0

Arapska magija: ZAPISI ZA PROSPERITET I USPJEH NA SUDU

Talisman, talasum ili tilisum, znači dragocjen, posvećen predmet. U arapskom jeziku, kada se riječ talasum, ispisana u originalu, pročita obratno, izgovorila bi se musal-lat, što znači napast, pa je, možda, i sama riječ tilsim, kako smatraju pojedini autoriteti magije, zato obrnuto napisana, jer je predmetu kojeg označava zadatak i svrha odvratiti i odagnati mogući demonski napad.

Obično se radi o kratkim, ali vrlo moćnim sadržajima, urađenim u brojevima i tajanstvenim slovima (simbolima), koji su često podvučeni. Snaga i efikasnost talismana najviše ovisi o onome ko ih pravi. Ukoliko ta osoba poznaje tajna učenja, ukoliko se pravilno služi tehnikom spravljanja, te ukoliko poznaje astrologiju i najefikasnije sadržaje koji se upisuju; ukoliko posao obavlja u duhu vjere – stručno i pobožno- tada će priprema talismana djelovati argumentirano, imat će puni smisao i u potpunosti će postići željeni cilj.

O talismanskoj magiji bi se moglo pisati nadugačko i naširoko no to ćemo ostaviti za neku drugu priliku. Ovog puta ponudićemo vam dva zapisa ili talismana koji vam mogu pomoći u životu.

ZAPIS ZA SREĆU U NOVCU

Ovo je talisman koji može stimulisati finansijski napredak u firmi ili radnji. Dovoljno je da ga jednog četvrtka isprintate i sliku stavite u okvir i objesite na zid poslovnog prostora ili stavite ispod kase sa novcem. Nakon što to učinite podijelite sadaku (milostinju) od zapisa, kako bi vam Bog blagoslovio namjeru (želju).

ZAPIS ZA USPJEH NA SUDU

Ukoliko vodite neku sudsku parnicu, ili se pripremate za nju, onda jednog četvrtka isprintajte ovaj zapis, premotajte ga u oblik male kocke, oblijepite selotejpom, i na kraju stavite u malu crnu kesicu od bilo koje vrste tkanine. Tu kesicu sa zapisom svežite sebi oko desne ruke ili objesite oko vrata, i nosite uza se sve dok ne završite sudski spor. Nakon što stavite zapis na sebe podijelite sadaku (milostinju) od talismana, kako bi vam Bog blagoslovio namjeru (želju).

Poznato je da se zapisi (talismani) ne smiju printati odnosno kopirati ukoliko ne postoji odobrenje za to izdato od strane nekog duhovnog autoriteta. Za oba zapisa koja vidite pred sobom postoji takva dozvola. U slučaju da se neki zapis isprinta i nosi uza se, a za njega nije objavljeno navedeno, neće imati nikakvu moć djelovanja. Isto tako, pravilo je da se svaki talisman mora pisati rukom i pritom slijediti sve ono što nalaže duhovna nauka.

Raif Esmerović

Oznake: , , , ,

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI