0
Venera u Raku i uticaj punog Mjeseca na sve znake

Venera u Raku i uticaj punog Mjeseca na sve znake

Venera u Raku i uticaj punog Mjeseca na sve znake

17.-20. 06. BURAN VIKEND JE PRED NAMA
Kako umanjiti napete aspekte?

Venera od 17. juna ulazi u znak Raka, te će u ljubavi biti više emocija i senzualnost. Biće više nježnosti, roditeljske ljubavi ili će prema onima koje volite zaštitinički se odnositi.

Mogućnost da se ljubav doživi pored neke vode, da dođe neke sudbinske veze, ili tajne veze.

Merkur je u napetim aspektima, u kvadratu sa Neptunom u Ribama i u opoziciji sa Saturnom u Strijelcu. Oprezni budite u komunikaciji, saobraćaju i izbjegavajte dogovore.

Konfuzija, nejasnoća, obmane ili samoobmane. Kod nekih su moguća i razočaranja i povećana briga.

Budite pažljivi u govoru, pisanju, saobraćaju. Ne donosite odluke i provjeravajte informacije, bez obzira da li treba a da putujete ili polažete ispite, ili dobijete rezultate nečega. Dogovore i kupovine odložite za kasnije.
Uticaj Punog Mjeseca u Strijelcu, pojačat će napetost, nestrpljenje, nemir, nervozu, sumnje i moralne dileme. Budite posebno pažljivi i ako je moguće izbjegavajte daleka putovanja.

Savjetujem opreznost u komunikaciji posebno sa onima koji su udaljeni, ili koji rade u obrazovnim ustanovama.

Izuzetno budite oprezni, pažljivi u saobraćaju. Najnepovoljniji uticaj Mjeseca biće oko ponoći 18. na 19. 06. u konjukciji sa Saturnom u Strijelcu i kvadratu sa Neptunom u Ribama.

To će nepovoljno uticati na raspoloženje, umanjiti ga, te izazvati kod nekog potrebu za bijegstvom od stvarnosti. Da bi ste se bolje osjećali i izbjegli zdravstvene probleme, dobro je da se opuštate više nego obično i da podstičete optimizam u sebi.

Ma kako situacija izgledala nepovoljna, to je samo trenutno stanje i ono se može promjeniti, jer su naglašeni promjenjivi znaci.

Oni donose mogućnost promjene, samo ako se potrudite da emocije držite pod kontrolom.

 

OVAN: Vama će vikend najbolje proteći ako se odmarate, provodite vrijeme više u domu, sa porodicom. Venera prelaskom u Raka će ući onima koji imaju podznak na početku Ovna u 4-oj. Kuću, te će im uživanje, radost ili ljubav donijeti u domu, porodici. Izlaske, putovanja i dogovore izbjegavajte za vikend, jer vam mogu donijeti lošu komunikaciju ili probleme u saobraćaju. Moguće konfuziju, ili pogrešne informacije, ako ih čekate. Čuvajte mobilne telefone, dokumenta, ključeve, jer je moguće zaturanje ili krađa.

 

BIK: Venera, ulaskom u Raka vama donosi bolje odnose sa drugima, posebno sa ljudima iz vaše neposredne okoline, kao i sa sestrom ili bratom. Uživajte u druženju. Izbjegavajte kupovine, posebno veće, jer su moguće obmane ili neostvarena obećanja. Moguće i zaturanje novčanika ili dokumenata. 18-og. Budite aktivni i završite ono što ste radili ,budite poslovno aktivni, a 19. I 20. opustite se. Tih dana pijte manje tečnosti, ne jedite slatkiše, čak ni slatko voće, ako želite da oslabite. Umjesto toga jedite čvrstu i toplu hranu. Izuzetno je djelotvoran ovaj način slabljenja u Periodu Punog Mjeseca.

 

BLIZANCI: Na vas će Pun Mjesec izuzetno da utiče, posebno ako ste rođeni oko 16.-21. juna. Donijet će vam izuzetno povećanu napetost. Koristila bi vam masaža, posebno ramena i ruku, a pomogle bi duboko disanje, meditacija i afirmacije. Nepovoljni aspekti Merkura donese poteškoće u komunikaciji, smanjenje pažnje, izazovu konfuziju, nejasnoću i samoobamane. Nikako ne donosite odluke, provjeravajte informacije, manje govorite, što za vas nije lako. Greške su moguće i mogu se nepovoljno odraziti zato je i za vas najbolje da se odmarate. Nekima će apetit biti povećan, ulaskom Venere u vašu drugu kuću. Mogući su dobitci.

 

RAK: Vi ćete osjetiti uticaj Punog Mjeseca više nego drugi znaci, posebno ako ste rođeni oko 22.06. ili imate podznak u Raku. 18. 06. Budite aktivni, dovedite nešto do kraja. Da bi ste se bolje osjećali odmarali i opuštali 19-og. Uz muziku ili uz tihovanje, samoću provodite vrijeme. Izbjegavajte komunikaciju sa osobama koje su jako udaljeni od vas ili preko interneta, jer tu može doći do zbrke, nejasnoća, ili obmana. Venera ulazi u vaš znak i donijet će onima koji su rođeni 22-25. Donijeti neko lijepo iskustvo, prijatna dešavanja, a nekima i ljubav.

 

LAV: Vikend je vrijeme kada je dobro da provedete sa prijateljicom ili voljenom osobom. Ako vam je podznak u ovom znaku. 17.06. će su porodična dešavanja su značajna kod vas. Moguće su pojačana uzbuđenja ili konflikti u domu, u večernjim satima kada će Mjesec u Škorpiji u konjukciji sa Marsom oko 12-15. sati. 18.06. tokom dana budete aktivni, više se krećite ili zabavljate. Već oko ponoći očekuje vas pad raspoloženja, ili emotivni problemi, bilo vezane za voljenu osobe ili dijete. 19.06. Odmarajte se i pokušajte da se što više opustite, jer ćete biti napeti ako ste roditelj zbog djeteta i njegovog uspjeha u školi.

 

DJEVICA: Budite oprezni u poslovnoj komunikaciji. Zbunjenost, nejasnoće, brige su moguće. Izbjegavajte poslovne dogovore. Pažljivi budite sa brojkama, informacijama, riječima, da ne bi došlo do greške, ili gubitka. Napetost će biti 19-og. pojačana u domu. Nađite načina da se smirite i opustite. Čajevi ili kapi na biljnoj bazi, ali i meditaciji, joga vama najviše mogu pomoći. U domu je povećana napetost 19. 06. U večernjim satima.

 

VAGA: Prelazak Venere u znak Raka vi ćete osjetiti više nego drugi. Lakše ćete dolaziti do podrške drugih u ostvarenju nekih životno važnih težnji. Nije povoljno vrijeme da putujete ovog vikenda, niti za komunikaciju sa osobama koje su daleko od vas, ili vezanim za obrazovne ustanove. Provjeravajte informacije, koje dobijate, posebno ako radite u obrazovanju, medijima, ili poslove vezane za obrazovanje, ili saobraćaj. 19. 06. Moguća je napetost u odnosima sa osobama iz neposredne okoline. Bolje je da budete tada sami.

 

ŠKORPIJA: Veća uzbuđenja su moguća 18. 06. od 12-15h. Dobro je da tada budete aktivni, nešto radite, ili u pokretu. Jake emocije, uznemirenost, ili ljutnja je tada moguće. Fizička aktivnost, kretanje vam tada najviše može pomoći da energiju usmjerite u prave stvari. Ulazak Venere u Raka će donijeti najviše sreće, ili ljubavi osobama koje su rođene oko 22. 10. ovog vikenda. Pažljivo sa novcem, troškovima 19.10.,posebno sa novcem ili imovinom koji dolaze od drugih, da ne bi došlo do nekog gubitka.

 

STRIJELAC: Noć između 17. I 18.06, posebno oko ponoći, pa tokom prvih sati nakon ponoći ako ste rođeni početkom decembra energija i raspoloženje će vam biti u padu. Nezadovljstvo, tuga, konfuzija, ili neki vid bjekstva od stvarnosti su prisutni. Radite na sebi, podižete svoje raspoloženje, putem afirmacija, pozitivnih misli, kao i duhovnosti. Odmarajte se. Mogući su problemi sa nesanicom. Opuštajuća muzika, gledanje filma su povoljni načini za bjegstvo od stvarnosti. Osjećaji, nemiri, sumnje će biti prisutne pred Punog Mjeseca, posebno 19. 06.Nije povoljno vrijeme za putovanja. Mogući su problemi u komunikaciju u partnerstvu, ili javnosti ako vam je podznak u ovom znaku. Jačajte optimizam i vjeru i nastojte da kontrolišete svoje emocije. Izbjegavajte gužvu.

 

JARAC: Osobe koje imaju sunčani znak u Jarcu, odnosno rođeni ste oko 22.12. vi ćete osjećati veoma jako uticaj Punog Mjeseca već od 19. 06. u večernjim satima. Koristite manje tečnosti i štedite energiju. Ukoliko vam je podznak u ovom znaku osamite se. Neki od vas će se susreti sa tajnama, ili ih sami imati. Osluškujte svoju intuiciju i pratite poruke, koje dolaze kroz simbole u snovima.

 

VODOLIJA: Ukoliko vam je podznak u ovom znaku, budite pažljivi u porodičnoj komunikaciji ovog vikenda, posebno 19.06. , jer je moguće nerazumjevanje, ili neiskrenost, ili zaturanje predmeta u kući. Izbjegavajte važne razgovore i donošenje odluka vezanih za dom ili porodicu. 19.06. napetost je moguća u odnosima emotivnim, prijateljskim. Nije povoljno da budete u nekoj grupi ljudi 19-og, u večernjim i noćnim satima. Odlazak u klubove, rad u nekoj organizaciji, ili timski rad nije povoljan.

 

RIBE: Ako vam je podznak u ovom znaku budite pažljivi u komunikaciji sa drugima iz svoje neposredne okoline. Ne donosite odluke. Nemir, konfuzija i sklonost samoobmanama i nerealnom sagledavanje stvari je moguće. Sukob između onog što je moguće i onoga čemu težite je prisutan. Izbjegavajte putovanja ovog vikenda, posebno 18. i 19. Najbolje je da se povučete, meditirate 19. Ili radite nešto kreativno posebno 17. Ulazak Venere u Raka će donijeti prijatna dešavanja i više sreće osobama rođenim oko 19., 20.03.

 

Svetlana Milinkovic Filipovic

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI