0
rituli ljubavne magije, ljubavna magija

ljubavna Magija: SVE ZA LJUBAV…

Ljubavna Magija: SVE ZA LJUBAV…

Tajna znanja i zaboravljena vjerovanja …

U svim vremenima ljudske povijesti na velikoj su cijeni bili proizvodi koji su stimulirali ljubavno uzbuđenje. U tu svrhu koristili su se mnogi prirodni stimulansi ali i ljubavni napici. Ovaj zanimljivi serijal rađen je na osnovu “Knjige tajni” Ahmeda Bosnića.

Neke vrste ljubavnih napitaka bile su poznate u najstarijim vremenima, a koristili su se u Babilon, Kaldeji, Akadu, Judeji, Egiptu, Kini, Japanu, Indiji, Heladi, Rimu… Vjeruje se da određeni dijelovi biljaka i životinja imaju afrodizijačke osobine. Od njih su se pravili ljubavni eliksiri za koje se vjerovalo da su u stanju da rasplamsaju ljubavne maštu i strasti čak i u srcima onih koji su već odavno iza sebe pohranili mladost.
U svijetu su poznati mnogi ljubavni napici – od onih magičnih do običnih, narodnih koji su svoje afrodizijačke vrijednosti bezbroj puta pokazali u praksi. Evo samo nekih:

1. MEDITERANSKI POTRES
Potrebno: 1 kašika kadulje, 1 kašika mente (nane), 1 kašika ruzmarina, 1 kašika lista i cvijeta dragoljuba (kapucinka, ne zaboravi me), 1 kašika lista i korijena celera, te 1 kašika lista i cvijeta majčine dušice. Sve dobro izmiješati, te u 1,5 litar vrele vode staviti jednu veliku kašiku smjese, zatim čaj odstoji dva sata, procijedi se i zasladi medom. Pije se tri puta dnevno po jedna čaša.

2. INDIJANSKI DINAMIT
Potrebno: 2 velike kašike zobi i 1/2 šoljice suhog grožđa. Sve se stavi u 1/2 litra vode i ostavi da kuha. Kada prokuha, poklopi se i ostavi na tihoj vatri još 45 minuta. Procijedi se, doda med i sok od dva limuna. Pije se 2 puta dnevno po jedna šolja.

3. POLINEŽANSKI VULKAN
Potrebno: 1/4 kg korijena od biljke sarsaparile kuha se u jednom litru vode. Kada prokuha ostavi se na tihoj vatri da kuha još pola sata. Prije serviranja obavezno se dodaje džumbir i med. Pije se tri puta dnevno po jedna čaša.

4. ŠVEDSKI GEJZIR
Potrebno: 3 velike kašike lista oraha, 3 kašike islandske mahovine, 3 kašike hmelja, te 4 velike kašike matičnjaka. Sve se dobro izmiješa i dobije se smjesa za čaj, a on se pravi ovako: u 1 dcl vode stavi se 1 velika kašika ove smjese i kuha se tri minuta. Procijedi se i pije dva puta dnevno po 0,3 dcl.

5. SLAVENSKA BOMBA
Potrebno: smjesa od 20 g lista ruzmarina, 20 g lista majčine dušice, 30 g vanilove trave, 10 g lista kadulje, 10 g ploda anisa, 20 g ploda smreke, 10 g ploda korijandera i 20 g sjemena koprive. Čaj se pravi na sljedeći način: dvije velike kašike ove smjese se stave u jedan litar vode. Kuha se do vrenja, ohladi, procijedi i pije tri puta dnevno po jedna čaša.

6. PARIŠKI KOKTEL
Potrebno: 1/4 čašice kreme od vanilije, 1/2 čašica maraskina i 1 žumanjak. Ovome se doda šampanjac po volji. Pije se odjednom.

7. ČAJ OD BOSIOKA
Potrebno: 40 g lista bosioka, 30 g timjana, 30 g lista peršina, te 20 g lista Celera. Sve se dobro izmiješa. Zatim se uzme se 1 velika kašika i njoj se doda dva češnja sitno isjeckanog češnjaka, te se sve prelije šoljom vrele vode. Čaj odstoji 30 minuta, procijedi se i zasladi medom. Uzima se tri puta dnevno po jedna velika kašika.

8. ČAJ OD CELERA
Potrebno: tri korijena celera prelije se jednom litrom kipuće vode, odstoji 3-4 minute, zasladi se medom i pije četiri puta dnevno po jedna čaša.

9. ŠAMPANJAC S NARNČOM
Potrebno: 1,5 dcl šampanjca i 0,5 dcl soka od naranče. Izmiješa se i popije.

10. KOKTEL NOK-AUT
Potrebno: jedan žumanjak, jedna kašika šećera u prahu, 0,5 dcl vinjaka, 0,5 dcl viskija, dvije kriške naranče. Ovome se doda šampanjac po volji, dobro se izmiješa i pije se na slamku.

11. LjUBAVNI SLADOLED
Potrebno: jedna čaša jogurta, dvije kugle sladoleda od limuna, jedna jabuka, jedan korijen svježeg celera. Sve se to mikserom dobro izmiješa i uzima se četiri puta dnevno po dvije velike kašike.

12. KUHANO VINO
Potrebno: cimet i lišće žalfije kuha se u vinu dok ne provrije. Pije se vruće dva puta dnevno po 2 dcl.

13. PAPRENO VINO
Potrebno: 10 g samljevenog papra stavi se u jedan litar bijelog vina, koje odstoji preko noći. Pije se hladno uz svaki obrok.

14. LjUBAVNO VINO
Potrebno: 2 boce bijelog vina, 1/4 čaše konjaka, 1 čaša soka od naranče ili limuna, 1 šipka vanilije, 2 šipke cimeta, 10 dkg šećera u prahu. Sve se prokuha. Pije se ohlađeno 4 puta po jedna čaša dnevno.

15. ČEŠNJAKOVO VINO
Potrebno: 6 dcl bijelog vina, 30 dkg sitno isjeckanog češnjaka i 30 dkg bijelog meda. Sve se izmiješa, odstoji 48 sati, procijedi i pije tri puta po jedna velika kašika dnevno.

16. ANANASOVO VINO
Potrebno: u jedan litar bijelog vina stavi se jedan očišćen ananas i drži osam sati. Zasladi se medom i pije jedna čaša dnevno.

Zavisno od vremena i kulture, pravile su se top-liste prirodnih seksualnih stimulansa, kao što je ova:

BILJE I ZAČINI: oleandar, lovor, mandragora, orhideja, zimzelen, bršljan, celer, bosiljak, ruzmarin, kaćun, ginseng, šafran, vanilija, mažuran, cimet, kopriva, strihnin, anis, valerijana, miloduh, bunika, komonika, velebilje…
Voće, povrće i žitarice: orasi, smokve, suhe šljive, jabuke, banana, hurme, muškatov oraš¬čić, lanovo sjeme, leća, pšenične klice, sjeme suncokreta i bundave, grah, riža, hmelj, češnjak, crvena paprika, artičoka, šparoga, celer, praziluk, salata, pastrnak…

MORSKA HRANA: kavijar, sve vrste mekušaca za jelo, a posebno jastozi, ostrige, sve vrste riba, leđno peraje morskog psa…
Mliječni proizvodi: mlijeko, sir, kajmak, puter…

ŽIVOTINJE: jareče meso, guščija mast, pijetlova krijesta, juha od lastavičijih gnijezda, kaša od salamandera, prah od španske muhe, vrapčija jaja, tigrov i veprov ud, rog nosoroga i jelena, bikovi testisi, fazan, jarebice, tetrijeb, pureća i pačija jaja, brizle, sperma slona, samljeveni zubi od pantere, kišne gliste, usoljeni ud jelena, mišiji rep, gušterice, žuč od otrovnih zmija…

POSLASTICE: Kolači sa orasima, posebno oni koji se zalivaju slatkim zalivom; med i svi medni proizvodi; čokolada…

MIRISI: mošus (dobija se iz testisa mošus-jelena), miris od šafrana, ekstrakt brazilskog drveta muira puame…

AFRODIZIJACI LJUDSKOG PORIJEKLA: ljudsko srce, krv, sperma, urin…

LJUBAVNE ČAROLIJE: Stara vjerovanja kažu da bi se opčarala djevojka dovoljno je da je mladić tri puta pogleda kroz prsten skinut sa ruke neke umrle osobe. Vjerovalo se da će se djevojka zaljubiti u momka ako popije nekoliko kapi krvi s njegovog čela. Onaj tko bi progutao prah od lisičije sasušene i samljevene crne džigarice navodno bi se odmah zaljubio. Ako momak briše ruke o pregaču svoje dragane, vjerovalo se da će postati ovisnim o njoj.

ZNAKOVI LJUBAVI: Ako bi djevojka momku poslala zrno kafe, to je značilo da bi se rado s njim sastala, a ako bi mu poslala komadić ugljena to je značilo da joj srce izgara za njim. Ako bi mu poklonila cvijet sa grudi, to je značilo da mu je darovala srce, a ako bi mu dala kožnu kesicu, to je značilo da je vrijeme da skuplja novac za svatove! Ako bi djevojka momku darovala cvijet, suhu slamku, te ugljen i jabuku, to je imalo sljedeće značenje: cvijet – da je djevojka nevina; suha slamka – da za njim vehe; ugljen – da joj za njim srce izgara; jabuka – da je mlada i mirisna poput jabuke!

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI