0

Venera u konjukciji sa Neptunom, Mjesec u Lavu

18, 19, 20.03.2016. Venera u konjukciji sa Neptunom, Mjesec u Lavu

Ovih dana dok je Mjesec u Lavu osjećaji posebno ljubavi i radosti se ispoljavaju javno, otvoreno, ali sa tendencijom ka preuvečavanju, dramatičnom izražavanju. Sunce je pri kraju Riba i ući će 20-oga. u Ovna.

Počinje proljeće, počinje period Ovna, kada je sve u pokretu, kada ima više aktivnosti, entuzijazma i elana.

Mjesec raste i energije je sve više, te je dobro ovih dana biti aktivna, već od danas u poslije podnevnim satima kada će Mjesec u Lavu biti u trigonu sa Marasom u Strijelcu.                   

Vatreni znaci su dominatni, te će biti više strasti u ljubavi. Ovo naročito odgovara vatrenim znacima: Ovnu, Lavu i Strijelcu. Njima ovi dani mogu biti aktivni i značajni.

Venera je i dalje u u Ribamaj i vjera u ljubav sada je presudna da se ljubav dogodi. Ovo je vrijeme kada nema mjesta za sumnju, ako želite da doživite ljubav. Dani koji donose upravu takvu ljubav su 18, 19, 20. mart. kada je Venera u konjukciji sa Neptunom.                                                                                                                                                                             Svo umjeće zavođenja i stvaranja ljubavne čarolije ili bajke ljubavi tada treba da se izrazi. To je vrijeme za san o ljubavi, za romantičnu ljubav, u kojoj poput čarobnice, koja umije da zavodi na najsuptilniji način uz ljepotu i umjeće zavođenja.

Sada ljepota, ali ne ona samo prirodna, već ona koja se postiže uljepšavanjem, dotjerivanjem koje čini da žene izgledaju čarobno, prelijepo.

Ovo je vrijeme i za uljepšavanje stvarnosti. Učinite nešto da ona izgleda drugačije, ljepše. Muzika, balet, ples, poezija, film, umjetnost u raznim vidovima su te koje stvarnost mogu da učine ljepšom, da donesu doživljaj ljubav, ljepote, zadovljstava ili blagostanja.

Uživajte ako njima, jer okruženi svijetom ljepote i uzvišenih osjećaja, moći ćete da lakše privučete ljubav u svoj život. Dopustite da vam život bude kao pjesma. Ako to izbjegavate, ako ne verujete u ljubav, onda možete doživjeti i ljubavne obmane, ili razočarenja.

Sumnja u ljubav, privlači obmanu tih dana, a beskrajna vjera u ljubav donosi ostvarenje ljubavnog sna.

Ovo je vrijeme za sve one koji imaju u sebi umjeće da se raduju životu, koji umiju da vole i da daju, da privuku ljubav, ali i materijalno obilje. Oni koji umije da se na stvaralački način izraze, oni sada mogu da privuku novac i da uživaju u zadovoljstvima koji on donosi, u obilju koji ga prati.

  1. 03. Iskoristite pozitivne uticaje u poslije podnevnim satima da sa puno elana i dobre energije uradite nešto uspješno. Budite smjeli i otvoreni i aktivni i prepustite se ljubavnim strastima, ili budite fizički aktivni. Ovo je dan kada trebate smjelo da idete naprijed.
  2. 03.Mjesec je u Lavu u trigonu sa Saturnom u poslije podnevnim satima 15.-18h. , što će uticati na veću emotivnu stabilnost, ali ina istrajnost u ostvarenju nečega. Ovo je dan povoljan za pokazivanja osjećaja, povoljan je da dajete, ili poklanjate drugima nešto. Veoma je bitno da je danas imate jaku vjeru, jer ona otvara mogunost ostvarenja želja. 12. je lunarni dan gdje se afirmacije ili molitve ostvaruju. U večernjim satima Mjesec je u trigonu a Uranom, što je povoljno vrijeme za promjene, pozitivna nečekivana dešavanja, izlazak iz svakodnevnice , oduševljenja i pozitivna uzbuđenja, kao i ushićenja.
  3. 03. Mjesec je u trećoj dekadi Lava i u večernjim satima oko 18h. ulazi u Djevicu. Mjesec je u preznom hodu, te nije povoljan za neke nove aktivnosti, ali je lunarni dan povoljna da se bude aktivan i da se nastavi nešto što je u predhodnim danima započeto. Venera je u konjukaciji sa Neptunom i ljubavne čarolije, ili uljepšavanje stvarnosti i uživanje u nečemu što dijeluje opojno na čula, što nas uvodi u neku drugačiju ili ljepšu stvarnost je nešto što će učiniti ove dane vikenda sasvim drugačijim.

Užvajte ovog vikenda u toj promijenjenoj i uljepšanoj stvarnosti, ili je još bolje sami stvarajte, jer onda je put ka ostvarenju snova moguć.

 

Svetlana Milenković-Filipović

 

I ne zaboravite :“Sudbina je zapisana tu negdje među zvijezdama, ali i u trećoj dimenziji!“.

POVEZANI ČLANCI