0

ŽENSKA SEKSUALNOST I SEKSIZAM

Astrolog Irena Dumancic Baranja

Razdoblje je Škorpiona 🦂, a on vlada i seksom i seksualnošću.

U prapovijesti postojalo je vrijeme kada se štovala Velika Boginja kao vrhovno kreativno načelo, ona iz koje je sve nastalo. A sve je nastalo iz ljubavi♥️, iz erosa, iz plodnosti i seksualnosti. Žensko tijelo, seks, plodnost, tada nije bilo ništa sramotno, dapače jako se štovala ženska seksualnost kao ona koja daje užitak, ljepotu i smisao življenja i sam život. Obrede plodnosti i štovanja Boginje su izvodile svećenice i svećenici zajedno.

Međutim, dolaskom patrijarharnih društava, prvo politeističkih, a zatim monoteističkih situacija se znatno promijenila.

Žensko tijelo i seksualnost nastoji se sakriti, pokriti, obuzdati, podcijeniti, zabraniti i demonizirati.

Sjetimo se samo koliko tisućljeća ženama nije bilo dozvoljeno da stupaju u bilo kakve seksualne odnose osim s mužem, stavljali su im se pojasevi nevinosti, bile bi izložene javnoj sramoti i izbačenosti iz zajednice ako bi ih se uhvatilo u seksualom činu. Slobodnije žene proglašavane su vješticama, mučene i spaljivane.

U takvoj svijesti dočakli smo i 20. stoljeće kad je krenula seksualna revolucija i oslobađanje od tisućljetnih okova. Ali toliko dugi vremenski period nije moguće samo tako, preko noći, iskorijeniti iz ljudske svijesti.

Pa i danas postoje određene skupine, koje na razno razne načine napadaju žensko tijelo i seksualnost. Žena je po svojoj prirodi vrlo senzualno, senzitivno, erotično i seksualno biće. Ona budi želju, eros i radost u muškarcu. Nekad, u pradavno vrijeme neolita, žene su se radi te karakteristike naručito štovale. U današnje vrijeme još je jako prisutan podsvjesni utjecaj dugog perioda ispiranja ljudskog mozga da je seks nešto nečisto, prljavo, vražje, a žena koja budi taj nagon je također nemoralna, zla, zmija. Ona koja navodi na grijeh.

Pa u tu svrhu danas, postoje pojedinci, koji će davati seksističke komentare, vulgarne i omalažavajuće primjedbe i dobacivanja, ne bi li ženu posramili i lišili je njene moći. Takvih trolova su prepune društvene mreže i portali, čini se da ih ima puno, što i nije istina, samo su glasni i agresivni. A žena je, dugotrajnim djelovanjem društva i religije, podsvjesno indoktrinirana da se mora sramiti svoga tijela i slobode u seksuanom izražavanju. Ili u izražavanju bilo kakve svoje ženske energije i moći.

Osobe koje na taj, seksistički i ponižavajući način se obraćaju ženama su vrlo nesigurne općenito u sebe, a naručito imaju slabu mušku energiju. Jer svaki muškarac koji je povezan sa svojom aktivnom muškom snagom nikad neće reći nešto vulgarno ženi u svrhu da ju ponizi ili posrami. Dapače, on će poštovati i braniti ženu, a takvog muškarca će i žene voljeti.

Tu je prisutan još jedan paradoks. Žene koju su pak više zatvorene, nisu eksplicitne i malo su povučenije, isti takvi seksistički idioti su skloni nazivati ukočenima, zakočenima, frigidušama i sl. Kako god se žena ponašala, postoje pojedinci koji ju napadaju na osnovu spola. Ono što je još gore, postoje i same žene koje će podržati takve komentare.

Ono što sam u ovom tekstu htjela ukazati je da, makar je 21. stoljeće, napadi na žensku senzualnost i dalje postoje u raznim oblicima. Žene moraju biti svjestne da i takvi retardi postoje, ali se ne smiju osjećati loše ili poniženo nakon takvih napada, nego dapače, još više dignuti glavu gore i slaviti sebe i svoje postojanje. Svoje tijelo i svoje emocije. I svoju seksualnost. Jer u konačnici ona život daje. ♥️

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI