0
Voli ono što ne voliš

Voli ono što ne voliš

Voli ono što ne voliš

Voli ono što ne voliš, a nemoj da voliš ono što voliš – jedan je aksiom za koji su mnogi čuli preko Gurđijeva. Taj aksiom je u mnogim starim Učenjima prisutan i korišten na niz načina.

“Voli ono što TO ne voli, a nemoj da voliš ono što TO voli” – Gurđijev – pod tim se pod “to” misli na Identitet. Identitet neću posebno pojašnjavati jer postoji niz pojašnjenja oko vas. Ali ako želite da radite protiv Inertnosti i Tuposti onda je ovo jedan od aksioma koji mora postati stvarnost u vašem životu.

Ako volite da dugo spavate, prestanite sa tim. Ako volite da puno jedete ili ako ste gurman pređite na jednostavnu hranu, na manje hrane. Ako volite pričati jer tako “iskazujete sebe” prekinite sa tim. Ako ćutite, počnite pričati. Ako vam se sviđa piti kafu popodne poslije posla, pijte je ujutro kada vam se spava, rano ujutro negdje gdje ste došli pješke, dalje od mjesta gdje se nalazite. Ako ste lijeni da ustanete i nešto radite, otiđite do trgovine i kupite obično lizalo ili sladoled ili bilo šta drugo. Ako mrzite da perete suđe, operite ga dva puta zaredom (isto suđe koje ste i prvi put oprali).

Sve ovo su načini da se slomi ograničenje Identiteta koje vas drži na mjestu, koje vas drži u svojoj šaci. Ovo su samo primjeri.
Napišite u svoj Dnevnik prakse što ON ili ONO  voli, a šta ne voli. I onda radite protiv njega. No, Rad mora imati Cilj. On mora biti jasno usmjeren, usredsređen na Cilj koji vas motiviše da Radite na Sebi.

Izaberite viked ispred vas da upravo to učinite. Ujutro dok pijete kafu na mjestu koje je dalje od vašeg stana ili posla, ili mjesta gdje se nalazite i na koje ste otišli pješke sa Dnevnikom u rukama, opustite se i kreativno iskoristite sat vremena pred vama. Upišite u Dnevnik ono što ON ili ONO voli i ono što ON ili ONO ne voli.
A onda izaberite ono što ON ili ONO svakodnevno radi, voli, ne voli i krenite sa praksom protiv toga, ali sa jasnoćom Cilja ka kojem idete.
Ako radite Tantričku Praksu onda u to sve uključite i Ideaciju kako vam Praksa govori da radite.

Nakon vikenda, svaki dan, uključite u svoju svakodnevnicu ono što vaš Identitet ne voli. Ali tako da VOLITE ono što ON ne voli.

Nemojte varati, budite izrazito osjetljivi, iskreni i otvoreni po ovom pitanju. Nemojte misliti da će vam ON dopustiti laku borbu. ON pripada Sili koja je starija od čovječanstva i koja nije nimalo naivna i lakomislena. Ona je mudra, moćna, snažna i spremna na svaku vrstu otpora kako bi vas vratila na početak, kako bi vas zauzdala u onom što je protiv vas samih.

KRUG

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI