0
Ljekovitost maslačka

Ljekovitost Maslačka

Ljekovitost Maslačka

Lijek za hemoroide

Da bih izliječili hemoroide unutrašnje i vnjske potrebno je svaki dan ujutro naštesrce popiti po jednu supenu kašiku iscjeđenog soka od maslača i za 10-12 dana budete zdravi kao od majke rođeni.

Biljka maslačak se koristi cijela korijen, list i cvijet istuca i iscjedi pod pritiskom ili sa mikserom za sok odvoji sok od samljevenog maslačka.

Probajte, neće te se pokajati. Koristite ovaj lijek i da mi zdravi i živi bili.

maslacak

 

 

Ljekovitost maslačka
Lišće maslačka po vitaminskom bogatstvu nadmašuje čak špinat i paradajiz.

Sadrži vitamine A, B2, C, D i G, te minerale kalij, natrij, kalcij, fosfor i željezo. Kao moćan diuretik, blagotvoran je za bubrege i mokraćne organe. Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol.

Zbog brojnih hranjivih tvari koje sadrži, lišće maslačka preporučuje se kao dodatak prehrani za trudnice i žene u postmenopauzi.

 

Čaj od korijena maslačka

Korijen maslačka moćan je lijek za jetru i želudac.

Šest šalica čaja od korijena maslačka dnevno navodno mogu izliječiti hepatitis u roku od dvije sedmice. Fitoterapija s ovim čajem liječi svakovrsne tegobe. Preporučuje se kod probavnih tegoba, nedovoljnog lučenja žuči, visokog tlaka i manjka apetita.

Stabljike i cvjetovi
Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac.

Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa i za uklanjanje bradavica. Mažite bradavice mlijekom od stabljika maslačka dok ne otpadnu. Od cvjetova ove biljke dobiva se sirup, kojeg ponekad nazivaju i medom, zbog njihove sličnosti u strukturi.

Taj sirup čisti i jača krv i probavu, a pomaže i kod kašlja.

Treća Dimenzija

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI