0
MC kroz znakove

MC kroz znakove

MC kroz znakove

OvanOvo je imidž čovjeka od akcije i nestašluka, simpatične bitange. Brza auta,avantura i sport su naglašeni kod osoba sa MC-om u Ovnu. Također, ove osobe imaju potrebu da se bore i pobjede. Žene sa ovom pozicijom su vrlo samostalne i ambiciozne, ali da bi doživjele uspeh neophodno im je izbalansirati svoj IC u Vagi. Ovaj položaj ne mora uvijek predstavljati macho muškarca.

 

Bik- Osobe sa MC-om u Biku teže imidžu prizemljenosti, senzualnosti i humora. One žele da ih ljudi vide kao nekoga na koga se mogu osloniti, kome mogu virovati na riječ, neko ko je pouzdan kao Gibraltarska stijena. Bik na MC-u može nagovjestiti opsjednutost financijama i materijalnom sigurnošću, međutim ako je osoba toga oslobođena, mnogi se opredijele za povratak prirodi i životu na selu.
Svi fiksni znakovi imaju izražene principe, a kod Bikova, ti principi se manifestiraju kroz ustrajnost u onome u što vjeruju. Osobe sa ovom pozicijom ne odstupaju od svojih uvjerenja i odbijaju biti zastrašeni ili zavedeni. Osoba sa Bikom u MC-u traži postojanost i konkretne rezultate i sve što radi je sa namerom da traje. Muzika ima veliko terapeutsko djelovanje i često može da bude hobi ili profesija.

 

Blizanci – Osoba sa Blizancima na MC-u ima imidž koji zrači mnogostranošću i inteligencijom, neko ko je upoznat sa svim i svačim i ko se voli igrati riječima. Kada rade na bilo kojem poslovnom projektu, oni znaju lako baratati i uspješno primjene nekoliko različitih metoda. Međutim, iako izuzetno iinformirane, osobe sa Blizancima na MC-u imaju ponekad površno znanje. Ovo su multi-talentirane, pomalo nervozne osobe i, osim ukoliko neka “teška” planeta nije na Ascendentu ili MC-u, one često mogu biti viđene kao neko ko priča “puste priče”. Potrebna im je sloboda i mogućnost kretanja da bi njihove mnogobrojne vještine došle do izražaja. Osobe sa ovom pozicijom često imaju dvije karijere ili dva imena – jedno profesionalno i jedno privatno. One vole pričati o drugima, ali i da drugi pričaju o njima.

 

Rak – Osobe sa ovom pozicijom često rade sa obitelji ili vole na poslu imati obiteljsku atmosferu. One znaju preuzeti na sebe ulogu roditelja, slušajući i brinući se o svojim klijentima, “hraneći” svijet ili tako što zadovoljavaju ljudske potrebe (radije nego birokratske) na svom poslu. Također, njihova karijera je često vezana za pomaganje drugima kako da bolje i uspešnije vode svoj obiteljski život ili sve što je vezano za kuću. Ove osobe mogu biti vrlo uspješne u sagledavanju važnih ciklusa, da osjete plimu i oseku trendova i tako naslute što će biti popularno u bliskoj budućnosti.

 

Lav – Osobe sa MC-om u Lavu imaju dostojanstven imidž i kraljevsko držanje koje zahtijeva poštovanje. Iako nonšalantne u svom ponašanju, njihovo prisustvo nameće autoritet. Međutim, ovo razmetanje je zapravo paravan kojim one prikrivaju svoje slabosti i mane, kao i strah da će drugi otkriti njihovo pravo lice. Ove osobe su često poznate po svom hvalisanju, po samozaokupljenosti, kao i po pretjeranoj njezi svoje kose. One imaju veliku sposobnost privlačenja pažnje javnosti, bilo ekstravagancijom ili dramatizacijom svoje svakidašnjice, mada ne vole miješanje u njihov privatan život. Žene sa MC-om u Lavu su često “super-žene” koje s lakoćom balansiraju karijeru, obitelj i veze.

 

Djevica – Ključne reči za osobu sa MC-om u Djevici su “koristan” i “isplativ”. Ona želi biti viđena kao personifikacija produktivnosti i efikasnosti. Osobe sa MC-om u ovom znaku imaju imidž koji odiše skromnošću i urednošću, uvek spremne na rad (što je dosta različito od Ascendenta u Djevici koji može raditi u totalnom kaosu i neredu). One vole praviti liste stvari koje treba učiniti, a u svojoj težnji perfekciji u poslu dostižu vještinu i preciznost koja je drugim znakovima često nedostupna. Briljiraju kada su u potpunosti upoznate sa prirodom svog posla i imaju dovoljno povjerenja da prepuste manje važne stvari drugima. Osoba sa MC-om u Djevici je strateg koji kontrolira tiho iz pozadine, za razliku od Lava koji je otvoren i glasan. Jer iako prikriveno, Djevica je također znak ekscentrika i tiranina koji bolesno drži sve pod kontrolom. S druge strane, ove osobe žele urediti vanjski svijet i učiniti ga boljim i ljepšim mjestom.


Vaga – Osobe sa MC-om u ovom znaku trebaju biti obzirne: da ne žive kroz partnera ili se “voze” na njegovoj reputaciji. Ime ovih osoba je često vezano za partnera ili supružnika, sve dok ne smognu snage da se same otisnu u javnost. Osobe sa MC-om u Vagi žele biti društveno prepoznate, šarmantne, popularne. One također žele biti voljene od strane javnosti i teže približavanju i usklađivanju suprostavljenih faktora, kako na poslu tako i u privatnom životu.
Elizabeth Taylor je više poznata po svom glamuroznom životu i partnerima, nego po glumačkim ulogama. Vladar njenog MC-a, Venera, je u Ovnu u konjukciji sa Uranom i kvadratu sa Plutonom u VIII polju. Njene ljubavne veze su bile strastvene, dramatične i burne, sa prekidima i ponovnim počecima (također, jedan od njenih muževa je umro u avionskoj nesreći). Elizabet je bila poznata i kao rasturač brakova, ali i kao osoba koja je utjecala na promjenu moralnih standarda njenog doba (konjukcija Venera-Uran).


Škorpion – Iako osobe sa MC-om u Škorpionu ispoljavaju karizmatičnost, intenzitet i fokus, one rijetko pokazuju drugima svoje pravo “ja”. Njihov javni imidž je ponekad “težak”, “opasan” i “neprobojan”, a osoba je vrlo sumnjičava prema čeprkanju po njenom privatnom životu. Istovremeno, osobe sa ovom pozicijom su rođeni detektivi i uživaju istraživati tuđe motive, sve ono što nije izrečeno i, naravno, tabue. One žele biti viđene kao tvrdi pregovarači i politički igrači, a njihov “ugriz” je često gori od “laveža”. Ove osobe obožavaju krize i često priželjkuju sljedeću dramu koja će utjecati na njihov život. Posao osobe sa MC-om u Škorpionu može biti vezan za smrt, bolesti i krize, a ponekad je smrt neke važne osobe u njenom djetinjstvu bila prekretnica koja je uzrokovala osobnu ili profesionalnu metamorfozu. Ove osobe mogu biti same sebi najveći neprijatelj na poslu i često su primorane početi sve iz početka. MC u Škorpionu je najviše prisutan u ove tri oblasti: politici, psihologiji i prostituciji!


Strijelac – Osobe sa MC-om u Strijelcu, motivirane svojom vjerom u više sile, najviše dolaze do izražaja kada kod drugih bude emocije vezane za religiju ili osobni doživljaj Boga. One žele probiti barijere i otvoriti nove horizonte kroz podučavanje i prosvjetljenje ostatka svijeta. Osoba sa MC-om u ovom znaku je vječni student života koji na kraju najviše nauči kada podučava druge. Njihova zarazna težnja ka avanturi često služi kao inspiracija drugima da žive danas, umjesto da brinu o sutrašnjici. Najuspješniji su kada znanja stiču obrazovanjem, putovanjem i direktnim iskustvom i suzdrže se od držanja prodike iz kvazi uzvišeno-duhovnog stava. Ove osobe imaju izuzetan dar za publicitet a negativne manifestacije ovog položaja mogu biti pretjerivanje, razmaženost i hedonizam.

 

Jarac – Zanimljivo je i donekle ironično da mnoge osobe sa ovom pozicijom MC-a buntovnički odbacuju ono što se od njih očekuje i bojkotiraju autoritete, da bi jednog dana postale ti isti autoriteti sa kojima su se sukobljavale. Razlika je što one postižu uspeh same i dolaze na vodeći društveni položaj tako što su odabrale osobni i drugačiji put od svojih kolega. Sa MC-om u Jarcu, osoba često ima potrebu biti gazda svog okruženja i upravljati svojim javnim životom. Ona želi postati svoj osobni autoritet i da kao takva bude prepoznata – kao osoba koja je sve sama stvorila. Ponekad, osoba sa MC-om u Jarcu može imati osjećaj krivice zbog postignutog uspjeha, ili što je češći slučaj, da se osjeća neadekvatno zbog svojih neostvarnih nemoguće visokih standarda (koji najčešće nastaju zbog previsokih roditeljskih očekivanja). Ove osobe su veoma svjesne svog javnog imidža i ponekad im je u životu veći prioritet odgovornost prema obitelji nego osobna ambicija.

 

Vodenjak- Osobe sa Vodenjakom na MC-u su iskreno zainteresirane za živote drugih ljudi, naročito onih koji su pošli putem “kojim se rijeđe ide”. One nikad nisu klasičan predstavnik svog posla ili obitelji, već se često osećaju kao “crne ovce” i autsajderi svog porijekla, godišta ili klase. često su u borbi protiv tradicije i društva bojkotirajući autoritete i okrivljujući sistem. Međutim, osobe sa ovom pozicijom često imaju demokratske ideje koje sprovode autokratičnim metodama! Pomalo ekscentrične, one su često ispred svog vremena ili se bave poslom koji njihovi vršnjaci ne prihvaćaju. Bez obzira na to, ove osobe su u stanju vrlo brzo naučiti kako iskoristiti svoj originalan pogled na svijet. Osoba sa Vodenjakom na MC-u može biti svačiji prijatelj, mada može se činiti da je rezervirana i na distanci, jer nju istinski poznaje samo nekoliko bliskih prijatelja.Ribe – Osobe sa ovom pozicijom žele prikupiti što više eklektičnih iskustava i pokažu se u javnosti tako što će kameleonski reflektirati svoje prijatelje i okruženje. Ako krenu spiritualnim putem, život im se često čini kao fantastična avantura jedna za drugom. Na žalost, u javnosti, njihova reputacija nije ni približno sjajna koliko bi to oni željeli, jer ih često prati glas da su nepouzdane, da bježe od stvarnosti i da vole dramatizirati. Osoba sa MC-om u Ribama također može da završi kao “žrtveno janje” ili predmet ogovaranja i špekulacija na temu njenog morala i/ili ponašanja. Međutim, ove osobe moraju biti obazrive da im glasine ne koriste kao izgovor za izgubljeno vrijeme, propuštene prilike i neuspjeh. Osoba sa ovom pozicijom olako prepušta drugima moć nad svojim životom i ima tendenciju ka svemu što joj omogućava da izbjegne osobnu odgovornost. MC u Ri

Najčudnija tajna: Ako shvatite ovo, nema šanse da vam se ne ostvari sve željeno!

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI