0

Mjesec u Jarcu, a Merkur kreće retrogradno 27. i 28. 04.2016.

Ako niste krenuli sa nekim novinama danas u poslije podnevnim i večernjim satima, još uvijek nije kasno, jer je Mjesec u Jarcu u trigonu sa Suncem u Biku. Odličan je dan za aktivnost i promjene, bilo za preuzimanje neke nove obaveze, ulazak u neki posao ili aktivnost, ili za kreativnost. Ovaj dan nosi pozitivnu energiju, koja vodi ka uspjehu i sigurnosti i stabilnosti.

Naglašeni su zemljani elementi, Jarac, gdje je Mjesec i Pluton, Bik gdje je Sunce i Merkur koji je stacioniran i od sutra kreće retrogradno, donoseći više nedoumica.

Lunarna energija koja je prisutna danas, ukoliko se prebrodi strah, pretvorimo ga u nešto što postaje saveznik, a ne nešto što blokira, onda se sa većom sigurnošću ide ka cilju.

Merkur će nas u svom retrogradnom hodu od 28.04 – 22.05.2016. u Biku vratiti na neke osobe od ranije, donoseći mogućnost da rješavamo nešto što smo ranije radil.

Mnogima će donijeti susret sa osobama sa kojima se dugo vrijeme nismo vidjeli i koje možemo željno dočekati ili ne.

Večeras od 21.42h.počinje 21. lunarni dan, koji je jedan od najboljih za ozdravljenje. Donosi i mogućnost da se nešto totalno promjeni. Posebno kada Mjesec bude u konjukciji sa Plutonom i kvadratu sa Uranom. Budite otvoreni za promjene i za prijatna dešavanja, jer će u prije podnevnim satima biti u trigonu sa Jupiterom u Djevici i donosi povećanu mogućnost uspješnosti, ili ostvarenja nečega, čemu težite.

Važno je samo uložiti energiju i dopustiti da dešavanja krenu u pravom smijeru. Pri tome, ako je riječ o merkurovskim poslovima ili aktivnosti, budite spremni da odradite nešto što ranije niste, da biste povoljšali ili popravili nešto što ste već ranije radili.

Povezivanje prošlosti i sadašnjosti će biti više, ne samo dok je Mjesec u Jarcu, već i zbog 5. retogradnih planeta, koje nas navode da se uradimo, ili ponovimo nešto od ranije, da bi smo mogli da sada idemo dalje ka novinama,koje su neminovne, ali okolnostima koje zahtjevaju spoj prošlog i sadašnjeg.

Za važene dogovore i značajne promjene, sada treba biti svjestan da će se one dešavati nešto više usporeno, nego uobičajeno, ali da je to neminovnost koju treba prihvatiti i prilagoditi joj se, zbog neraščišćenih stvari iz prošlosti, koje zovu da se i sa njima sada rasčisti. To zapravo, može da bude itekako dobro, jer se ako se u narednim danima rješavaju, kasnije se neće ponavljati.

Svetlana Milenković-Filipović

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI