0

Horoskop za vrijeme vladavine BIKA od 21.aprila do 21.maja

ovanPosao

Veoma ste ambiciozni, aktivni ste na različitim stranama i bez oklijevanja prihvatate nove poslovne izazove. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno, jer je vaš vladar Mars u retrogradnom kretanju što ukazuje na mogućnost greške i loše procjene situacije. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara i tračeva koji bi mogli da naruše vaš poslovni i društveni status. Ukoliko je potrebno, zatražite savijet iskusnijih osoba prije nego što se upustite u nov poslovno-finansijski projekat. Postoji opasnost da se neko od saradnika izigra vaše povjerenje i da se zbog toga, ni krivi, ni dužni, nađete u neprijatnoj situaciji. Ovih dana konačno ćete vidjeti plodove svog zalaganja i angažovanja. Od sredine mjeseca uspjećete da se izborite za neki novac koji već dugo čekate. Dobri poslovi za one koji rade sa naftom, gasom, lijekovima i kozmetikom. Krajem mjeseca, očekuje vas profesionalna satisfakcija i neki oblik javnog priznanja ili napredovanja na poslovnoj ljestvici. Do 11.maja vodite računa šta potpisujete i dogovarate.

 

Ljubav

Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osjećanjem bliskosti, povjerenja ili emotivne naklonosti. Osjećate emotivnu nesigurnost, mada vas partner uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rješenje. Međutim, vama nedostaje dobra volja i odlučnost. Odbijate da neko na vas vrši psihološki pritisak i iritira vas partnerovo ponašanje. Postoji mogućnost da uđete u tajnu vezu sa partnerom koji je zauzet, ali ako se i ostvari, vaše interesovaće će brzo splasnuti jer ćete imati mnogo prilika za pravu ljubavnu romansu. Ako ste mladi ili slobodni, prihvatite nečije udvaranje i društvo. Potrudite se da i vi ostavite što bolji utisak. I uvjek imajte na umu da ljubav zahtjeva posvećenost. Bez uzajamne pažnje i iskrenosti ona gubi svoju snagu, vrijednost i značenje.

 

Zdravlje

Mogući problema sa grlom i kašljem zbog virusnih infekcija. Ojačajte imunitet, očistite tijelo od toksina i više boravite na otvorenom. Pažljivo u saobraćaju, naročito prilikom noćnih vožnji.

 

bik

Posao

Ovo bi mogao da bude dobar mjesec. Retrogradni Merkur u vašem znaku nagovještava da ćete biti fokusirani na dobre, ali i rizične poslovne poteze, koji bi morali da rezultuju boljim finansijskim stanjem nego inače. Svaka promjena na bolje je dobrodošla, ali vodite računa o efektima ove planete koji, zbog retrogradnog kretanja mogu biti konfuzni. Ako ste imali finansijskih problema ili pozajmljivali novac u prethodnom periodu, pravo je vrijeme da ga vratite ili bar započnete smanjenje dugova po svim osnovama. Oni koji su u minusu, trebalo bi da hitno smanje dugove. Osobe koje sada traže posao kao i oni koji su nedavno počeli da rade i tek treba da se dokazuju, mogle bi da se suoče sa izvjesnim poteškoćama. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Ukoliko već dugo planirate nove poslove, sada je pravi trenutak da ih ostvarite. U prvoj dekadi maja mogući su manji finansijski problemi koji će usporiti realizaciju vaših ciljeva. Obratite pažnju na dokumentaciju, pazite da ne izgubite neke važne papire. Oprezno sa novcem.

 

Ljubav

I dalje uživate u ljubavnoj harmoniji. Divno se osjećate, a snažni osjećaji vam daju snagu da slobodno izražavate svoje intimne želje i potrebe. Imate utisak da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost, najbolje djeluju neke dobro isplanirane ili unaprijed izrežirane situacije. Međutim u emotivnom zanosu, na kraju ćete učiniti ono što osjećate srcem, a ne ono što vam razum diktira. Stalo vam je da poboljšate svoj emotivni život, spremni ste da krenete u potragu za novim iskustvima, što inače ne činite. Ukoliko ste već dugo sami, bilo bi dobro da se više posvetite svojim suštinskim željama i snovima. Neki će biti u iskušenju da uđu u tajnu vezu ili da pomalo flertuju, želeći da se osjete voljenom/im.

 

Zdravlje

Ovo je vrijeme za sport, kretanje, vježbe na otvorenom prostoru. Udahnite svjež vazduh i jačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno uroloških organa i problemi sa donjim stomakom kod ženskih pripadnika znaka. Stariji neka kontrolišu pritisak.

 

blizanci

Posao

Djelujete vrlo energično u svojim namjerama, ali ne možete istovremeno da se angažujete na više strana i da ispratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Smeta vam kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona kada će doći do izražaja vaše intelektualne i praktične sposobnosti. Očekujte uspjeh u poslovima koji podrazumjevaju određeni stepen rizika. U periodu od 28. aprila, pa gotovo do kraja maja, vladar vašeg znaka, Merkur, biće retrogradan i donijeće brojne promjene u vaš život. Ovo je period kada ćete dobiti mnogo novih poslovnih ponuda, kako od novih tako i od starih saradnika. Moguć je prekid saradnje sa nekim osobama, jer ne želite da stalno ispravljate tuđe greške, naročito ako radite u većim organizacijama. U drugoj polovini mjeseca biće vam jasnije kakve konkretne promjene želite. Nema razloga za lažnu skromnost i profesionalnu nesigurnost. Krajem mjeseca, moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas motivisati da prihvatite i neke nove poslovne kombinacije.

 

Ljubav

Sve češće osjećate romantičnu notu u svom raspoloženju i imate pojačanu potrebu za ljubavlju. Uživajte u lijepim stvarima i dozvolite sebi pravi emotivni zanos, jer sve što je lijepo može biti inspirativno i čarobno ukoliko to zaista želite. Ako ste u vezi vjerovatno ćete biti na nekoj vrsti prekretnice. Nije isključeno da napravite i neku ljubomornu scenu čisto da proverite da li je njemu/njoj stalo do vas. Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam brojni susreti ili neobične ljubavne avanture u kojima ćete potpuno uživati. Važno je da ste dovoljno aktivni i da odgovarate na zanimljive pozive koji stižu sa različitih strana. Ako imate stalnog partnera, prijaće vam novi događaji koji donose ljubavnu harmoniju i mame osmijeh zadovoljstva na licu voljene osobe. Prepustite se lijepim emocijama.

 

Zdravlje

Nezdrave navike i loše dijete mogle bi da budu uzrok zdravstvenih tegoba. Svaki vid pretjerivanja u bilo kom pravcu na zdravlje djeluje problematično. Čuvajte se respiratornih infekcija. Ojačajte odbrambeni sistem, vodite računa o preventivi.

 

rak

Posao

Bićete u prilici da ostvarite niz korisnih ciljeva ili da prihvatite saradnju sa izvjesnom uticajnom osobom. Djelujete odlučno i preduzimljivo, stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspjeh. Nema potrebe da oklijevate pred novim profesionalnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Nakon test situacija, očekuje vas ubrzano napredovanje. Potrudite se da svoju potrebu za scenskim uspjehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. Pred vama je period koji zahtjeva puno energije, kreativnosti i entuzijazma. Imaćete utisak da više dajete nego što dobijate. Neki dogovori vam neće ići na ruku, zato budite oprezni. Postoji mogućnost i da vam neki saradnici otkažu saradnju u nezgodnom trenutku. U periodu do 12. maja, obratite pažnju na mogućnost šireg profesionalnog napredovanja ili na situacije koje donose različite vidove udruživanja oko poslovnih interesa.

 

Ljubav

Stalo vam je da na pozitivan način razrešite situaciju kroz koju prolazite i nalazite se pred novom odlukom, koju želite da saopštite svom partneru. Ponekad nije lako ostvariti razvnotežu između glasa razuma i svojih osjećaja. Partner izražava svoje negodovanje i pokušava da vas uvjeri u drugačiji način razmišljanja. Podrška bliskih prijatelja pozitivno djeluje na vaše raspoloženje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vrijeme. Izvjesno udaljavanje od voljene osobe treba da vas podstakne na dobro rješenje. Ako ste mladi ili slobodni, ljubavni susreti i kontakti djeluju kao zamjena za neke neostvarene želje koje imate. Ukoliko ste u vezi mogući konflikti i nesuglasice mogu da dovedu do privremenog raskida. Moguća nova ljubavna romansa na kraćem putovanju sa nekom bliskom osobom. Na sreću, očekuje vas dobar ljubavni epilog ili zajedničko zadovoljstvo.

 

Zdravlje

Sunce vam daje dozu vitalnosti i čuva vas, popravlja vam kondiciju ali kako imate tendenciju da se iscrpljujete doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. Ovog mjeseca od pomoći vam je muzika za opuštanje.

 

lav

Posao

Tokom ovog perioda vaš poslovni život obilježiće iznenadni usponi, prolazna stagnacija i kreativna iscrpljenost. Stalo vam je da se pokažete u najboljem svijetlu i ne podnosite kada neko ograničava vaše poslovne zahtjeve ili potrebu za širom afirmacijom. Greške koje su obilježile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su uslijedili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisnim rješenjima, sigurno ne mogu značajno da umanje vaš oformljeni profesionalni ugled. Niste uvijek raspoloženi da saslušate dobronamerne savjete kolega, često impulsivno reagujete i donosite pogrešne odluke koje mogu da ugroze vaše napredovanje. Pažljivo pratite poslovnu situaciju i provjeravajte sve informacije. Moguće je izvjesno nezadovoljstvo finansijskom situacijom zbog neplaniranih troškova. U periodu do 11. maja, važno je da uložite svoj maksimum, kako biste ostvarili prioritetne ciljeve i bolju poziciju među saradnicima. Krajem mjeseca očekuju vas značajne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje.

 

Ljubav

Samo u društvu voljene osobe osjećate da imate dovoljno snage za borbu sa neveselom svakodnevicom. Važno vam je da imate sa kim da podjelite svoje misli, emocije ili inspiraciju. Znaci pažnje i nježnosti koje pokazuje vaš ljubavni partner, unose osjećaj bliskosti u vaš zajednički život. Ukoliko ste mladi i slobodni, bićete u prilici da ostvarite brojne emotivne kontakte ili započnete novu ljubavnu romansu o kakvoj ste maštali. Privlačićete pažnju suprotnog pola što će vam i te kako prijati. Iskoristite ovaj period za razne dogovore, susrete i društveni život. Ne zapostavljajte prijatelje i kolege jer vas baš oni mogu “spojiti” sa nekom vrlo atraktivnom osobom koja će vas očarati na prvi pogled. Pronađite vrijeme za druženje sa starim prijateljima koje dugo niste vidjeli, bićete prijatno iznenađeni. U periodu od 2. maja, očekuju vas novi emotivni kontakti i gotovo filmske priče.

 

Zdravlje

Povedite više računa o zdravlju. Zbog oslabljenog imuniteta moguće su upale i infekcije. Budite vrlo, vrlo oprezni u saobraćaju jer je to najosjetljivije područje gdje može doći i do povreda ekstremitata.

 

djevica

Posao

Veoma ste aktivni i preduzimljivi. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. Snagom volje i ličnom inicijativom, uspjet ćete da se nametnete u nekim značajnim situacijama. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolazi vaša preduzimljivost i organizatorske sposobnosti. U periodu do 7. maja, potrebno je da ispunite svoje redovne obaveze ili da izmirite neka finansijska potraživanja. Neki raniji dogovori o saradnji mogu i dalje ostati samo na riječima, tokom cijelog perioda zbog retrogradnog kretanja vašeg vladara Merkura. Susreti sa osobama na važnim funkcijama, mogu vam donijeti nove poslovne kontakte i ponude za saradnju. Vodite računa o dokumentaciji. Razmišljaćete o saradnji sa strancima, pa čak i sa onima iz najudaljenijh zemalja. Mogući su problemi oko naplate nekih dugovanja, kao i nepredviđeni troškovi. Krajem mjeseca obratite pažnju na svoj poslovni stil ili način izražavanja. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj procjeni situacije.

 

Ljubav

Period je povoljan za ostvarenje harmoničnog ljubavnog života. Osjećate potrebu da na poseban način obilježite neke važne datume vezane za vašu ljubavnu priču. Okolina pozitivno reaguje na vašu pažnju. Ako ste sami, prijaće vam nečija emotivna naklonost. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da želite da izgradite harmoničan odnos zasnovan na iskrenim emocijama i povjerenju. Ukoliko ste mladi i slobodni, priželjkujete novu ljubavnu romansu. Ovo je period kada ćete maštati o nekoj tajnoj ljubavi. Moguć flert sa mlađim partnerom. Budite društveniji, proširite krug prijatelja i poznanika. Zaboravite na godine i prepustite se emocijama. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osjećaja.

 

Zdravlje

Oslobodite se napetosti. Obratite pažnju na svoje tijelo, proverite koliko ste opušteni, kako sjedite, gdje i koliko spavate. Da li ima tehničkog zračenja na mjestu gdje spavate? Mogući problemi sa varenjem.

 

vaga

Posao

Podstaknuti dobrim idejama ambiciozno krećete u nove poslovne poduhvate. Djelujete podsticajno na svoju okolinu, ali u određenim situacijama ispoljavate nesigurnost. Imate velike snove i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice. Potrudite se da budite dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama, u tom smislu provjeravajte sve važne kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju. Morate biti istrajni. Uz malu reorganizaciju posla, imaćete bolje rezultate. Iako vam se čini da sami morate da rješavate sve probleme, saradnici su spremni da vam pomognu. Ovo je dobar period za napredovanje i poslovanje sa strancima. Pažljivo izvagajte nove ponude. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve. U periodu do 8. maja, budite uporni i doslijedni u svojim namjerama. Oslonite se na zdravu logiku i na podršku provjerenih saradnika. Krajem mjeseca, prihvate ponudu koja podrazumjeva prošireno partnerstvo i zajednička ulaganja.

 

Ljubav

Dobro ste raspoloženi, vodite aktivan društveni život i često ste u prilici da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Ipak, vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera. Ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje i ponašanje. Nema potrebe da izbjegavate emotivnu vezu ili odgovornost. Tokom ovog perioda uživaćete u druženju sa starim prijateljima i poznanicima. Upravo u takvom okruženju možete i da upoznate novu ljubav. Ako ste u dugoj vezi ili braku, bićete u fazi preispitivanja odnosa. Obostrano nezadovoljstvo moglo bi da dovede do ozbiljnog konflikta. Ne trudite se da postignete nikakav kompromis, već sačekajte povoljniji moment ukoliko želite da se pomirite. Skloni ste ljubomori i preuveličavanju situacije.

 

Zdravlje

Neophodan vam je odmor. Moguće stomačne tegobe. Crijeva i digestivni trakt su ugroženi i to ne samo tokom ovog mjeseca. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati ne smiju da utiču na vas.

 

skorpija

Posao

Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, budite korektni i pridržavajte se već zacrtanih i ustaljenih profesionalnih normi. Želite da unapredite svoj poslovni položaj, ali poslovno-finansijske prilike u velikoj mjeri zavise od situacije koju diktiraju vaši saradnici ili pretpostavljeni. Kontrolišite svoje reakcije. Skloni ste da precjenite svoje mogućnosti, pa na kraju završite sa osjećanjem preopterećenosti. Potrudite se da svoje ideje sprovedete do kraja. Ukoliko ste namjeravali da mjenjate posao, imaćete priliku za to krajem tekućeg mjeseca, ali ipak budite oprezni. Otvaraju vam se mogućnosti za dodatni ili honorarni posao. Oni koji su bez posla, mogli bi da pronađu angažman na određeno vrijeme, vezan za trgovinu, komercijalu ili bilo koju vrstu uslužnih djelatnosti. Vaša sposobnost dobrog zapažanja, kao i vještina brzog prilagođavanja u novim uslovima biće dobro nagrađene. Od 1. maja, očekuju vas uspješni rezultati i sjajna mogućnost za profesionalno usavršavanje.

 

Ljubav

Imate utisak da se suočavate sa prolaznom krizom na ljubavnom planu. Partner vam daje do znanja da očekuje zajednički dogovor. Pokušavate da rješite svoje unutrašnje dileme i sumnje, stoga osjećate emotivnu nesigurnost ili sputanost. Čini vam se da partner nema dovoljno razumjevanja za vaše potrebe, pa su mogući konflikti. Skloni ste češćim izlivima ljutnje. Nedostatak optimizma pokušavate da nadomjestite nekim spoljašnjim zabavama. Važno je da se ne zalijećete u svojim procjenama ili da provjeravate nečije emotivne namjere. Moguće je i da ćete uskoro upoznati neku izuzetno atraktivnu osobu, koja će ispuniti sve vaše kriterijume i očekivanja. Ukoliko ste u tajnoj vezi, budite oprezni. Oni koji su u dugoj vezi ili braku trebalo bi da smanje tenziju i da se potrude da uspostave bolji odnos.

 

Zdravlje

Izloženi ste velikom psihičkom opterećenju. Naročito je komplikovana posljednja dekada mjeseca zbog pojačanog stresa. U tom periodu pokušajte da se više odmarate i rasteretite.

 

strijelac

Posao

Potpuno ste posvećeni poslu, trudite se da poboljšate svoj status, ali poslovna dinamika nameće nove probleme u odnosu sa saradnicima čemu doprinosi i retrogradnost Marsa u vašem znaku. Vrijedan rad i zalaganje na kraju donose pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu. Preostaje vam da unaprijedite svoju poziciju i uspostavite bolje odnose sa kolegama. Nema potrebe da zaoštravate situaciju. Vrijeme će pokazati da imate bolja poslovna rješenja. U periodu od 10. maja, očekuje vas niz korisnih susreta koji nagovještavaju dobru perspektivu u poslu kojim se bavite. Već neko vrijeme očekujete promjene na poslu, ali sve opcije i dalje miruju. Neke okolnosti vam idu u prilog, pa se možete nadati povoljnom ishodu kada stvari počnu da se razrješavaju. I dalje vas muče finansijski problemi, ali ćete ipak nekako uspjeti da ih rješite. Biće i nekog zaostalog priliva novca na koji možda niste ni računali. Ne zadužujte se preko dozvoljenih minusa! Očekuju vas povoljni dogovori u prvoj polovini maja. Možda ćete razmišljati o nekoj dodatnoj mogućnosti zarade.

 

Ljubav

Proljeće podstiče vaš ljubavni zanpos i inspiriše vas da harmonizujete odnos sa partnerom. Ipak, novi emotivni događaji unose lagani nemir u vaše raspoloženje. Uporno pokušavate da ostvarite ravnotežu između svojih misli i osjećaja, ali to je nemoguće bez pomoći voljene osobe. Mala zadovoljstva predstavljaju put ka velikoj sreći, ali samo u zajedničkom preplitanju misli i osjećaja. Potrebno je da iskreno porazgovarate sa svojim partnerom ili da otvoreno preispitate zajedničke planove. Ako ste sami, moguće je da sa nekom osobom iz prošlosti ponovo uspostavite kontakt, ali nećete biti preterano zainteresovani za nastavak nekadašnje romanse. Oni koji su u dužoj vezi, biće na nekom velikom iskušenju, a moguć je i privremeni rastanak. Osjećate potrebu da malo budete sami, ali ne očekujte razumjevanje partnera za takve želje.

 

Zdravlje

Vaš mozak radi velikom brzinom i stvara napetost i nervozu. Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kičmi. Mogući su prolazni problemi sa bubrezima ili infekcije koje zahtjevaju medicinski tretman.

 

jarac

Posao

U želji da ostvarite uspješne rezultate spremni ste da prekoračite svoje dosadašnje profesionalne okvire ili utvrđene standarde. Osjećate nalet kreativne energije i stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status. Uz dobru volju neophodno vam je dosta znanja ili mudrosti, kako biste ostvarili svoje profesionalne ciljeve. Pitanje poslovne organizacije i povjerenja u određene saradnike zahtjeva da dobro razmislite, prije nego što se odlučite za konkretne odgovore ili za definiciju prioriteta. Ne dozvolite da vaš mir remete neka sporedna dešavanja, ali budite spremni na različite promjene. U periodu od 7. maja, očekuju vas uspješni rezultati i određene povlastice. Sredinom maja ćete razmišljati o mogućim promjenama posla, ali tek kraj mjeseca donosi nove mogućnosti. Ne potcenjujete svoje mogućnosti jer će vam se možda ukazati prilika da krenete u novom pravcu. I dalje je aktuelna saradnja sa strancima i inostranstvom. Vrijeme je povoljno za proširenje poslovnih aktivnosti sa osobama sa kojima već sarađujete na neki način.

 

Ljubav

U vašem ljubavnom životu neprekidno se smjenjuju topli ili hladni periodi. Potrebna vam je osoba koja će razumjeti vaše trenutne poslovne obaveze i koja nije suviše posesivna. Lijepi susreti su vezani za vaše radno mjesto, ali i preko prijatelja i na javnim mjestima. Neki od vas još nisu raščistili sa prošlošću, pa će sada morati da se suoče sa nerješenim problemima i preduzmu radikalne mjere. Više nećete biti spremni da tolerišete partnerovo poigravanje sa vašim emocijama. Jednostavno, stalo vam je da znate na čemu ste u toj vezi. Želite partnera koji zna šta hoće. Ukoliko već poznajete takvu osobu, iskoristite priliku za bolje upoznavanje. Možda je baš ona vaša srodna duša. U periodu od 3. maja, očekuju vas ljubavni noviteti. U skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom odgovorite na ljubavni izazov. Nema razloga da sumnjate u svoju sreću.

 

Zdravlje

Mogući su problemi sa ishranom kao i tendencija povećanja tjelesne težine zbog prejedanja i nedovoljne fizičke aktivnosti. Obuzdajte apetit i izbjegavajte masnu hranu i slatkiše. Provjerite holesterol.

 

vodolija

Posao

Pomno pratite događanja u poslovnom okruženju i u skladu sa tim pažljivo planirate nove poteze. Puni ste pozitivne energije i raspoloženi za saradnju. Vaši optimistički stavovi ulivaju veliku nadu u zajednički uspjeh. Samopouzdanje i pozitivan trend koji pratite, donijeće vam sjajnu priliku za napredovanje i poslovnu afirmaciju. Nakon velikog zalaganja uslijediće adekvatna nagrada ili priznanje od strane vaših saradnika. Sa ponosom i bez lažne skromnosti obilježite svoj profesionalni uspjeh. U periodu do 5. maja, očekuje vas dodatni priliv kreativne energije i poboljšanje uslova rada. Krajem mjeseca, naglašeni su i različiti susreti ili kontakti sa inostranstvom. Pratiće vas sreća, ali pokažite da imate dobru volju i pravi smisao za kreiranje dugoročnog uspjeha. Ukoliko imate privatnu firmu, moguće su inspekcijske kontrole, pa budite oprezni kada je ispravnost papira u pitanju. Ukoliko tražite posao, druga polovina mjeseca će vam biti naklonjenija. Novac dolazi preko partnerskih poslova ili pak kroz odrađene poslovne ugovore.

 

Ljubav

Spremni ste za novu emotivnu ulogu. Talas novih i uzavrelih emocija budi osjećaj neizmjerne radosti. Stalo vam je da usrećite svog partnera. U ljubavnoj perspektivi, dobro se dobrim vraća. Imate utisak da lako osvajate različite osobe koje pobuđuju vašu emotivnu pažnju. Iako niste previše komunikativni sa onima koje ne poznajete, ovog puta će vam jedna takva osoba privući pažnju na nekom skupu. Vjerovatno će se razlikovati od ostalih po nečemu upečatljivom, jer je u protivnom vaše budno oko ne bi ni zapazilo. Ako ste sami, iskoristite povoljnu zvijezdanu konstelaciju za nove romanse. Kontakti sa strancima ili onima koji žive u inostranstvu biće dobitne kombinacije. Oni koji su u vezi ili braku biće u dilemi oko neke važne odluke. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Ako je potrebno, uspostavite nove kriterijume vrijednosti u ljubavnom životu.

 

Zdravlje

Precjenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Pronađite vrijeme za odmor, šetnje i opuštanje. Provjerite krvnu sliku, očistite jetru od nagomilanih toksina.

 

ribe

Posao

Vrijeme je da konačno uskladite svoje profesionalne želje i mogućnosti. Djelujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa standaradima koji vladaju u vašem okruženju. Tražite efikasniji način djelovanja sa namjerom da unaprijedite svoju poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora. U periodu od 8. maja, pokrećete nove poslove i trudite se da rješite neka imovinska, pravna ili statusna pitanja. Poslušajte savjete iskusnih ljudi koji kažu da uspješne formule treba ponavljati u različitim situacijama, kao dodatanu garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Eksperimente možete primjenjivati samo u provjerenim situacijama, koje ne prevazilaze vaše dosadašnje znanje ili praktično iskustvo. Izvjesne smetnje za dalji napredak (naročito ako vam je to zavisilo od neke ženske osobe) sada će se otkloniti. U prvoj polovini mjeseca komunikacija sa saradnicima nije najbolja, ali druga polovina donosi pozitivan preokret. Ako se bavite privatnim poslom, uložite novac u sređivanje radnih prostorija i u poboljšanje uslova rada, jer vam je to neophodno. Vodite računa o novčanim transakcijama. Moguće nerviranje zbog nekog novca koji očekujete a koji ne stiže u planirano vrijeme.

 

Ljubav

U ljubavi životu trenutno prolazite kroz različite faze. Proljeće u vama budi nove emocije i želje, pa povremeno imate utisak kao da vam je sve dozvoljeno ili moguće. Prija vam emotivna nota ili sentimentalnost koju vaš partner unosi u zajednički život. Priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji podstiču vaš ljubavni zanos. Uživate u razmjeni nježnosti, želite da ostvarite svoje ljubavne snove ili da prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ako ste sami, možda ćete razmišljati o nekoj osobi iz prošlosti i obnoviti raniju vezu, ali vas to neće dugo držati. Sve će se završiti na nivou flerta ili prijateljskog druženja. Zbog partnerove neiskrenosti vaši osjećaji će naglo splasnuti. Ne brinite, biće novih prilika.

 

Zdravlje

Nestablino vrijeme negativno se odražava na vaše zdravlje. Pazite na ishranu, opustite se. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno koljena i skočnog zgloba, sa sve Ahilovom tetivom.

07

 

Astrolog Mihailo Čukić* 063/359-260

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI