u skladnom odnosu sa njom, onda veze mogu da potraju. Dobro postavljena Venera nije sebična Venera, već Venera koja ima dobar odnos prema sebi, zalaže se za svoje želje, podržava sebe, voli sebe, drži do sebe, svog izgleda, svojih želja.

Takvu Veneru nailazimo kod žena koja sebe umiju da ostvare i ispolje i na planu karijere, koje stiču nezavisnost, koje su emancipovane, smjele. One jedino mogu da uz sebe imaju ostvarene i jake muškarce, jer oni će moći da se „nose“ sa ovakvim ženama.

Žene sa Venerom u Ovnu umiju da budu i prkosne, buntovne, smjele. Ne ostaju u vezama gdje su podređene, ili gdje trebaju da sede kod kuće i čekaju svoje supruge.

Ženi sa Venerom u Ovnu je potrebno da je aktivna, da se ispoljava i dokazuje u radu. Ona je dama koja ima potencijale i energiju da se nosi sa izazovima. Često je atraktivnog izgleda, privlačna, plijeni svojim šarmom, energijom koja izbija iz nje.

Djeluje često vedro, otvoreno, srdačno. Umije da bude vesela, strasna i glasna i da bude primjećena svuda gdje se pojavi.

U ljubavi jake ljubavne strasti ako joj nisu uzvraćene i ako naiđe na podcenjivanje, ona će se tome oduprijeti, ili jednostavno prekinuti vezu, jer drži do sebe.
Venera je u Ovnu u svom padu. Smatra se da ona ovdje nije dovoljno ženstvena, odnosno ona ispoljava energiju koja ne odgovara konvencionalnom pogledu na žene, koja ne treba da bude prkosna, smjela, svojevoljna, sklona da dominira i da stavlja svoje potrebe i želje iznad drugih i djeluje agresivno ili isfrustrirano.

Međutim, u današnjem vremenu gdje žene stiču sve veću emancipaciju, postaju finansijski nezavisne, grade svoju karijeru, nalaze se na rukovodećoj poziciji, žene koje imaju ovdje Veneru, dobro se snalaze i ostvaruju sebe. Pri tome često doživljavaju bračne krize i lomove, jer nailaze na ljubomoru kod partnera, ali ne samo zbog toga. Ove žene mogu da budu veoma privlačne, da rade i drže po svome, što može da dovede do konflikata u ljubavnim odnosima.

Muškarci sa Venerom u Ovnu, su strasni u ljubavi, vatreni ljubavnici, koji vole žene koje su dopadljive, fizički privlačne, ali također strasne, smjele, vesele i pune života.

Svetlana Milenković-Filipović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI